• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σήμερα Παρασκευή 1:30 μμ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διώξεις των εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

January 12, 2024 737

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 13.30  έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εκπαιδευτικών στον Πειραιά – που είναι το επίκεντρο των διώξεων εκπαιδευτικών – στο Δημοτικό Θέατρο

Το κάλεσμα απευθύνουν 8 εκπαιδευτικά σωματεία (4 ΕΛΜΕ και 4 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ) διεκδικώντας: Να αρθούν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού!

Στη συγκέντρωση ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και φίμωσης του σωματείου και των μελών του καλεί και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, που κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12:00-14:00. Επίσης καλεί και η παράταξη Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής στην οποία ανήκει η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών που διώκονται.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών φορέων

αφισα διώξεις εκπαιδευτικών

Να αρθούν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού!

 Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου φραγμός στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τις διώξεις!

Οι συνδικαλιστικές διώξεις και η παραπομπή στο πειθαρχικό, ασκούνται σε 7 εκπαιδευτικούς με την απίστευτη κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» γιατί απλά συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. Δύο συνάδελφοι γιατί διαδήλωναν στις 6/12/2020 (πορεία με αφορμή τα 12 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου), ενώ υπήρξε απαγόρευση διαδηλώσεων (κόβιντ), 4 συνάδελφοι γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, την ημέρα του διαγωνισμού PISA και ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το δικαίωμα που είχαν να κάνουν στάση εργασίας, 1 δάσκαλος στην Θεσσαλονίκη γιατί συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών. Ενώ με την απίστευτη κατηγορία για «κακόβουλη κριτική κατά της κυβέρνησης», έχουν κατατεθεί 2 διώξεις, πάλι στον Πειραιά, γιατί εκπαιδευτικοί-συνδικαλιστές έκαναν κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στο διαδίκτυο.

(Μπορεί στη βιομηχανία διώξεων να πρωταγωνιστεί ο ΔΔΕ Πειραιά, όμως οι απειλές και οι ΕΔΕ ενάντια στην συνδικαλιστική δράση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ρέθυμνο, δείχνει ότι η προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή. Δεν είναι άσχετη και με τους νόμους (Γεωργιάδη κ.α.) που περιορίζουν το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση στον ιδιωτικό τομέα).

Ο φάκελος του πειθαρχικού που αφορά τους εκπαιδευτικούς που κινητοποιήθηκαν στον Πειραιά ενάντια στον διαγωνισμό PISA δείχνει ότι έχουμε έως και ποινικοποίηση ανακοινώσεων παρατάξεων και εξόφθαλμες προσπάθειες σκευωρίας και κατασκευής ενόχων, που αποδεικνύουν ότι κινδυνεύουμε να γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω, όταν δρούσε το συνδικαλιστικό της ασφάλειας! 

Είναι πλέον φανερό ότι το υπουργείο θέλει τους διωκόμενους συναδέλφους ως όμηρους, μπροστά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και ενόψει των "επισκέψεων" των αξιολογητών. 

Θέλουν να εξοντώσουν οικονομικά τους συναδέλφους με την απειλή της αργίας! 

Τα σωματεία έχουν πρώτο και κύριο καθήκον να προστατεύουν τα μέλη τους από τις απειλές και τις στημένες επιθέσεις της διοίκησης, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό τους.

Γι’ αυτό ως εκπαιδευτικοί θα αγωνιστούμε, μαζί με τον λαό:

- για το δημοκρατικό δικαίωμα στην συνδικαλιστική, πολιτική και κοινωνική δράση.

- για το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για δημόσιο σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς και κατηγοριοποιήσεις, με εκπαιδευτικούς με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

ΕΛΜΕ:, Ε’  Αθήνας, Α’ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου, Ρεθύμνου

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ: Αριστοτέλης, Αιγάλεω, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Κ. Σωτηρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1 13:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, συνεχίζοντας τις  αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και φίμωσης του σωματείου και των μελών του, καλεί σε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 12/1/2024 13:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Για το λόγο αυτό, κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12:00-14:00.

Ούτε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε τον αγώνα για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής

Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις!

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1, 13:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

(Στάση εργασίας 12:00 - 14:00)

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής στηρίζει και καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνεται από ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ την Παρασκευή 13/1 ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών. Δεκάδες διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές) έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια:
 για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις υλοποιώντας αποφάσεις των σωματείων τους,
 γιατί έκαναν κριτική στις πολιτικές του υπουργείου,
 για συμμετοχή στις αποφάσεις σωματείων ενάντια στην τηλε-«εκπαίδευση»,
 για δημόσια έκφραση πολιτικών απόψεων και
 για συμμετοχή σε άλλες κινητοποιήσεις.
 
Το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: οι διώξεις αποτελούν κεντρική επιλογή του συστήματος, της κυβέρνησης και του υπουργείου. Έχουν να κάνουν με το συνολικότερο κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και αυταρχισμού που επιχειρείται να επιβληθεί. Τόσο στους εκπαιδευτικούς, με εργαλείο την επίθεση της αξιολόγησης, όσο και γενικότερα με τις πολιτικές της καταστολής, του χτυπήματος ελευθεριών, απεργιών και διαδηλώσεων.
Απώτερος στόχος είναι να χτυπηθεί η προοπτική και η κατεύθυνση του αγώνα, να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στην κοινωνία, ώστε οι αντιδραστικές πολιτικές να περνούν «ανενόχλητες». Για αυτό απαιτείται η μαζική κινητοποίηση όλων. Για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης. Για να απαιτηθεί να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ οι διώξεις.
 
Ως Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής εδώ και καιρό έχουμε καταθέσει την πρότασή μας: είναι κρίσιμο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων το άνοιγμα του ζητήματος στον κλάδο και τον λαό. Με τον χαρακτήρα συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που θα διεκδικούν. Όχι με διαπραγματεύσεις και συναντήσεις με παράγοντες του συστήματος. Για αυτό έχει καθοριστική σημασία το επόμενο διάστημα να οργανωθεί διαδήλωση με αιχμή το θέμα αυτό. Αυτό θα επιδιωχθεί και μέσα από την πρωτοβουλία
των πρωτοβάθμιων σωματείων, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ και τη σύσκεψη που έχει καλεστεί την Παρασκευή 19/01/2024.
 
Αυτή τη λογική έχουμε καταθέσει και ξανακαταθέσαμε στο ΔΣ καλώντας και την ΕΛΜΕ Πειραιά να συμμετέχει στη συγκέντρωση. Τελευταία στιγμή αποφάσισε τη συμμετοχή.
Το θέμα των διώξεων αποτελεί για μας βασική αιχμή και ένα από τα ζητήματα συγκρότησης μετώπου σύγκρουσης και ανατροπής τη πολιτικής της κυβέρνησης, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου. Μαζί με την αξιολόγηση, τους ταξικούς φραγμούς, τα δικαιώματα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να συγκροτηθεί το αναγκαίο: ένα κύμα κινητοποιήσεων και μαζικών αγώνων που θα απαιτήσουν να σταματήσουν και να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ οι διώξεις!
 
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1, 13:30 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ
ΚΑΤΩ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search