• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι εκπαιδευτικοί στα βαθμολογικά κέντρα δεν είμαστε σκλάβοι!

June 09, 2024 954

Στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας τόσο ως διορθωτών όσο και ως βοηθητικού προσωπικού, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) επισημαίνοντας ότι "παρά τα ηλικιακά δεδομένα του κλάδου δουλεύουμε εργατοώρες σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, σε συνθήκες καύσωνα και σε ακατάλληλα σχολικά κτήρια. Την επόμενη βδομάδα, αναμένεται νέο κύμα καύσωνα, με 40αρια, ξεκινώντας από την Τρίτη 11/6. Πρέπει, έστω και τώρα, να παρθούν άμεσα μέτρα.  Σε πείσμα των κυβερνητικών τυμπανοκρουσιών για το «ψηφιακό σχολείο» και άλλες χάντρες για ιθαγενείς, οι κλιματιζόμενες αίθουσες στους χώρους εξέτασης και διόρθωσης των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων είναι εν έτει 2024 ανύπαρκτες. "

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ!

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια είμαστε και φέτος αναγκασμένοι ως ΕΛΜΕ Περιστερίου να μιλήσουμε για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας μας τόσο ως διορθωτών όσο και ως βοηθητικού προσωπικού: παρά τα ηλικιακά δεδομένα του κλάδου δουλεύουμε εργατοώρες σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, σε συνθήκες καύσωνα και σε ακατάλληλα σχολικά κτήρια. Την επόμενη βδομάδα, αναμένεται νέο κύμα καύσωνα, με 40αρια, ξεκινώντας από την Τρίτη 11/6. Πρέπει, έστω και τώρα, να παρθούν άμεσα μέτρα.  Σε πείσμα των κυβερνητικών τυμπανοκρουσιών για το «ψηφιακό σχολείο» και άλλες χάντρες για ιθαγενείς, οι κλιματιζόμενες αίθουσες στους χώρους εξέτασης και διόρθωσης των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων είναι εν έτει 2024 ανύπαρκτες. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, ο όγκος εργασίας μας είναι πολλαπλάσιος μετά την αύξηση του αριθμού των γραπτών σε τριάντα ανά φάκελο τα τελευταία χρόνια, ενώ η απαιτητικότητα των θεμάτων αυξάνει εκ των πραγμάτων και τον χρόνο διόρθωσης. Πολύ περισσότερο, η περιφρόνηση του κλάδου είναι άνευ προηγουμένου, καθώς η δαπάνη πληρωμής των αναπληρωτών συναδέλφων στα βαθμολογικά κέντρα είναι με το σταγονόμετρο. Συνολικά, η εργασία μας στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα παραμένει εξευτελιστικά κακοπληρωμένη και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και Δήμος σε σχέση με την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, με κοινό παρονομαστή τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς αιματηρής λιτότητας.

                Επειδή η διαδικασία διόρθωσης των γραπτών και διεκπεραίωσης των εξετάσεων βασίζεται εδώ και δεκαετίες αποκλειστικά στην ευσυνειδησία, την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών, απαιτούμε:

-          Γενναία αύξηση των αμοιβών μας ως διορθωτών, εξεταστών, βοηθητικού προσωπικού, καθώς και του προσωπικού καθαριότητας. Κανένας αποκλεισμός των αναπληρωτών συναδέλφων μας ως βαθμολογητών.

-          Κλιματιζόμενες αίθουσες διόρθωσης και έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών αμέσως.

-          Δωρεάν παροχή καφέ, νερού, χυμού και σάντουιτς στους βαθμολογητές και τις βαθμολογήτριες συναδέλφους.

-          Είναι προφανές ‘ότι πρέπει να εξαιρεθούν άμεσα συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ! ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!

Το ΔΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search