• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

«Ελαιόλαδο: Ο υγρός χρυσός των Επτανήσων»

November 22, 2023 571

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θέλοντας να αναδείξει όχι μόνο την διατροφική αξία του εξαιρετικού μας προϊόντος, αλλά και τις ιδιαίτερες φαρμακευτικές και ευεργετικές του ιδιότητες, με ιδιαίτερη χαρά, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ο υγρός χρυσός των Επτανήσων».

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, ώρα 10.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κτιρίου της Π.Ε. Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία), Οδός Σαμάρα 13.

Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από τους εξαίρετους ομιλητές:

– τον Προκόπη Μαγιάτη, Αναπληρωτή Καθηγητή Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ, ερευνητής κλινικών και πειραματικών ερευνών σχετικά με τις φαρμακευτικές δράσεις των ελαιολάδων που είναι πλούσια σε πολυφαινόλες.

– τον Κωνσταντίνο Τσουμάνη, Διδάκτωρ Τουριστικής Οικονομίας, ο οποίος θα μιλήσει για την μετάβαση της Κερκυραϊκής οικονομίας από τον πρωτογενή τομέα στον Τουρισμό.

– το Μάρκο Αυλωνίτη, Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου ο οποίος θα μιλήσει για τον «Ελαιοπαρατηρητή» το καινοτόμο σύστημα δακοπαγίδων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Στην εν λόγω εκδήλωση πρόκειται να βραβευτούν και οι επιχειρηματίες-παραγωγοί ελαιολάδου τη Ιόνιας Γης, οι οποίοι μέσα από μακροχρόνιες προσπάθειες, με μεράκι και αγάπη για αυτό που κληρονόμησαν από την παράδοση και τις οικογένειές τους, ασχολήθηκαν με την ανάδειξη της καλλιέργειας του «ιερού δένδρου» και την παραγωγή ελαιολάδου και θα προσφερθούν κεράσματα με βάση το ελαιόλαδο από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας!

 
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search