• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κάτω στον Πειραιά … Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

November 30, 2023 757

 

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρεται στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το ΔΙΔΕ δίνοντας μια εξωραϊσμένη εικόνα των σχολείων της περιοχής. Όπως αναφέρεται ενδεικτικά: «Ο προϊστάμενος απάντησε ότι αναμένονται οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών …. Στο μέτωπο της ατομικής αξιολόγησης, ο ΔΔΕ ανέφερε ότι η διαδικασία προχωράει σύμφωνα με το νόμο και την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ .. Δήλωσε ότι πρόθεσή του και εντολή του προς τους Συμβούλους είναι να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα όσων θέλουν να απεργήσουν… ο Προϊστάμενος δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να προχωρήσει σε ενέργειες… ο ΔΔΕ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει σεβαστή την απόφαση των συλλόγων διδασκόντων…»

Στην ανακοίνωση δε γίνεται αναφορά στο θέμα των διώξεων, ενώ η ίδια ΕΛΜΕ σε προηγούμενη ανακοίνωσή της « καλεί όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες σε κινητοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ενάντια στην νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Τέσσερα μέλη του σωματείου μας, που έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA τον περασμένο Μάιο, κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να καταθέσουν σαν εγκαλούμενοι, στα πλαίσια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας, λες και πρόκειται για εγκληματίες.

Ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη έχει και ο ίδιος ο ΔΙΔΕ Πειραιά, που κάλεσε στη διάρκεια της κινητοποίησης της ΕΛΜΕ έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου στις 10/5/2023, την Αστυνομία, όπως έχουμε ήδη καταγγείλει.

Καλούμε τους συναδέλφους, τα σωματεία και τους φορείς του Πειραιά, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, να εκφράσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και να καταδικάσουν την επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων μας, η οποία πάει χέρι-χέρι με την αντιεκπαιδευτική πολιτική της αξιολόγησης, της υποχρηματοδότησης της Παιδείας, της υποβάθμισης των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Που πάει «πακέτο» με την πολιτική της αδιοριστίας και ομηρίας δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, της καθήλωσης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.»

Η κινητοποίηση έχει οριστεί για τη Δευτέρα 4/12 στις 13:00 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά (Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος, Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασία 12:00-14:00)

Για το ίδιο θέμα η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ τονίζει μεταξύ άλλων:

Η σκευωρία για την PISA στον Πειραιά θα καταρρεύσει

Θέλουν την ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στο πειθαρχικό

Θέλουν τον κλάδο και τον λαό φοβισμένο με σκυμμένο κεφάλι

Από τον Σεπτέμβρη του 2022 μέχρι σήμερα η βιομηχανία διώξεων της ΔΔΕ Πειραιά έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, στοχοποιώντας συγκεκριμένους αγωνιστές, αλλά και την ίδια την παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Η συνδικαλιστική παρέμβαση για τον διαγωνισμό PISA στις 10 Μάη 2023 στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου βρίσκεται στο στόχαστρο της ΔΔΕ Πειραιά και των κρατικών και άλλων μηχανισμών (που θυμίζουν παρακράτος). Κι αφού δεν μπορούν να στείλουν στο πειθαρχικό και τα δικαστήρια μια παράταξη, επιμένουν να στήνουν σκευωρίες στέλνοντας στο πειθαρχικό και στον εισαγγελέα τα μέλη της παράταξης, συμπαρασύροντας και μια ακόμη συνάδελφο από άλλη παράταξη. Αυτό αποδεικνύεται καθαρά από την έκθεση προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη παρέμβαση που διεξήγαγε το γνωστό -καθόλου τυχαίο- στέλεχος της ΝΔ και της ΔΑΚΕ Πειραιά.

