JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική

07-22-2026 19:06
Κέρκυρα

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική
Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!

07-22-2026 18:48
Εκπαίδευση

Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!
Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025

07-22-2026 17:46
Εκπαίδευση

Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025
Το Μουντιάλ τελείωσε. Πόσο μπορεί να χωρέσει η πολιτική σε ένα γήπεδο;

07-22-2026 15:43
Αθλητικά

Το Μουντιάλ τελείωσε. Πόσο μπορεί να χωρέσει η πολιτική σε ένα γήπεδο;
Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την αλλαγή πολιτικής

07-22-2026 15:39
Εκπαίδευση

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την αλλαγή πολιτικής
Κατηγορία: Εκπαίδευση
02 Ιουλίου 2026

Σκάνδαλο τύπου ΟΠΕΚΕΠΕ στην εκπαίδευση!

Μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που υποβάλαμε σχετικά με το θηριώδες κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών ήδη παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση αναθέτοντας την έρευνα σε προανακριτή. Κατόπιν τούτου, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος θα καταθέσει στον προανακριτή στοιχεία που προήλθαν μετά από νέες συγκλονιστικές καταγγελίες που έφθασαν στα χέρια του.

Τα στοιχεία αυτά σχετίζονται με Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (!!) που, σε συνεργασία με ιταλικό πανεπιστήμιο, εκδίδει τίτλους σπουδών που νομιμοποιούνται από τον ΔΟΑΤΑΠ (!!!) και χρησιμοποιούνται για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως ΟΠΕΚΕΠΕ της εκπαίδευσης

Τα παραπάνω επισημαίνονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σκάνδαλο τύπου ΟΠΕΚΕΠΕ στην εκπαίδευση: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (!!!) διαφημίζει παράτυπους τίτλους σπουδών σε συνεργασία με ιταλικό πανεπιστήμιο! – Προκαταρκτική εξέταση διατάσσει ο εισαγγελέας, νέα στοιχεία προσκομίζει η ΟΙΕΛΕ στη δικαιοσύνη

Μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που υποβάλαμε σχετικά με το θηριώδες κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών ήδη παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση αναθέτοντας την έρευνα σε προανακριτή. Κατόπιν τούτου, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος θα καταθέσει στον προανακριτή στοιχεία που προήλθαν μετά από νέες συγκλονιστικές καταγγελίες που έφθασαν στα χέρια του.

Τα στοιχεία αυτά σχετίζονται με Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (!!) που, σε συνεργασία με ιταλικό πανεπιστήμιο, εκδίδει τίτλους σπουδών που νομιμοποιούνται από τον ΔΟΑΤΑΠ (!!!) και χρησιμοποιούνται για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως ΟΠΕΚΕΠΕ της εκπαίδευσης. Δεν πρόκειται ασφαλώς για τη μοναδική τέτοια περίπτωση, καθώς έχουμε αναδείξει την περίπτωση κι άλλων πανεπιστημίων του εξωτερικού που με διάφορες μεθόδους μοιράζουν μαϊμού πτυχία σε επιτήδειους που τα αγοράζουν για να μοριοδοτηθούν στον ΑΣΕΠ, κυρίως στον Πίνακα των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα:

Από την έρευνά μας και τα στοιχεία που συλλέξαμε, διαπιστώσαμε, εκ πρώτης, ανακολουθία (τουλάχιστον) με το ισχύον νομικό πλαίσιο  επιχείρησης.  Ο  συγκεκριμένος φορέας (ΚΔΒΜ) προβάλλει συνεργασία με το Universitá e-Campus (Ιταλία) και προσφέρει στην ελληνική αγορά προγράμματα Bachelor, Master, MBA, εξ αποστάσεως και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα, με υπόσχεση αναγνώρισης από ΔΟΑΤΑΠ.

Ωστόσο:

  1. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο δεν ανήκει στα αδειοδοτημένα Κολλέγια, ώστε να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες. Παράλληλα, σε αυτά τα πλαίσια, δεν έχει καμία νόμιμη ισχύ η συνεργασία που μπορεί να έχει όπως υποστηρίζουν, στην Ελλάδα, στα ακαδημαϊκά πλαίσια παροχής προγραμμάτων σπουδών. Παρόλα αυτά όμως παρέχει (ή διατείνεται ότι παρέχει) εκπαιδευτικές υπηρεσίες, όπως αυτές έχουν σχηματοποιηθεί με την υπ’ αριθμ. 337/2011 Γνωμοδότηση ΝΣΚ και τις οποίες νομιμοποιούνται να προσφέρουν μόνο αδειοδοτημένα Κολλέγια και όχι, αυτονόητα, ΚΔΒΜ!

  2. Από τα έγγραφα που εισφέρουμε στον Εισαγγελέα, προκύπτει ότι το ANVUR (Εθνική Αρχή Αξιολόγησης του Πανεπιστημιακού και Ερευνητικού Συστήματος της Ιταλίας), δεν επιβεβαιώνει συνεργασία του Πανεπιστημίου e–Campus με ελληνικές εταιρείες ούτε προσφορά σπουδών στην ελληνική γλώσσα. Όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα του ανωτέρω ΚΔΒΜ, αυτό διαφημίζει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και στην ελληνική γλώσσα (!!!) με συνέπεια να αναρωτάται εύλογα κανείς: με βάση ποιο νομοθετικό πλαίσιο (ιταλικό ή ελληνικό) παρέχεται ελληνόγλωσση εκπαίδευση σε Έλληνες υποψήφιους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και μάλιστα με την απόκτηση τίτλου που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιταλικού πανεπιστημίου e-Campus University (https://www.uniecampus.it/en/teaching/courses) παρέχεται, προφανώς, στα ιταλικά;

  3. Παράλληλα, σύμφωνα με το ANVUR και βάση των επίσημων και νόμιμων αδειοδοτήσεων από το Υπουργείο Πανεπιστημίων και Έρευνας της Ιταλίας, το e-Campus είναι αδειοδοτημένο να παρέχει τα προγράμματα σπουδών του αποκλειστικά εξ’αποστάσεως ως e-Campus και όχι μέσω συνεργάτη και αυτό μόνο στα Ιταλικά και Αγγλικά. Το συγκεκριμένο ΚΔΒΜ, ωστόσο, παρέχει και διαφημίζει προγράμματα σπουδών, απολύτως παράνομα, ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

  4. Παράλληλα, σύμφωνα με το Ιταλικό Υπουργείο Πανεπιστημίων και Έρευνας (MUR),τα ιταλικά πανεπιστήμια μπορούν να προσφέρουν προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με άλλα ιταλικά ή ξένα πανεπιστήμια, ενεργοποιώντας διαπανεπιστημιακά προγράμματα που απονέμουν κοινά ή διπλά πτυχία επίσημα αναγνωρισμένα στις αντίστοιχες χώρες τους. Αυτά τα προγράμματα σπουδών μπορούν να διδάσκονται στα ιταλικά, σε μια ξένη γλώσσα ή και στα δύο. Στην περίπτωση συνεπώς που αναφερόμαστε, το συγκεκριμένο δεν είναι Πανεπιστήμιο ή Κολλέγιο, ώστε να μπορεί να έχει μια τέτοιου είδους συνεργασία.

Παρ’ όλα αυτά, στην Ελλάδα:

  • Εκτελείται πλήρης εκπαιδευτική διαδικασία – διαφήμιση, εγγραφές, μαθήματα, δίδακτρα & εισπράξεις αυτών, αναγνωρίσεις από ΔΟΑΤΑΠ και ΑΤΕΕΝ, παροχή ακαδημαϊκής υποστήριξης.

  • Οργανώνονται τελετές αποφοίτησης με πολιτική παρουσία,

  • Προβάλλεται λανθασμένα η ύπαρξη επίσημης ευρωπαϊκής ακαδημαϊκής συνεργασίας. [Διαφήμιση: στην οποία αναφέρεται επί λέξει: «Οι φοιτητές του…. δεν είναι απλώς μέλη μιας ψηφιακής πλατφόρμας – ανήκουν σε μια παγκόσμια κοινότητα αποφοίτων με αναγνώριση, κύρος και διεθνή δικτύωση που ξεπερνά τα σύνορα. Πέρα από τη διεθνή προοπτική, το ….. επενδύει συστηματικά στην υποστήριξη κάθε φοιτητή, σε κάθε βήμα. Από την πρώτη ημέρα μέχρι την αποφοίτηση, ο φοιτητής πλαισιώνεται από ακαδημαϊκή και τεχνική καθοδήγηση, ομάδες συνεργασίας, mentoring και συνεχή παρακολούθηση της προόδου του. Η ανθρώπινη επαφή παραμένει παρούσα, ακόμα και στην ψηφιακή τάξη — γιατί η εκπαίδευση δεν είναι μόνο περιεχόμενο, είναι και σχέση..».

Πώς πληροφορηθήκαμε ότι ο συγκεκριμένος φορέας δεν είναι …Κολλέγιο (όπως ισχυριζόταν), αλλά ένα απλό …Κέντρο Δια Βίου Μάθησης; Όταν εκπαιδευτική ιστοσελίδα ανήρτησε την πρόθεσή μας να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, απέστειλαν εξώδικο, στο οποίο το ομολογούν χωρίς καμία πίεση! Είναι, ίσως, η πιο εντυπωσιακή δημόσια ομολογία ενοχής που έχουμε καταγράψει στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης!

Εν ολίγοις:

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην ΟΙΕΛΕ αλλά και από μία γρήγορη έρευνα των υπηρεσιών της Ομοσπονδίας μας, προκύπτει ότι το ανωτέρω ΚΔΒΜ, δεν ενεργεί απλώς ως «μεσίτης» ή «διαφημιστής» του ιταλικού εκπαιδευτικού ιδρύματος e-Campus University αλλά ενεργεί, καθ’ ομολογία, ακαδημαϊκές πράξεις, παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οργανώνει εκδηλώσεις, συμμετέχει στη διδασκαλία μαθημάτων στην ελληνική γλώσσα (πράγμα που καθίσταται αυταπόδεικτο δοθείσης της έλλειψης ελληνόφωνων προγραμμάτων σπουδών στο ιταλικό ίδρυμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του), γεγονός που, κατά την κρίση μας, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα εγκυρότητας των εκδιδόμενων τίτλων το οποίο δέον όπως διαλευκανθεί από την εισαγγελική έρευνα.

