• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Καταγγελία ενεργειών της διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων

January 28, 2024 1616

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας, αφού ενημερώθηκε από συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου των Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες – αντιδημοκρατικές και καθόλα παράνομες ενέργειες (με βάση το Π. Δ. 79/2017) της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων κας Αλμπανούδη Αρετής, η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο κατάργησε την απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων για το συλλογικό προγραμματισμό και την ανάρτηση σχεδίων δράσης αναφορικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας του ν. 4823/2021, στη βάση των ενιαίων κειμένων αποτίμησης και προγραμματισμού δράσης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις της Δ. Ο. Ε.

Καταγγέλλει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αναλυτικά η καταγγελία:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας, αφού ενημερώθηκε από συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου των Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες – αντιδημοκρατικές και καθόλα παράνομες ενέργειες (με βάση το Π. Δ. 79/2017) της Διευθύντριας  του Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων κας Αλμπανούδη Αρετής, η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο κατάργησε την απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων για  το συλλογικό προγραμματισμό και την ανάρτηση σχεδίων δράσης αναφορικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας του ν. 4823/2021, στη βάση των ενιαίων κειμένων αποτίμησης και προγραμματισμού δράσης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις της Δ. Ο. Ε. 

Η κα Διευθύντρια, ύστερα από την αποστολή της καθόλα παράνομης εγκυκλίου του Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘΑ κου Κατσαρού, και ενώ η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων σχετικά με το Συλλογικό Προγραμματισμό είχε επιβεβαιωθεί σε πρόσφατη συνεδρίασή του (εκτός αυτής του Οκτωβρίου του 2023), προέβη αυθαίρετα  στην κατάργηση της απόφασης αυτής αναθέτοντας εγγράφως με πράξη της ιδίας διαφορετικά σχέδια δράσης και στόχους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έκανε ο Πρόεδρος του σωματείου μας ενημέρωσε τη διευθύντρια σχετικά με το καθόλα παράνομο περιεχόμενο της εγκυκλίου του Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘΑ σύμφωνα με την γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. και τις αποφάσεις του Δ. Σ. του ΣΕΠΕ και της Δ.Ο.Ε. καλώντας την να εφαρμόσει τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις αποφάσεις του συλλόγου των διδασκόντων. Ακολούθησε επίσκεψη μελών του Δ. Σ. του ΣΕΠΕ στο σχολείο καλώντας τις/τους συναδέλφους να επιμείνουν στην αρχική τους απόφαση και τη διευθύντρια να αναθεωρήσει τις παράνομες, αντιδημοκρατικές και αντισυναδελφικές τακτικές, στις οποίες προέβη με την εν λόγω πράξη, και οι οποίες στρέφονται εναντίον των σκοπών και των αποφάσεων του σωματείου μας και του κλάδου. Δυστυχώς, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε η διευθύντρια δήλωσε ότι θα επιμείνει στην απόφασή της αυτή.

Με βάση όλα τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια δεν είναι  εγγεγραμμένο μέλος στο μητρώο μελών του ΣΕΠΕ Κέρκυρας προκειμένου να ενεργοποιηθεί  το άρθρο 9 του καταστατικού του σωματείου μας που ορίζει τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ της διευθύντριας του  Δημ. Σχ. Σιναράδων από το μητρώο μελών του σωματείου μας, διότι «αποδεδειγμένα ενεργεί ενάντια στον σκοπό του συλλόγου, αρνείται να συμμορφωθεί στις αποφάσεις της Γ. Σ. και του Δ. Σ. και με διάφορους τρόπους εμποδίζει την πραγμάτωσή τους…»., το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καλεί το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να συνδράμει το σωματείο μας με τις υπηρεσίες της νομικής του συμβούλου ώστε να προβούμε στην προσβολή με ένδικα μέσα των παράνομων πράξεων ανάθεσης και καταπάτησης των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, σε αυτή και σε όποια άλλη αντίστοιχη περίπτωση.

Όποιος/όποια διαλέγει να συνταχθεί πλήρως και υπηρετικά με την εξουσία και την  πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση Διευθυντή/Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου ή στελέχους εκπαίδευσης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ. 

Τέλος καλύπτουμε πλήρως συνδικαλιστικά και νομικά τις/τους συναδέλφους  των σχολείων της περιοχής ευθύνης μας, ώστε με βάση τις αποφάσεις, τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες της ΔΟΕ να μην εφαρμόσουν καμία παράνομη εντολή σε σχέση με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search