• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Βαφτίζουν εκπαιδευτικούς νοσηλευτές!

June 01, 2024 672

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Πειραιά σχετικά με το γεγονός ότι εκπαιδευτικοί καλούνται να λειτουργήσουν σαν νοσηλευτές, αλλά με την ταμπέλα του επιτηρητή.
Η ανακοίνωση
«Κατά τον ορισμό του προσωπικού που θα απασχοληθεί στις Πανελλήνιες εξετάσεις της τρέχουσας χρονιάς, αρκετοί συνάδελφοι της ειδικότητας ΠΕ87.02 (Νοσηλευτικής), που απασχολούνται σε ΕΠΑΛ, τοποθετήθηκαν ως επιτηρητές – νοσηλευτές σε Εξεταστικά κέντρα Γενικών Λυκείων για τους μαθητές/τριες που χρειάζονται επιπλέον χρόνο εξέτασης και είναι απαραίτητη σύμφωνα με την εγκύκλιο των εξετάσεων η παρουσία νοσηλευτή.

Προκύπτουν τα εξής ζητήματα:

Αρκετοί εξ αυτών παράλληλα είναι και επιτηρητές σε εξεταστικά κέντρα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αντίστοιχη εγκύκλιος επέτρεπε την δήλωση στο μηχανογραφικό σύστημα μόνο ως επιτηρητής σε ΕΠΑΛ.
Η διάθεση των συναδέλφων ως επιτηρητές τόσο στα ΓΕΛ, όσο και στα ΕΠΑΛ θα έχει σαν αποτέλεσμα να απασχολούνται συνεχόμενες ημέρες (από 30/5 έως 17/6) στα Εξεταστικά Κέντρα, άρα να αδυνατούν να ολοκληρώσουν σημαντικές και αναγκαίες εργασίες στο σχολείο τους.
Η παροχή πρώτων βοηθειών θεωρείται νοσηλευτική πράξη και ανήκει στα καθήκοντα του νοσηλευτή που λεπτομερώς περιγράφονται στα αντίστοιχα ΦΕΚ. Προϋπόθεση για τους νοσηλευτές, η εγγραφή στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και η απαραίτητη κατοχή άδειας άσκησης επαγγέλματος.
Η ορθή προσέγγιση ενός περιστατικού προϋποθέτει την γνώση ευαίσθητων ιατρικών δεδομένων, όπως το ιστορικό ενός μαθητή. Η πρόσβαση δύναται να κωλύεται από τη νομολογία περί προσωπικών δεδομένων.
Η ιδιότητα του επιτηρητή είναι διαφορετική από αυτή του νοσηλευτή και η στον ίδιο χρόνο παράλληλη εξάσκηση των δύο ιδιοτήτων εμπεριέχει κώλυμα ασυμβατότητας.
Η αμοιβή ως επιτηρητής είναι η οριζόμενη από το νόμο, με το εξωφρενικό ποσό των 10,64 ευρώ. Αμοιβή για την εργασία σαν νοσηλευτής προβλέπεται; μάλλον όχι. Σε κάθε περίπτωση, “με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια”…
Ουσιαστικά, καλούνται συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν σαν νοσηλευτές, αλλά με την ταμπέλα του επιτηρητή! Πραγματικά τι άλλο θα δούμε; Μήπως ηλεκτρολόγους εκπαιδευτικούς να παρέχουν υπηρεσίες καλής λειτουργίας του φωτισμού ,των πινάκων των εγκαταστάσεων των εξεταστικών κέντρων;

Το ζήτημα αυτό έθεσε η ΕΛΜΕ στην συνάντησή της με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά στις 27/5.

Η πολιτική του βρήκαμε παπά.… πρέπει να σταματήσει και το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του! Η απαραίτητη παρουσία νοσηλευτών (αλλά και γιατρού) στα Εξεταστικά Κέντρα πρέπει να καλυφθεί, είτε μόνιμους διορισμούς σχολικών νοσηλευτών (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό), που τόσο ανάγκη έχουν τα σχολεία όλη τη χρονιά, είτε σε συνεργασία με τις αντίστοιχες, τοπικές δομές του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search