• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εισβολή στη Νομική - Λαθροχειρίες... να φάνε και οι κότες!

May 14, 2024 475

 

Αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από τη Σχολή και επιχείρησαν εισβολή στο κτήριο, καθώς από χθες το βράδυ η «Συνέλευση αλληλεγγύης με την παλαιστινιακή αντίσταση» προχώρησε σε κατάληψη του κτηρίου ως αντίδραση για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. 

Κλειστοί δρόμοι κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στη Νομική Αθηνών

Φοιτητές απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης και στήριξη της κατάληψης. Οι δρόμοι γύρω από τη Νομική έκλεισαν, ενώ οι Αρχές προχώρησαν και σε 27 προσαγωγές 

 

Τοποθέτηση στο fb του Παναγιώτη Σωτήρη

Σε γενικές γραμμές η λαθροχειρία και η ψευδολογία δεν προβλέπονται στις καταστατικές αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποδεικνύονται όμως αγαπημένες πρακτικές της.

Έγινε χτες μια κατάληψη στη Νομική. Μια κατάληψη εν πολλοίς συμβολική, στο πλαίσιο πλήθους άλλων αντίστοιχων παγκοσμίως.

Μπορεί κανείς να συζητήσει ζητήματα όπως το εάν και κατά πόσο βοηθά το να γίνονται ακόμη και συμβολικές καταλήψεις που δεν είναι αποφασισμένες από φοιτητικούς συλλόγους, με δεδομένη την προσπάθεια ποινικοποίησης, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Ήταν δε προφανώς μια κατάληψη που εξαρχής γνώριζε το ενδεχόμενο γρήγορης εκκένωσης, εξ ου και ότι δεν υπήρξε αντίσταση κατά τη διάρκεια της προσαγωγής.

Η αστυνομία πήγε μπήκε προσήγαγε και μετά αποφάσισε να φωτογραφίσει ένα στέκι που υπάρχει πολλά χρόνια, δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία του πανεπιστημίου και είναι απλώς ένα από τα πολλά αντίστοιχα που υπάρχουν σε πανεπιστήμια.

Βρήκε εκεί λιγοστές σημαίες από αυτές που βλέπουμε στις πορείες. Φωτογράφισε επίσης το φουαγιέ, τραπεζάκια παρατάξεων, αφίσες κλπ. Και όλα αυτά τα παρουσίασε ως η «κατάληψη της Νομικής» για να φτιάξει μια εικόνα φθορών, παρότι φθορές δεν υπάρχουν και το ξέρει.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search