• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δίωξη σε εκπαιδευτικούς γιατί δεν μπόρεσαν να κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης

April 01, 2024 691

Σε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) προχώρησε ο προϊστάμενος της ΔΙΔΕ Σάμου σε βάρος εκπαιδευτικών που δεν μπόρεσαν να κάνουν μάθημα στους μαθητές μέσω τηλεκπαίδευσης λόγω τεχνικού προβλήματος που αντιμετώπισαν, όταν το σχολείο τους τελούσε υπό κατάληψη.

Ο Προϊστάμενος της ΔΙΔΕ Σάμου προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, χωρίς προηγουμένως να ζητήσει γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις από τους εκπαιδευτικούς, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Σάμου.

«Είναι ξεκάθαρο πως η στάση τρομοκρατίας που τηρεί το ΥΠΑΙΘΑ, και εκτείνεται από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία μέχρι την αξιολόγηση, αναπαράγεται με τέτοιου είδους ενέργειες και από τον προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Σάμου και οδηγεί το σχολικό κλίμα σε διάλυση, δυσκολεύοντας την παιδαγωγική διαδικασία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΛΜΕ Σάμου

Να σταματήσουν τώρα οι προσπάθειες τρομοκράτησης εκπαιδευτικών!

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σάμου καταγγέλλει τοπρωτοφανές περιστατικό τρομοκράτησης μελών της ΕΛΜΕ Σάμου.

Δυο συνάδελφοί μας κλήθηκαν στις 21/3/2024 για εξέταση στα πλαίσια διενέργειας Ε.Δ.Ε. επειδή δεν πραγματοποίησαν εξ αποστάσεως διδασκαλία, όταν το σχολείο τους είχε κατάληψη για δύο ημέρες. Οι συνάδελφοι είχαν ενημερώσει με ψηφιακά υπογεγραμμένη δήλωσητο Διευθυντή του σχολείου τους, για τον οποίο γίνεται επίσης Ε.Δ.Ε., ότι αντιμετώπιζαν τεχνικό πρόβλημα και δεν μπορούσαν να συνδεθούν.

Παρόλα αυτά, ο Προϊστάμενος της ΔΙΔΕ Σάμου, χωρίς προηγουμένως να ζητήσει γραπτές ή προφορικές  εξηγήσεις από τους συναδέλφους, προχώρησε απευθείας σε διενέργεια Ε.Δ.Ε. σε βάρος τους.

Η τηλεκπαίδευση μέσω Webex στα κατειλημμένα σχολεία έχει σαν σκοπό από την μία να αποσιωπήσει και να αναστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών, αφού οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να τους βάζουν απουσίες και από την άλλη να χειραγωγήσει τους εκπαιδευτικούς, αναθέτοντάς τους τον ρόλο του καταδότη, δυναμιτίζοντας έτσι το σχολικό κλίμα.

Τον τελευταίο καιρό πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης προχωρούν σε διώξεις με σκοπό την τρομοκράτηση και  την κάμψη των αντιστάσεων των εκπαιδευτικών στην αντίθεσή τους απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου, συναγωνιζόμενες την πάγια πρακτική του ΥΠΑΙΘΑ σε κάθε αγωνιστική και συνδικαλιστική δράση.

Είναι ξεκάθαρο πως η στάση τρομοκρατίας που τηρεί το ΥΠΑΙΘΑ, και εκτείνεται από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία μέχρι την αξιολόγηση, αναπαράγεται με τέτοιου είδους ενέργειες και από τον προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Σάμου και οδηγεί το σχολικό κλίμα σε διάλυση, δυσκολεύοντας την παιδαγωγική διαδικασία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου δηλώνει ότι δεν θα αφήσει να περάσει αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης προς τα μέλη μας!

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η Ε.Δ.Ε σε βάρος των τριών μελών μας!

Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες εκπαιδευτικών και μαθητών.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search