• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η Νάντια Βαλαβάνη στο 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου για το Πολυτεχνείο

November 17, 2023 718

 

Η Νάντια Βαλαβάνη που είχε ενεργό ρόλο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν καλεσμένη στο 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου για να μιλήσει στο πλαίσιο του γιορτασμού της 50ης επετείου.

Με αμεσότητα και παραστατικότητα αναφέρθηκε στις ζυμώσεις που οδήγησαν σε εκείνο τον Νοέμβρη, τα γεγονότα της εξέγερσης και στην άγρια καταστολή από το χουντικό καθεστώς περιγράφοντας τις συνθήκες της εποχής καθώς και τους στόχους και τα οράματα της φοιτητικής και λαϊκής εξέγερσης. Επεσήμανε ότι την καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο έχει δώσει η ίδια η χούντα με επίσημη ανακοίνωσή της…

Τόνισε το νόημα της εξέγερσης στις σημερινές συνθήκες, πώς το Πολυτεχνείο παραμένει ενοχλητικό σήμερα για τους κυρίαρχους κύκλους και καταλήγει σε πορείες-ποτάμια και στις προσπάθειες για να αλλοιωθεί το νόημά του καθώς και στις επιδιώξεις όσων ενοχλούνται επιδιώκοντας  την  ιστορική αναθεώρηση. Αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ακόμα και σήμερα, 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο συνεχίζει να εμπνέει τη νέα γενιά. Ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση με τους μαθητές που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Θετικές εντυπώσεις άφησε και το μουσικό γκρουπ των μαθητών του 3ου ΓΕΛ, τα «Ψάθινα καπέλα» (Αλ. Μιχόπουλος, Δ. Καραγιάννη, Μ. Μουστάκα, Κ. Σελιμίρης) με τα τραγούδια τους: Ακορντεόν (Μ. Λοϊζου), Μικρόκοσμος (Θ. Μικρούτσικου), Κάποτε θα ΄ρθουν να σου πουν (Π. Σιδηρόπουλου) , Τίποτα δεν πάει χαμένο (Μ. Λοϊζου), Ανεμολόγιο (Θ. Μικρούτσικου).

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search