• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό - Τετάρτη 15/5 άγαλμα Βενιζέλου

May 13, 2024 374

Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΦΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΗ :ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ 7ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους. Η Νάκμπα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους εκτοπισμούς εκατομμυρίων προσφύγων, το καθεστώς στέρησης ακόμα και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων για τον λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ δεν έχουν τέλος .Τους τελευταίους 6 μήνες το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ επιχειρεί να ολοκληρώσει τη Νάκμπα, διαπράττοντας μια πραγματική γενοκτονία, όπως αναγνωρίζει και το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ.

Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στην πολύπαθη Ράφα, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που οδηγήθηκαν εκεί από το Ισραήλ, ως δήθεν ασφαλή περιοχή και το κλείσιμο στο Κερέμ Σαλόμ που «σφραγίζει» και διακόπτει κάθε πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους αμάχους προκαλούν νέες εκατόμβες νεκρών και προετοιμάζουν συνειδητά από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ την ολοκληρωτική γενοκτονία του λαού των Παλαιστίνιων με το λιμό, τις ασθένειες, την καταστροφή των υποδομών, τις βόμβες και τον πόλεμο εναντίον αμάχων.

Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά- γεωστρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή. Είναι συνένοχοι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση και πολλά αραβικά κράτη που δικαιολογούν και συνδράμουν στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ. Χωρίς την βοήθεια όλων αυτών, το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτό το τερατώδες έγκλημα κατά των Παλαιστινίων.

Τη συμμετοχή - στήριξη της εμπλοκής της χώρας μας την πληρώνει ο λαός με τις τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς καθώς και το κόστος των πολεμικών αποστολών έξω από τα σύνορα - μισό εκατομμύριο την ημέρα είναι το κόστος μόνο για τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ η ένταση μεγαλώνει τον κίνδυνο της επέκτασης του πολέμου.

Απέναντι στην ισραηλινή βαρβαρότητα και τα φρικιαστικά εγκλήματα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καθημερινά, οι λαοί οικοδομούν σε διεθνές επίπεδο ένα πανίσχυρο μέτωπο αλληλεγγύης στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Χιλιάδες κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο καταγγέλλουν την σφαγή και το αιματοκύλισμα στην Γάζα.

Αυτή η γενοκτονία θα σταματήσει , αν το διεθνές κύμα αλληλεγγύης δυναμώσει στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία. Το δρόμο δείχνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών των

αμερικανικών πανεπιστημίων, οι οποίες παρά την καταστολή των αρχών συνεχίζονται και εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη. Φοιτητές, νέοι και νέες έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις Η.Π.Α, την Ευρώπη, τη Βραζιλία, την Αυστραλία σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις. Απέναντί τους έχουν κυβερνήσεις, τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τεράστια οικονομικά συμφέροντα που υποστηρίζουν το κράτος του Ισραήλ, δυνάμεις καταστολής και ακροδεξιές ομάδες που υποστηρίζουν τη σφαγή στην Παλαιστίνη. Το κίνημα αυτό δεν ζητά μόνο τερματισμό της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και της παροχής αμερικανικών οπλικών συστημάτων, αλλά αποκαλύπτει και την συνενοχή κυβερνήσεων κάθε χώρας, της πολεμικής βιομηχανίας, εταιρειών και ιδρυμάτων που κερδοσκοπούν με το αίμα χιλιάδων νεκρών παιδιών. Στον πυρήνα των αιτημάτων του βρίσκεται η διακοπή κάθε συνεργασίας με ισραηλινά πανεπιστήμια που εδώ και δεκαετίες στηρίζουν έμπρακτα τη στρατιωτική κατοχή και το καθεστώς απαρτχάιντ.

Οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, συνδέονται με τους αγώνες εργαζομένων και φοιτητών σε κάθε χώρα, με τις διεκδικήσεις για ειρήνη, δουλειά, παιδεία, υγεία. Όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό των εξοπλισμών και της “οικονομίας πολέμου” που επιβάλλεται σε κάθε χώρα υπό την απειλή εξάπλωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και άλλα σημεία του πλανήτη. “Για τ’ αφέντη το φαΐ, σκοτώνονται οι λαοί” και ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να σηκωθεί ένα ακόμα πιο μαζικό και ισχυρό κίνημα των λαών.

Εχθροί μας είναι οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και όχι οι λαοί. Η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει στον πόλεμο στη Γάζα στο πλευρό των ΗΠΑ-Ισραήλ. Συνεχίζει την προκλητική συμμαχία με ένα κράτος που διώκεται για γενοκτονία, ενώ παράλληλα μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών και στηρίζει ενεργά την επικίνδυνη εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή πλοίων κάτω από την ηγεσία και των ΗΠΑ και της ΕΕ. Να μπει τέλος σε κάθε εμπλοκή και συνεργασία.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις - καταλήψεις που εξελίσσονται, παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό .

Μοιραζόμαστε τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού και τις διεκδικήσεις των φοιτητών στις ΗΠΑ:

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΑΦΑ

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.

-ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ

- ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

- ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΎΔΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ/ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.

- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ          ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search