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ενημερωτικό από τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με τον Προϊστάμενο της ΔΔΕ Πειραιά

Την Πέμπτη 23.11.2023 στις 12.00 το μεσημέρι έγινε συνάντηση του ΔΣ του σωματείου μας με τον προϊστάμενο της ΔΔΕ Πειραιά, κατόπιν πρόσκλησής του. Στη συνάντηση, επίσης, παραβρέθηκαν οι προϊστάμενοι τμημάτων της ΔΔΕ. Συζητήθηκε σειρά θεμάτων, ως εξής:

  1. Το Δ.Σ. έθεσε το φλέγον ζήτημα των κενών στα σχολεία του Πειραιά. Ο προϊστάμενος απάντησε ότι αναμένονται οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών από το ΥΠΑΙΘΑ, ενώ το ΠΥΣΔΕ ολοκληρώνει τη διαδικασία συμπλήρωσης ωραρίου των τελευταίων εκπαιδευτικών, μονίμων και ορισμένων αναπληρωτών. Επιπρόσθετα, ο προϊστάμενος επανεπιβεβαίωσε τη δέσμευσή του προς την ΕΛΜΕ, ότι δεν πρόκειται να ασκήσει πιέσεις σε συναδέλφους για ανάληψη υπερωριών.
  2. Στο μέτωπο της ατομικής αξιολόγησης, ο ΔΔΕ ανέφερε ότι η διαδικασία προχωράει σύμφωνα με το νόμο και την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ, ενώ για την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων, απάντησε πως έχει αποστείλει σχετικό ερώτημα στο ΥΠΑΙΘ, το οποίο και παρέδωσε στην ΕΛΜΕ. Για την επανάληψη της φάσης Α1, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται για τους δόκιμους εκπαιδευτικούς κάθε χρόνο, σύμφωνα με το αρ. 77 του ν. 4823/21 (νόμος Κεραμέως για την αξιολόγηση), όπως έχει καταγγείλει η ΕΛΜΕ. Δήλωσε ότι πρόθεσή του και εντολή του προς τους Συμβούλους είναι να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα όσων θέλουν να απεργήσουν. Το Δ.Σ. ζήτησε την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων και διαμήνυσε την πρόθεσή του να αποστείλει και σχετικό εξώδικο προς τον ΔΔΕ Πειραιά, ως υπεύθυνο από το νόμο για την έκδοσή τους.
  3. Στο ζήτημα της αδυναμίας μετακίνησης 13 μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας που έθεσε το ΔΣ, ο Προϊστάμενος δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να προχωρήσει σε ενέργειες προς την Περιφέρεια, που είναι και αρμόδια για τις μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, το ΔΣ έθεσε στον προϊστάμενο το ερώτημα εάν υπάρχουν αιτήσεις παιδιών για ειδικό σχολείο οι οποίες δεν έχουν γίνει αποδεκτές. Μας επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει μαθητής που έχει παραπεμφθεί σε άλλη σχολική μονάδα εκτός Πειραιά. Από μεριάς μας ξεκαθαρίσαμε πως δεν θα δεχτούμε τέτοιες λύσεις.
  4. Για το θέμα νέων σχολικών κτιρίων και ίδρυσης νέων ειδικών σχολείων στον Πειραιά, ο ΔΔΕ ενημέρωσε ότι -σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πειραιά, κ. Αλυγιζάκη- υπάρχει πρόθεση για εύρεση κτιρίου που θα καλύψει τις ανάγκες του ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά, συμβάλλοντας και στην αποσυμφόρηση των ήδη υπαρχόντων ειδικών σχολείων, χωρίς όμως, να μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Επιπλέον ανέφερε, ότι η ΔΙΔΕ Πειραιά έχει διαμορφώσει θετική εισήγηση (την οποία και παρέδωσε στην ΕΛΜΕ) για την ίδρυση ΕΕΕΕΚ στην Σαλαμίνα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΜΕ από τον εκπρόσωπό μας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ο Δήμος Σαλαμίνας φαίνεται να δρομολογεί την ίδρυση και λειτουργία ΕΕΕΕΚ στην Σαλαμίνα.
