• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η τηλε-εξεταστική είναι καταστολή! – Όλοι στις συνελεύσεις και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 22/2

February 21, 2024 627

Η τηλε-εξεταστική είναι καταστολή!

Μαζικός ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τη νίκη!

Ενάμιση μήνα τώρα, το φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται στους δρόμους, πραγματοποιώντας έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στην επιχείρηση ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Πιερρακάκη που παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 16 του Συντάγματος, οξύνει τους ταξικούς φραγμούς, απειλεί με δίδακτρα τα δημόσια πανεπιστήμια (για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά) και στην πραγματικότητα απειλεί με διάλυση τη δημόσια δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα όχι μόνο δεν αποτελεί «μειοψηφία», αλλά εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι συνεχίζουν σταθερά και αταλάντευτα να βαδίζουν στον δρόμο του αγώνα ενάντια.

Όλη αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση βρίσκει συμμάχους στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που μονότονα λοιδορούν το φοιτητικό κίνημα και τον δίκαιο αγώνα μας, μιλώντας για «μειοψηφίες» και «παράνομες καταλήψεις». Στην πρόθυμη ΔΑΠ, που ανερυθρίαστα στέκεται υπέρ του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, αναπαράγει τη σαθρή κυβερνητική προπαγάνδα μέσα στις σχολές και αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Στην ΠΑΣΠ, που διακηρυκτικά στέκεται -υποτίθεται- ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην πράξη όμως υπονομεύει και βρίσκεται απέναντι από τους αγώνες των φοιτητών, αφού το μόνο που προτείνει επί της ουσίας είναι «να ανοίξουν οι σχολές», παίζοντας αντικειμενικά το παιχνίδι της κυβέρνησης και της ΔΑΠ.

Στους συμμάχους της κυβέρνησης, έσπευσαν πρόσφατα να μπουν και πολλές πρυτανικές αρχές, εφαρμόζοντας την απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική απόφαση για τη διεξαγωγή τηλε-εξετάσεων. Η απόφαση αυτή, που επιχειρείται να εφαρμοστεί εντελώς αντιδημοκρατικά και καταπατώντας το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων (για πολλοστή φορά), αποτελεί κομμάτι της πολιτικής του αυταρχισμού και της κρατικής τρομοκρατίας. Αφού δεν κατάφεραν να μας λυγίσουν με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, αφού η ΔΑΠ ηττήθηκε πανηγυρικά στη συντριπτική πλειοψηφία των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων, αφού δεν πέρασε η τρομοκρατία για τα «χαμένα εξάμηνα» και οι απειλές για τη «χαμένη εξεταστική», έφεραν την τηλε-εξεταστική, για να καθυποτάξουν το φοιτητικό κίνημα και να κλείσουν τους φοιτητές στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους, στην «ακαδημαϊκή κανονικότητα».

Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να προχωρήσει στην εκδικητική απόλυση διοικητικού υπαλλήλου, ο οποίος, εφαρμόζοντας την απόφαση του συλλόγου διοικητικών του ΕΚΠΑ και πολλών φοιτητικών συλλόγων, συμμετείχε σε κινητοποίηση στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου, απαιτώντας να σταματήσει η ηλεκτρονική εξεταστική και να πραγματοποιηθούν εξετάσεις διά ζώσης για όλους τους φοιτητές, όταν η κυβέρνηση αποσύρει το αντιεκπαιδευτικό της έκτρωμα.

Η κυβερνητική πίεση για την εφαρμογή της ψηφιακής εξεταστικής είναι τέτοια που έχει οδηγήσει ακόμη και σε παραιτήσεις προέδρων τμημάτων, στη βάση της άρνησής τους να εφαρμόσουν τηλε-εξετάσεις. Εκτός από μέσο καταστολής του αγώνα, η ηλεκτρονική εξεταστική αποκλείει χιλιάδες φοιτητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ συνιστά μία πλήρως αντιπαιδαγωγική διαδικασία, που καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.Αναμφίβολα αποφάσεις συλλόγων μελών ΔΕΠ όπως αυτές της Φιλοσοφικής και του Παντείου για αποχή και απεργία απέναντι στο φιάσκο και την τρομοκρατία των ηλεκτρονικών εξεταστικών κινούνται σε θετική κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι να πάρουν αποφάσεις αγώνα ενάντια στην τηλε-εξεταστική ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους και πισωγυρίσματα.

Εμείς, η Φοιτητική Πορεία, καλούμε τους φοιτητές να συνεχίσουμε ανυποχώρητα στον δρόμο του αγώνα. Κόντρα στις λογικές της διάσπασης, των ξυλοδαρμών και των εκφυλιστικών φαινομένων των ΠΚΣ-ΕΑΑΚ, των ξεχωριστών «πλαισίων», των ξεχωριστών συντονιστικών, των ξεχωριστών πανό των ίδιων συλλόγων. Ενάντια στον εφησυχασμό που καλλιεργούν συνθήματα όπως αυτά που προβάλλει η ΠΚΣ και η ΚΝΕ για «την κυβέρνηση που έχει ήδη ηττηθεί» κ.ά. Κόντρα στη λογική ταύτισης κάθε φοιτητή που αγωνιά για την εξεταστική με τη ΔΑΠ και την «ανοιχτή σχολή», όπως προωθείται από τις δυνάμεις των ΕΑΑΚ και της αναρχίας. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια! Να παλέψουμε μαζικά μέσα από τους συλλόγους μας ώστε να μην υπάρξει καμία αποδοχή της ηλεκτρονικής εξεταστικής, να απαιτήσουμε με τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεών μας να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τους ταξικούς φραγμούς, να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη δημόσια-δωρεάν παιδεία, το δικαίωμα της νεολαίας να σπουδάζει δωρεάν, να εργάζεται και να ζει με αξιοπρέπεια!

Όλοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια!

Όλοι στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση την Πέμπτη 22/2, 12:00 στα Προπύλαια!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search