10-14-2026 21:05
Κέρκυρα
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ
Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Ως Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις έκφρασης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό με αφορμή την άφιξη ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου στα λιμάνια της Σύρου την Τρίτη στις 22/7/25, της Ρόδου τη Δευτέρα 28/7/25 και του Αγίου Νικολάου Κρήτης την Τρίτη 29/7/25.
Καταγγέλλουμε τη βίαιη καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές, σε Ρόδο και Άγιο Νικόλαο, καθώς και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν ακόμη και σε συμπολίτες μας που απλώς κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες. Είναι προκλητική η ταύτιση των κινητοποιήσεων από την κυβέρνηση με εκδηλώσεις δήθεν «αντισημιτισμού», για να προχωρήσει σε δίωξη όσων συμμετέχουν σε αυτές με βάση και τον αντιρατσιστικό νόμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!
Οι εικόνες αυτές αποτελούν συνέχεια της εμπλοκής της χώρας μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όσων προηγήθηκαν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από κοινού με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για τη Μέση Ανατολή, που περιλαμβάνουν και τον πλήρη εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους. Αυτοί οι σχεδιασμοί γεννούν τεράστιους κινδύνους γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης, με θύματα τους λαούς, με πιθανό στόχο και το λαό της χώρας μας, όπως πρόσφατα ζήσαμε με τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν.
Είμαστε αλληλέγγυοι με τους διαδηλωτές των κινητοποιήσεων που βγήκαν με αποφασιστικότητα στον δρόμο ενάντια στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, δυναμώνουμε τον αγώνα για να βγει τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο και τους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ και με την πάλη μας διεκδικούμε:
- Να απαλλαγούν εδώ και τώρα όλοι οι συλληφθέντες – καμία δίωξη τους!
- Καμία στήριξη - καμία συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, κάτω οι επιθετικοί άξονες με συμμετοχή Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου - ΗΠΑ. Καμιά διευκόλυνση στο κράτος του Ισραήλ και τους εκπροσώπους του.
- Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας.
Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης!Με την Παλαιστίνη ως τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
Ειδική Αγωγή: Διαμαρτυρία στις 15 Οκτωβρίου για τα 2.533 κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ
Στάση εργασίας 13:00–15:00 – Ο Σύλλογος ζητά άμεσες προσλήψεις και μόνιμους διορισμούς σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ. Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στις 14:00, στην...
Μαθητής αιγυπτιακής καταγωγής μαχαιρώθηκε από ομάδα ανηλίκων στο Μεταξουργείο – Για κωλυσιεργία της αστυνομίας μιλούν εκπαιδευτικοί
Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση