• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Προκήρυξη Απεργίας – Αποχής

June 04, 2024 635

ΕΛΜΕ Κέρκυρας 

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης 

  • Ο αγώνας τώρα στα χέρια των εκπαιδευτικών! Η τρομοκρατία δε μας λυγίζει! Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά!

  • Προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ενάντια στις διαδικασίες που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους σε κάθε γωνιά της χώρας που κρατάμε όρθια τα σχολεία, που παλεύουμε καθημερινά να υπερνικήσουμε δυσκολίες και να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο. Εδώ είναι η ελπίδα και η δύναμη μας. Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, να μεταφέρουν το «κόστος» στους γονείς, να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε κυνηγούς χορηγών, δε θα περάσει!

Ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας έχει στριμώξει για τα καλά την Κυβέρνηση. Η καθημερινότητα που ζούμε όλοι μας μέσα και έξω από το σχολείο, αλλά και η πλήρης αποτυχία της να πείσει για τις αντιπαιδαγωγικές και αντιεκπαιδευτικές στοχεύσεις της, την έχει αναγκάσει να καταφεύγει μόνο στους εκβιασμούς και τις απειλές. Πάνω από 15 φορές έχει στείλει στα δικαστήρια τον αγώνα που δίνουμε εδώ και τρία χρόνια! Εκδίδουν εγκυκλίους που κραδαίνουν ξανά και ξανά τον «μπαμπούλα» των ποινών. Οι εξελίξεις δεν μας ξαφνιάζουν! Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες προκατασκευασμένες δικαστικές αποφάσεις θα μας λυγίσουν! Αλήθεια γιατί κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες καταγγελίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, με τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς που καταστρατηγούν ακόμα και το συνταγματικό δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά;

Με τον αγώνα μας, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα απαντήσουμε συλλογικά, θα συνεχίσουμε το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης!

Ενεργοποιούμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας για προκήρυξη της Απεργίας - Αποχής από το πρωτοβάθμιο Σωματείο σε συντονισμό με άλλους συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ. Η διαφαινόμενη απροθυμία της ΟΛΜΕ να κρατήσει με όλους τους τρόπους ανοιχτό τον αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση δε μας αφήνει άλλα περιθώρια. Μετά την τελευταία απόφαση των δικαστηρίων, όπου για μια ακόμα φορά έβγαλαν παράνομη την Απεργία – Αποχή της ΟΛΜΕ, συνεχίζουμε με την προκήρυξή της από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Ήδη από την Τετάρτη, 29 Μαϊου 2024, έχουν αποσταλεί τα εξώδικα, από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, προς όλους τους εμπλεκόμενους. Η Απεργία – Αποχή της ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα ισχύει από τη Δευτέρα,3 Ιουνίου 2024!

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει τους χιλιάδες συναδέλφους που επιθυμούν και απαιτούν να συνεχιστεί ο αγώνας που δίνουμε. Να προχωρήσει σε συνέχιση της Απεργίας – Αποχής με όλα τα μέσα και τους τρόπους που αυτή μπορεί να προκηρυχθεί ξανά. Τώρα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ ο αγώνας να κρατηθεί ανοιχτός ΕΝΙΑΙΑ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!

Επόμενα αγωνιστικά βήματα:

► Υπογράφουμε μαζικά τη συμμετοχή μας στην Απεργία- Αποχή του Σωματείου και το κείμενο-δήλωση που θα φτάσει στα mail μας!

► Δηλώνουμε εφόσον χρειαστεί τις στάσεις εργασίας ενάντια στις διαδικασίες αξιολόγησης που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ μας. Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ για στάσεις εργασίας από την ζωντανή παρακολούθηση του μαθήματος (Σύμβουλος και Δ/ντης) είναι σε πλήρη ισχύ και καλύπτουν τους πάντες. Ενημερώνουμε τα μέλη του ΔΣ σε κάθε στάδιο και όπου υπάρξει ανάγκη.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search