04-15-2026 17:08
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Επικαιρότητα
Tραγωδία ανοιχτά της Κρήτης με θύματα 22 μετανάστες
Σε απέραντο υγρό νεκροταφείο έχει μετατραπεί η Μεσόγειος για τις στρατιές των κολασμένων της γης, τα θύματα της φτώχειας και των πολέμων.
Νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε ανοιχτά της Κρήτης, με τουλάχιστον 22 μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους ύστερα από πολυήμερη ταλαιπωρία στη θάλασσα, χωρίς νερό και τροφή. Την ίδια ώρα, σοκ προκαλούν οι καταγγελίες των διασωθέντων ότι οι σοροί των θυμάτων πετάχτηκαν στο νερό κατόπιν εντολών διακινητών.
Συνολικά 26 άτομα διασώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Καλών Λιμένων. Πρόκειται για 24 άνδρες, μία γυναίκα και έναν ανήλικο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια στο Ηράκλειο, υπό τη συνοδεία λιμενικών και αστυνομικών αρχών.
Δύο εκ των διασωθέντων χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία του Ηρακλείου με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, η λέμβος είχε αναχωρήσει το βράδυ της 21ης Μαρτίου 2026 από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, μεταφέροντας συνολικά 48 άτομα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το σκάφος έχασε τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να παραμείνουν επί έξι ημέρες στη θάλασσα, χωρίς επαρκή εφόδια.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 22 άνθρωποι πέθαναν από τις κακουχίες, ενώ – όπως καταγγέλλεται – οι σοροί τους απορρίφθηκαν στη θάλασσα.
Η Βενεζουέλα εγκρίνει στη Βουλή ομόφωνα νέο νόμο για την εξόρυξη, ανοίγοντας το υπέδαφος στην εκμετάλλευση!!! ορυκτών της σε ξένα κεφάλαια
Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ενέκρινε την Πέμπτη 9/4 ένα νέο νόμο για την εξόρυξη που -όπως και ο νόμος για τους υδρογονάνθρακες- ανοίγει το πλούσιο σε ορυκτά υπέδαφός της σε...