• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ούτε εκατοστό του λιμανιού της Λευκίμμης στους ιδιώτες!!

May 13, 2024 314

 

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: Σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στην  Κέρκυρα - Drepani.gr - Argyrades.gr - news

Ούτε εκατοστό του λιμανιού της Λευκίμμης στους ιδιώτες!!

Το λιμάνι της Λευκίμμης για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών!!

Ξαναζεσταίνονται οι μηχανές του ΤΑΙΠΕΔ, του γνωστού ταμείου παράδοσης της δημόσιας περιουσίας σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προηγουμένων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ έχουν στο στόχαστρο ολοένα και περισσότερες δημόσιες υποδομές της Κέρκυρας, φτιαγμένες με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Ο σχεδιασμός για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης έρχεται από μακριά και παρά τα όσα προσπαθούν να μας πείσουν κατά καιρούς, η αλήθεια είναι μία. Η ιδιωτικοποίηση που επιχειρείται γίνεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Καμία σχέση δεν έχει όλη αυτή η συζήτηση με την βελτίωση της ζωής του λαού της Κέρκυρας γενικότερα ή της Νότιας Κέρκυρας ειδικότερα.

Μας λένε ότι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει ανάπτυξη και αυτή η «ανάπτυξηγια όλους» τελικά θα φέρει τη λαϊκή ευημερία. Μάλιστα ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, πριν λίγες μέρες διαφήμιζε στη ΓΣ της Ένωσης Μαρίνων, την κατασκευή 5 μαρίνων στην Κέρκυρα που θα μετατραπεί έτσι, καθώς λένε,σε κόμβο θαλάσσιου τουρισμού. Προς όφελος ποιου όμως;

Επιβεβαιώνεται η θέση αυτή, όλων των αστικών κομμάτων, με βάση τη πραγματικότητα;

• Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, είναι ένα από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που έδωσε στη Fraport η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το αεροδρόμιο ανακαινίζεται και εκσυγχρονίζεται, επί της ουσίας με χρήματα του ελληνικού λαού και με δάνεια που εγγυητής είναι το ελληνικό δημόσιο. Η Fraport κάθε χρόνο βγάζει πολλαπλάσια κέρδη σε σχέση με το μίσθωμα ενώ οι εργασιακές σχέσεις έχουν διαλυθεί με την εντατικοποίηση των μηνών του καλοκαιριού πραγματικά να τσακίζει κόκκαλα. Το κόστος των εισιτηρίων έχει εκτιναχθεί κάνοντας το ταξίδι με αεροπλάνο σχεδόν απαγορευτικό. Να θυμίσουμε τέλος, ότι στην περίοδο της πανδημίας με σύμφωνη γνώμη ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ η Fraport επιδοτήθηκε λόγω μειωμένων κερδών!!!    
• Το λιμάνι της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα, όπου η ιδιωτικοποίησή του διαπέρασε Δημοτικές Αρχές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μετατραπεί σε τσιφλίκι της μισθώτριας εταιρείας. Τα τέλη ελλιμενισμού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, η εταιρεία ανοίγει και κλείνει το λιμάνι όποτε θέλει ενώ καθυστερεί και τα ενοίκια ανάλογα με το πως τη βολεύει. Οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της περιοχής βρίσκονται σε συνεχή ομηρία.
• Η «επένδυση» του Ερημίτη που υλοποιήθηκε επίσης με κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πάτησε πάνω στους νόμους του κράτους που φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητας ζωής των ανθρώπων της περιοχής.
• Με την παράδοση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε πολυεθνικό όμιλο, πριν λίγους μήνες από την κυβέρνηση της ΝΔ, υπήρξαν άμεσα απολύσεις και μειώσεις προσωπικού του Οργανισμού ενώ ταυτόχρονα έγιναν αυξήσεις στα ναύλα στη γραμμή Ηγουμενίτσας  Ιταλίας.
• Με την παράδοση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά στο κινέζικο μονοπώλιο COSCO όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφονται ρεκόρ κερδών τα οποία καρπώνονται η COSCO και οι εφοπλιστές ενώ για τους εργαζόμενους στο λιμάνι και σε άλλους κλάδους, παραμένει η ανακύκλωση της ανεργίας, δεκάδες «εργατικά ατυχήματα», ένταση της εκμετάλλευσης.
• Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και η λογική εξοικονόμησης πόρων ακόμη και στα ζητήματα ασφάλειας οδήγησε στο έγκλημα των 57 νεκρών στα Τέμπη.

Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα (ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια, στους οδικούς άξονες, στην υγεία κλπ) και όλα καταλήγουν σε ένα χειροπιαστό συμπέρασμα. Ότι όλα γίνονται με κριτήριο το όλο και μεγαλύτερο κέρδος των επιχειρηματιών, που δε διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο μέχρι και τις ίδιες τις ζωές μας. Άρα, ποιον ωφελεί αυτή η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη;

Η Κέρκυρα του τουριστικού θαύματος και των ρεκόρ κρατήσεων και κερδών, τι επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα; Αύξηση της έντασης της εργασίας, μισθούς που δε φτάνουν για τα βασικά και μετατροπή ολόκληρου του νησιού σε έναν αφιλόξενο τόπο για τους κατοίκους του, με όλες τις υποδομές να στενάζουν και να μην μπορούν να καλύψουν τιςανάγκες μας.

Στο επίκεντρο της πάλης του ΚΚΕ είναι η ανάγκη το λιμάνι και συνολικά όλες οι υποδομές της χώρας να λειτουργούν και να αναπτύσσονται με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

• Να μην ιδιωτικοποιηθεί ούτε ένα εκατοστό του λιμανιού της Λευκίμμης.
• Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα.
• Οι χώροι του λιμανιού να εκσυγχρονιστούν και να αναπλαστούν με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες και την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για τα λαϊκά στρώματα.
• Ασφαλή και σύγχρονα πλοία και μεταφορές που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού τόσο της Κέρκυρας όσο και της ηπειρωτικής χώρας με φθηνό εισιτήριο και σταθερή σύνδεση.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους που έχουν σχέση με το λιμάνι με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

Θεωρούμε ότι στη σημερινή εποχή, των τεράστιων τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων, μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές που να διασφαλίζουν γρήγορη, ασφαλή και φθηνή μετακίνηση του λαού και των εμπορευμάτων, σταθερή δουλειά με προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων του κλάδου, ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλονΠροϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι ο παραγόμενος πλούτος να ανήκει στους ίδιους τους παραγωγούς του, στους εργαζόμενους,στο λαό. Αυτό απαιτεί άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας με τα μέσα παραγωγής να είναι κοινωνική ιδιοκτησία.  Μόνο τότε το λιμάνι της Λευκίμμης, όλα τα λιμάνια της χώρας, και οι υπόλοιπες υποδομές θα μπορούν να σχεδιάζονται, να λειτουργούν, να επεκτείνονται με κριτήριο την ευημερία της κοινωνίας.

Στο έδαφος της εργατικής εξουσίας, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός μπορεί να διασφαλίσει τον κατάλληλο καταμερισμό και την κατάλληλη χωροθέτηση των διαφορετικών λιμανιών της χώρας, ώστε να υπάρξει επιτέλους διασυνδεδεμένη και συμπληρωματική λειτουργία όλων των μορφών μαζικών μεταφορών, θαλάσσιων, χερσαίων και αεροπορικών, με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία και τις συνεχώς διευρυνόμενες κοινωνικές ανάγκες.

Σήμερα παλεύουμε για να προασπίσουμε και να διευρύνουμε ότι έχει απομείνει από δικαιώματα, κατακτήσεις αλλά είναι καθήκον μας να φωτίζουμε τη διέξοδο, την οριστική λύση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search