Ταυτόχρονα, προκύπτει μέγιστο θέμα και για το Υπουργείο Παιδείας, τον ΔΟΑΤΑΠ και το ΑΤΕΕΝ και τη διαφάνεια των διαδικασιών ελέγχου των ξένων πανεπιστημίων και των συνεργαζόμενων Κολλεγίων. Αυτό που εμείς διαπιστώσαμε με έναν έλεγχο τριών λεπτών στην ιστοσελίδα του φορέα, δεν μπορούσε κανείς εκ των υπηρεσιακών παραγόντων να το διαπιστώσει; Αν δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, οφείλουν να παραιτηθούν άμεσα! Αν μπορούν και δεν θέλουν να την κάνουν, τότε συμβαίνει κάτι άλλο και ελπίζουμε η δικαιοσύνη να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Τέλος, καλούμε το εν λόγω ΚΔΒΜ, μιας που απειλεί με εξώδικα και μηνύσεις, να αποστείλει καθαρές απαντήσεις σε όσα σήμερα αναφέρουμε. Δεσμευόμαστε ότι, αν τα στοιχεία είναι σαφή, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας. Καλούμε, δε, και το Υπουργείο Παιδείας (που πρόσφατα ανάρτησε παραπλανητικά στοιχεία για τους τίτλους σπουδών για να αποδείξει ότι όλα είναι …καλώς καμωμένα) να λάβει άμεσα θέση. Πλέον, η οσμή του σκανδάλου έχει απλωθεί σε όλη την κοινωνία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρύβεται.

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Αθώοι όλοι οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση
Εκπαίδευση 23-07-26

Αθώοι όλοι οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Τι κρύβεται πίσω από την εξαγορά της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ
Επικαιρότητα 22-07-26

Τι κρύβεται πίσω από την εξαγορά της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ

Πτυχία στο συρτάρι, μισθοί επιβίωσης: Η αθέατη κρίση των νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα
Εκπαίδευση 23-07-26

Πτυχία στο συρτάρι, μισθοί επιβίωσης: Η αθέατη κρίση των νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα

 Χρήστος Κάτσικας Ανεργία, υποαπασχόληση, ετεροαπασχόληση και χαμηλοί μισθοί συνθέτουν μια νέα πραγματικότητα που αμφισβητεί την αξία του πανεπιστημιακού πτυχίου Για πολλές...

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου 2011 ο νεοναζί αντικομμουνιστής Αντερς Μπρέιβικ δολοφονεί 77 ανθρώπους στη Νορβηγία
Ιστορία 22-07-26

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου 2011 ο νεοναζί αντικομμουνιστής Αντερς Μπρέιβικ δολοφονεί 77 ανθρώπους στη Νορβηγία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής: «Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών μουσικής ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»
Εκπαίδευση 22-07-26

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής: «Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών μουσικής ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική
Κέρκυρα 22-07-26

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική

Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!
Εκπαίδευση 22-07-26

Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!

Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025
Εκπαίδευση 22-07-26

Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025

Όταν οι υποκλοπές γίνονται οικογενειακή υπόθεση και η εξουσία τρώει τα παιδιά της
Επικαιρότητα 22-07-26

Όταν οι υποκλοπές γίνονται οικογενειακή υπόθεση και η εξουσία τρώει τα παιδιά της

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου στην Κέρκυρa
Κέρκυρα 22-07-26

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου στην Κέρκυρa

Μια νέα αθέατη πλευρά της εξουθένωσης των εκπαιδευτικών
Εκπαίδευση 22-07-26

Μια νέα αθέατη πλευρά της εξουθένωσης των εκπαιδευτικών

Η νέα εγγράμματη αγραμματοσύνη: Το σχολείο παράγει αποφοίτους που ξέρουν να διαβάζουν αλλά δυσκολεύονται να κατανοήσουν   
Εκπαίδευση 22-07-26

Η νέα εγγράμματη αγραμματοσύνη: Το σχολείο παράγει αποφοίτους που ξέρουν να διαβάζουν αλλά δυσκολεύονται να κατανοήσουν  

Αυξάνονται οι πτυχιούχοι που εγκαταλείπουν την Ελλάδα
Εκπαίδευση 21-07-26

Αυξάνονται οι πτυχιούχοι που εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Στο σφαγείο να πάτε εσείς και τα βλαστάρια σας!!
Κέρκυρα 21-07-26

Στο σφαγείο να πάτε εσείς και τα βλαστάρια σας!!

Αδιαφορία και ανευθυνότητα
Κέρκυρα 21-07-26

Αδιαφορία και ανευθυνότητα

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης
Αθλητικά 21-07-26

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

40 χρόνια αγώνες για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Εκπαίδευση 21-07-26

40 χρόνια αγώνες για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.