  5. Στο ζήτημα των επιδομάτων διαβίωσης και των εκπτώσεων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά, ο προϊστάμενος απάντησε ότι τόσο ο Δήμος Πόρος, όσο και ο Δήμος Αγκιστρίου προχωρούν στην καταβολή του σχετικού επιδόματος (για το ζήτημα αυτό έχει ενημερώσει αναλυτικά η ΕΛΜΕ), ενώ Ύδρα και Σπέτσες το δίνουν από τα προηγούμενα χρόνια. Το Δ.Σ. του σωματείου μας επανέλαβε τα αιτήματα για εκπτώσεις στην μετακίνηση των εκπαιδευτικών από και προς την Σαλαμίνα α) στα ατομικά εισιτήρια, β) στα εισιτήρια των δίκυκλων γ) σε όλα τα εισιτήρια ΑΠΟ Σαλαμίνα ΠΡΟΣ Πέραμα και δ) στις έκτακτες μετακινήσεις που αφορούν επιτηρητές ή διορθωτές εξετάσεων. Ο ΔΙΔΕ Πειραιά ζήτησε να λάβει έγγραφη ενημέρωση για τα αιτήματα της ΕΛΜΕ, ώστε να τα προωθήσει σε Δήμο Σαλαμίνας και σε ακτοπλοϊκές εταιρείες. Θυμίζουμε πως με παρέμβασή της ΕΛΜΕ υπάρχει από πέρσι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σαλαμίνας για την στήριξη των αιτημάτων των εκπαιδευτικών. Τέλος, το Δ.Σ. έθεσε το θέμα της καταβολής του σχετικού επιδόματος διαβίωσης από τους Δήμους Σαλαμίνας και Κυθήρων. Ενημέρωσε για την αρνητική απάντηση του Δήμου Αίγινας στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο τοπικός ΣΕΠΕ, από κοινού με την ΕΛΜΕ και συναδέλφους/συναδέλφισσες που υπηρετούν στη Β/θμια,
  6. Το ΔΣ διατύπωσε το αίτημα -σύμφωνα και με πρόσφατη ανακοίνωσή του- της μείωσης του ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και με σχετική διάγνωση από ΚΕΠΑ. Ο Προϊστάμενος απάντησε ότι, κατόπιν παρέμβασης του ΥΠΑΙΘΑ μέσω του συστήματος myschool, αναγκάζονται δεκάδες συνάδελφοι/συναδέλφισσες σε πλήρη συμπλήρωση του ωραρίου τους, παρά τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Ανέφερε ότι η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι πλέον είναι η προσφυγή στην Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή για αλλαγή καθηκόντων.
  7. Για τη μετατροπή σχολείων σε Πρότυπα και Πειραματικά, ο ΔΔΕ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει σεβαστή την απόφαση των συλλόγων διδασκόντων των προτεινόμενων σχολείων, είτε θετική, είτε αρνητική. Ενημέρωσε ωστόσο την ΕΛΜΕ ότι ορισμένα σχολεία δέχτηκαν τη μετατροπή τους σε Πρότυπο ή Πειραματικό, χωρίς να ενημερώσει ποια είναι.
  8. Τέλος, από το ΔΣ του σωματείου μας καταγγέλθηκαν φαινόμενα παράτυπων-εκτός καθηκοντολογίου- εντολών προς συναδέλφους σε ορισμένα σχολεία το τελευταίο διάστημα, όπως για παράδειγμα αναπλήρωση/φύλαξη μαθητών σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού, “παράταση εφημερίας”. Ο ΔΔΕ δήλωσε ότι οδηγία της ΔΙΔΕ είναι σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού να γίνεται αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος και αποχώρηση των μαθητών, αφού ενημερωθούν οι γονείς τους. Δεσμεύτηκε να επισημάνει μέσω τηλεδιάσκεψης προς όλους τους διευθυντές την τήρηση του καθηκοντολογίου των εκπαιδευτικών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search