• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Να μην κλείσει το τραπεζικό κατάστημα Παξών

November 14, 2023 1081

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία μετά την πληροφόρηση για  επερχόμενη (ελπίζουμε όχι τελεσίδικη απόφαση) παύση λειτουργίας της μοναδικής Τράπεζας που λειτουργεί στο νησί των Παξών, την Τράπεζα Πειραιώς, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Εκπροσωπώντας ως τριτοβάθμιος φορέας πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους πολιτιστικούς φορείς  που εδρεύουν στην Αττική από όλα τα νησιά του Ιονίουεκφράζουμε έντονα στην αντίθεσή μας στο κλείσιμο της μοναδικής Τράπεζας που λειτουργεί στο νησί.  Είναι το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία εμπιστεύτηκαν οι συμπατριώτες μας δεδομένου ότι διαδέχτηκε την Αγροτική Τράπεζα κατ’ εξοχήν τράπεζα της επαρχίας της πατρίδας μας που στήριζε τους αγροτοκτηνοτρόφους, τον αγροτοτουρισμό και τα προϊόντα τους και αποτελεί κοινωνικό  αγαθό για τους κατοίκουςΤο κλείσιμο του υποκαταστήματος θα δημιουργήσει ογκώδες πρόβλημα στο νησί, αφού για τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις θα πρέπει να αναγκάζονται με αυξημένα έξοδα να μεταβούν στην Κέρκυρα με τις όποιες δυσκολίες, ειδικά το Χειμώνα. Ακόμη και ΑΤΜ να παραμείνει στους Παξούς, πάλι θα υπάρχουν έντονα προβλήματα, αφού τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα θα πρέπει να εφοδιάζεται και συχνά παρουσιάζουν και βλάβες.

Καλούμε τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να μην προβεί στο κλείσιμο του υποκαταστήματος στους Παξούς, να επανεξετάσει το θέμα και να αναθεωρήσει τις απόψεις της λόγω του κοινωνικού προβλήματος που δημιουργείται, ειδικά το Χειμώνα που οι περισσότεροι κάτοικοι στο νησί  είναι μεγάλης ηλικίας και είναι αναγκαία για αυτούς η διά ζώσης με την Τράπεζα εξυπηρέτησή τους.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, στους Βουλευτές Ιονίων Νήσων και  σε κάθε αρμόδιο  φορέα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search