• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΙΒ΄ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 18-21/10/2023

October 11, 2023 818
 

Η Εταιρεία Ζακυνθινών Πολιτισμικών Ερευνών (Ε.Ζ.Π.ΕΡ.), αφουγκραζόμενη την ευκολία με την οποία η τεχνολογία επιτρέπει τη διάδραση της ανθρώπινης παρουσίας και έκφρασης, και  με γνώμονα την θεματική ευρυφασματικότητα, η οποία οφείλει να συνοδεύει την προβολή των επίκαιρων μελετημάτων που υπηρετούν την εξελικτική συνέχεια του Επτανησιακού Πνεύματος, οργανώνει το ΙΒ' Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο στη Ζάκυνθο, από 18 έως και 21 Οκτωβρίου 2023.

Η Ε.Ζ.Π.Ε.Ρ., έχοντας ως καταστατικό στόχο την καταγραφή, μελέτη και προβολή των μνημείων της Ιστορίας, της Τέχνης και της Παράδοσης, όπως και γενικότερα του πνευματικού Πολιτισμού της Ζακύνθου, επιχειρεί οργανωτικά τώρα, με την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, να δοθεί βήμα σε ένα αξιόλογο περιβάλλον ερευνητών και γενικά δραστήριων πνευματικά ανθρώπων, οι οποίοι με πρωτότυπες εργασίες θα παρουσιάσουν-καταθέσουν νέο υλικό στην επιστημονική κοινότητα.

Υπηρετώντας την προσφορά στην κατανόηση και στην ανάδειξη της καθαρότητας του επιστημονικού γίγνεσθαι, και με βλέμμα ανοικτό στην ανταλλαγή απόψεων και μελετημάτων, το ΙΒ΄ Πανιόνιο Συνέδριο επιχειρεί, καλώντας και με μεγάλη χαρά νέους επιστήμονες, μέσα από μία πολυποικίλουσα  προσέγγιση στις αναζητήσεις της κοινότηταςκαι εν γένει στην πνευματική δράση στις Θετικές Επιστήμες, την Ιστορία, την Αρχαιολογία, τα Αρχεία, την Τέχνη, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Οικονομία, το Δίκαιο, την Κοινωνιολογία, τη Φιλολογία και τη Λογοτεχνία,

- να αναδειχθεί εμπλουτισμένη σε δυνατότητα έμπνευσης η πνευματική ακτινοβολία του Ιόνιου χώρου , και ως εκ τούτου

- να εξακτινωθεί  ο ακτινοβολούμενος δυναμισμός ως παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά.

Η συνύπαρξη δε στην παρούσα ιστοσελίδα, σε ψηφιακή μορφή, των Πρακτικών των προηγούμενων πρόσφατων Πανιονίων Συνεδρίων, ενθαρρύνει τη συνέχεια, υπομιμνήσκει το πνευματικό βάρος της Ιόνιας Περιφέρειας ως προς τον Θεσμό, και προετοιμάζει τη χάραξη της συνέχειας για τις επόμενες διοργανώσεις.

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search