• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναθέσεις υποχρεωτικών υπερωριών και αναμόρφωση προγραμμάτων

November 12, 2023 780

Η Διεύθυνση  Δυτικής Θεσσαλονίκης, αντί να απαιτήσει από το ΥΠΑΙΘΑ, δύο  μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, να καλύψει επιτέλους όλα τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών, ακολουθεί την προσφιλή της μέθοδο της ανάθεσης υποχρεωτικών υπερωριών στους εκπαιδευτικούς.

Είτε με προφορικές εντολές, είτε μέσω των διευθυντών, μεταφέρουν  το βάρος της κάλυψης των κενών στις πλάτες των καθηγητών, εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική των περικοπών που πλήττει τη δημόσια εκπαίδευση. 

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11 ΣΤΙΣ 2.30μμ

Με απαράδεκτες πρακτικές και ενόψει της Γ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών, η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, αντί να δημοσιοποιήσει όλα τα κενά και να απαιτήσει από το ΥΠΑΙΘΑ, δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, να καλύψει επιτέλους όλα τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών, ακολουθεί την προσφιλή τους και αποτυχημένη μέθοδο, όπως κάνουν κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο, της ανάθεσης υποχρεωτικών υπερωριών στους εκπαιδευτικούς.

Η Διεύθυνση, είτε με προφορικές εντολές, είτε μέσω των διευθυντών, μεταφέρουν το βάρος της κάλυψης των κενών στις πλάτες των καθηγητών, εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική των περικοπών που πλήττει τη δημόσια εκπαίδευση. Το ρόλο αυτό έχει αναλάβει γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ, που δεν έχει καμιά θέση στη Διεύθυνση! Από την αρχή της χρονιάς αρνούνται να δώσουν στις ΕΛΜΕ όλα τα κενά που καταγράφουν τα σχολεία ώστε να τηρούνται κανόνες διαφάνειας στις προσλήψεις και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών και να αποκαλύπτεται η απαράδεκτη πρακτική του ΥΠΑΙΘΑ με τις κατά δόσεις προσλήψεις των αναπληρωτών, συνδράμουν με τη μη δημοσιοποίηση των κενών στην προώθηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων του ΥΠΑΙΘΑ σε βάρος των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Συνεχίζουν να μη ζητούν επί πλέον προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη δεκάδων κενών που παραμένουν μέσα Νοέμβρη, ακολουθούν την πρακτική των υποχρεωτικών υπερωριών, την εντατικοποίηση της εργασίας, αγνοώντας τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών που διαρκώς επιδεινώνονται και συχνά οδηγούν στην εργασιακή εξουθένωση. Παράλληλα δίνουν οδηγίες για αναμόρφωση των ωρολόγιων προγραμμάτων, ειδικά των ΓΕΛ, ώστε να καλύπτονται τα κενά στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ τα υπόλοιπα να μένουν αδίδακτα!

Την ίδια ώρα δημιουργούν υπερπληθή τμήματα για εξοικονόμηση προσωπικού, κάνουν αναπληρωτές και μόνιμους λάστιχο στέλνοντάς τους ακόμη και σε 6 σχολεία, μακρινά μεταξύ τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της συγκάλυψης της κυβερνητικής πολιτικής των περικοπών και της λιτότητας που ακολουθεί το κομματικό ΠΥΣΔΕ, το οποίο για να εμφανίζει λιγότερα τα υπαρκτά κενά, έσπασε κενά σε ειδικότητες πάνω από 12 ώρες, δίνοντας ώρες από αυτά για συμπλήρωση ωραρίου, με συνέπεια τα κουμπώματα ωρών για να δοθούν κενά για την πρόσληψη αναπληρωτών, να φτάνουν μέχρι και έξι σχολεία. Την ίδια στιγμή αμφισβητούν ανοιχτά το δικαίωμα των παιδιών σε παράλληλη στήριξη, αποκαλυπτικές για τις προθέσεις τους είναι οι αντιπαιδαγωγικές, αντιεπιστημονικές δηλώσεις της κ. Μιχαηλίδου ότι με βάση την εμπειρία της στην ειδική αγωγή(!) «το παιδί με την αναπηρία χρειάζεται κάποιον να το βοηθάει εκπαιδευτικά, δε χρειάζεται κάποιον να γίνει η σκιά του»!

Τα νούμερα είναι αμείλικτα: πανελλαδικά οι προσλήψεις πέρσι στην Α/βαθμια και στην Β/θμια εκπαίδευση ξεπέρασαν τις 47.000, χωρίς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά και σε όλες τις δομές της

εκπαίδευσης, ενώ οι προσλήψεις φέτος είναι 42.883 (28.353 στη Α Φάση, και 14.530 στη Β φάση). Μάλιστα φέτος τα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ δηλώνουν ότι οι ανάγκες στην ειδική αγωγή σε σχέση με πέρσι είναι αυξημένες κατά 30%.

Οι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών σε όλες τις δομές στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης ήταν πέρσι 647, ενώ φέτος είναι 449. Σήμερα στα μέσα Νοεμβρίου στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να υπάρχουν 100 κενά στη γενική παιδεία και στην ειδική αγωγή, ενώ δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στις άλλες δομές που με βάση τις περσινές προσλήψεις είναι περισσότερα από 100.

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Καλούμε τους συναδέλφους, όπου επιχειρείται η ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών, να μην το αποδέχονται και να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ. Δεν αποδεχόμαστε προφορικές εντολές, δε συναινούμε σε τέτοιου είδους αντιεκπαιδευτικές “λύσεις”. Κανείς Διευθυντής να μην αποδέχεται να βάζει υπερωρίες για να καλύψει τα κενά που δεν καλύπτει το Υπουργείο Παιδείας. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων με αποφάσεις τους να δηλώνουν την αντίθεση τους στη “λύση” που έχει δρομολογηθεί για την κάλυψη των κενών, προβάλλοντας το αναγκαίο όσο ποτέ αίτημα του κλάδου για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς και μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες. Να σταματήσουν να εκβιάζουν τους συναδέλφους να πάρουν υπερωρίες. Να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς στις αναθέσεις υπερωριών με κυρίαρχο το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων.

· Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα σε γενική παιδεία, ειδική αγωγή και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

· Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί / μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. 20.000 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς τώρα στη Β/θμια. Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

· Να δοθεί στους αναπληρωτές δικαίωμα ενστάσεων στις τοποθετήσεις και βελτίωσης θέσης με δημόσια ανάρτηση των κενών πριν την επόμενη πρόσληψη αναπληρωτών.

· Στα Τμήματα Ένταξης και στην παράλληλη στήριξη να καλυφθούν όλες οι ώρες που δικαιούνται οι μαθητές σε κάθε ειδικότητα.

· Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΒΠ-ΕΕΠ για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

· Να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις για νέα Τμήματα Ένταξης που εκκρεμούν χρόνια.

· Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές. Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.

· Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των συναδέλφων που τοποθετούνται μακριά από το τόπο τους.

· 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                      Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης              Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search