04-15-2026 17:08
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Επικαιρότητα
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήψη και νέα συγκάλυψη
Ένα ακόμα επεισόδιο στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ήρθε να προστεθεί το τελευταίο διάστημα, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το κουκούλωμα και την ομερτά που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καλύπτοντας πρωτοκλασάτα στελέχη της και υπουργούς.
Συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής του οργανισμού και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Βάρρας, αποκάλυψε ότι ήδη από το 2020 είχε αποστείλει επίσημο έγγραφο στον τότε υπουργό Μάκη Βορίδη αναφέροντας αδικαιολόγητη αύξηση ζωικού κεφαλαίου και αποθεμάτων. Ο Βορίδης, καλούμενος να σχολιάσει τα όσα ήρθαν στο φως, αρνήθηκε ότι έλαβε οποιοδήποτε τέτοιο έγγραφο, εμμένοντας στην έως τώρα στάση του.
Ωστόσο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δηλαδή η πλευρά Τσιάρα, σε μια λιτή ανακοίνωση αδειάζει τον Βορίδη, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του σχετικού εγγράφου ήδη από τον Ιούλιο του 2020. Παράλληλα, στο κάδρο μπαίνει και ο Αυγενάκης, λόγω της ιδιότητάς του εκείνη την περίοδο.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση τρέχει να κουκουλώσει για μια ακόμα φορά το σκάνδαλο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έσπευσε να καλύψει τον Βορίδη, ερωτώμενος ειρωνικά για το γεγονός ότι ο Βάρρας δεν απευθύνθηκε τότε στον υπουργό για ένα τόσο σοβαρό θέμα, παρά απέστειλε σχετικό έγγραφο. Έτσι, το Μαξίμου αδειάζει ουσιαστικά τον συνεργάτη του Μητσοτάκη και πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η χρονική περίοδος κατά την οποία στάλθηκε το έγγραφο Βάρρα στον Βορίδη ταιριάζει απόλυτα με όσα ανέφερε η Τυχεροπούλου στη δίκη του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά, και της πρώην διευθύντριας τεχνικών ελέγχων του Οργανισμού, Αθανασίας Ρέππα, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες και προχωράει με ρυθμούς… χελώνας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά η καθαιρεμένη υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η έκταση της διαφθοράς ήταν τέτοια το 2020 που δεν είναι δυνατόν ένας υπουργός να μην γνώριζε τι γινόταν στον οργανισμό. Η ίδια τόνισε ότι εμφανιζόταν να εγκρίνει αιτήσεις χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, ενώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ απομακρύνθηκε υπάλληλος από την Κρήτη, διότι προχώρησε σε ελέγχους, ενημερώνοντας για τις παρατυπίες και τα κενά, κάνοντας δηλαδή τη… δουλειά του.
Η Τυχεροπούλου κατέθεσε επίσης ότι είχε ενημερώσει εγγράφως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις σοβαρές δυσλειτουργίες που εντόπιζε στους ελέγχους επιδοτήσεων. Όπως είπε, αναφορές είχαν αποσταλεί στους τότε υπουργούς, Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Γεωργαντά, σημειώνοντας κατηγορηματικά ότι «ήταν ενήμεροι για όλα», ακόμη και λίγο πριν την απομάκρυνσή της το 2024.
Το κυβερνητικό σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ εξακολουθεί να αναδύει σήψη και δυσωδία, αποκαλύπτοντας το καθεστώς της διαφθοράς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
πηγή: Λαϊκός Δρόμος
Η Βενεζουέλα εγκρίνει στη Βουλή ομόφωνα νέο νόμο για την εξόρυξη, ανοίγοντας το υπέδαφος στην εκμετάλλευση!!! ορυκτών της σε ξένα κεφάλαια
Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ενέκρινε την Πέμπτη 9/4 ένα νέο νόμο για την εξόρυξη που -όπως και ο νόμος για τους υδρογονάνθρακες- ανοίγει το πλούσιο σε ορυκτά υπέδαφός της σε...