• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Η φλόγα της παραμένει ζωντανή, τα αιτήματα της αδικαίωτα!

November 17, 2023 275

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

Η φλόγα της παραμένει ζωντανή, τα αιτήματα της αδικαίωτα!

17/11 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, μιας εξέγερσης με σαφή αντιιμπεριαλιστικά-αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, που στράφηκε ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών. 50 χρόνια μετά, οι δυνάμεις του συστήματος -όταν δεν συκοφαντούν ανοιχτά την εξέγερση-, προσπαθούν να στρεβλώσουν τα γεγονότα. Τα αιτήματα όμως που συνένωσαν εκατοντάδες χιλιάδες λαού τις μέρες εκείνες, και που αποτελούν έμπνευση για τους αγωνιστές του σήμερα, είναι πολύ συγκεκριμένα και επίκαιρα:

ΨΩΜΙ: Στις σημερινές συνθήκες που η ακρίβεια εξανεμίζει τα λαϊκά εισοδήματα, που ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα μισά του μήνα, θέλουν να μας πείσουν ότι η απόκτηση «επενδυτικής βαθμίδας» αποτελεί ελπίδα για τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή που λένε στο λαό ότι αν θέλει παραπάνω λεφτά για να ζήσει πρέπει να δουλέψει παραπάνω ώρες, νομιμοποιώντας τους μισθούς φτώχειας. Για εμάς η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, είναι η απάντηση. Να τη δώσουμε με μαζικούς όρους, χωρίς λογικές συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο.

ΠΑΙΔΕΙΑ: Τα απανωτά μέτρα των κυβερνήσεων έχουν μετατρέψει τα σχολεία σε εξεταστικά κάτεργα με διαφόρων ειδών κόφτες (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εθνικό απολυτήριο κ.α.). Το ταξικό ξεκαθάρισμα των μαθητών/τριών θα γίνεται από νωρίς. Προωθούν την αξιολόγηση και την «ελεύθερη» επιλογή σχολείου, δημιουργώντας σχολεία πολλών ταχυτήτων. Με την ατομική αξιολόγηση εκβιάζουν και θέλουν να καθυποτάξουν τους εκπαιδευτικούς. Μας φορτώνουν όλα τα σπασμένα της εγκληματικής τους πολιτικής των χιλιάδων κενών, των δεκάδων χιλιάδων περιπλανώμενων αναπληρωτών/τριών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τα περιστατικά διώξεων απέναντι σε συναδέλφους/ισσες. Είτε γιατί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις/απεργίες, είτε γιατί απλά εκφράσανε αντίθετη γνώμη από αυτή που «επιτρέπει» το υπουργείο. Επιδιώκουν να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε πειθήνιους κρατικούς υπαλλήλους, που θα εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα κάθε αντιλαϊκό μέτρο, που θα πρέπει να μην εκφέρουν άποψη, να μην συνδικαλίζονται, να μη διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Κατεύθυνση που ταιριάζει με τους αντιδραστικούς νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, το χτύπημα των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία, αλλά και το γενικότερο κλίμα φασιστικοποίησης της δημόσιας πολιτικής ζωής.

ΈΞΩ ΑΙ ΗΠΑ-ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ: Η μάχη ζωής που δίνει εδώ και δεκαετίες ο Παλαιστινιακός λαός, αντιμέτωπος με το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ και τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, έχει περάσει σε νέα φάση με την εισβολή στη Γάζα. Οι λαϊκοί άνθρωποι αγανακτούν με τη σφαγή που συντελείται, αντιδρούν και διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο. Η αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό περνάει μέσα από την πάλη ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε «51η Πολιτεία» των ΗΠΑ, δηλαδή στην ανοικτή εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Ενάντια στους τυχοδιωκτικούς ανταγωνισμούς της αστικής τάξης της χώρας με τις αστικές τάξεις των γειτονικών χωρών. Για να μην γίνει η χώρα μας ένα απέραντο στρατόπεδο που θα χρησιμοποιούν όπως και όποτε θέλουν οι ιμπεριαλιστές.

50 χρόνια μετά την εξέγερση διαδηλώνουμε μαζικά και αποφασιστικά σε όλη τη χώρα! Πιέζουμε για να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, που θα αποφασίσουν τον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου.

Δίνουμε πραγματικό νόημα στα αιτήματα της εξέγερσης που παραμένουν αδικαίωτα. Ενισχύουμε την αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική και αντιφασιστική κατεύθυνση στο κίνημα, στο δρόμο της αδιάκοπης σύγκρουσης με τις δυνάμεις του συστήματος. Αποκαλύπτουμε το βρώμικο ρόλο των δυνάμεων του συμβιβασμού, που προκαλούν τεράστια ζημιά στην ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής πάλης. Συνεχίζουμε τον αγώνα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, για να φύγουν οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη χώρα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search