• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μενδώνη: Πειθαρχική έρευνα κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα για μια ανάρτηση …τρίτου στο facebook

June 27, 2024 540

Το ΥΠΠΟ ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας

Σε καπετείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τυχόν διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων και συγκεκριμένα για «αντιποίησης αρχής» κλήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα. Αφορμή στάθηκε ένα λάθος σε μία ανάρτηση τρίτου προσώπου που αναφέρθηκε στην κα. Κουτσούμπα αναβαθμίζοντας την σε «Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων», ενώ, όπως λέει και η ίδια, είναι υπάλληλος αρχαιολόγος και δεν έχει βλέψεις για διευθυντική θέση.

Σε ανάρτηση της η κα. Κουτσούμπα εξηγεί ότι «πριν καιρό συναντιέμαι με έναν άνθρωπο (εκτός ΥΠΠΟ) και μιλάμε για τη δουλειά μου (ενάλιες αρχαιότητες). Ο άνθρωπος αυτός (δεν έχει σημασία ποιος είναι, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε), ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία μας και έγραψε ότι συναντηθήκαμε και δυο θερμά λόγια για τη δουλειά μου ως αρχαιολόγου του ΥΠΠΟ. Μέσα στον ενθουσιασμό του, με αναβάθμισε και με ονομάτισε “Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων” (δεν είμαι, είμαι απλή υπάλληλος αρχαιολόγος και δεν επιθυμώ και να γίνω ποτέ Διευθύντρια, θεωρώ -και το θεωρεί και το σχήμα μου, ευτυχώς- ότι είναι ασύμβατο με την συνδικαλιστική δράση)».

Το λάθος αυτό στοιχειοθετεί για το υπουργείο παιδείας κατηγορητήριο για «αντιποίησης αρχής».

Συγκεκριμένα, «στέλνει λοιπόν έγγραφο στην υπηρεσία μου με τυπωμένη έγχρωμη την ανάρτηση (!) και ζητά καπετείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τυχόν διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων. Μήπως έχω διαπράξει δηλαδή εγώ “αντιποίηση αρχής” επειδή κάποιος άλλος έγραψε κάτι λάθος για μένα!».

Κλείνει την ανάρτηση της τονίζοντας την εμμονή και την εμπάθεια που βιώνει από την πολιτική ηγεσία:

«Πρέπει να είναι η 10η φορά που προσπαθεί η πολιτική ηγεσία με διάφορους τρόπους να στοιχειοθετήσει «πειθαρχικό αδίκημα» (συμπεριλαμβάνω και την «ανώνυμη καταγγελία” στην ΕΑΔ, στην οποία αναγραφόταν “ψάξτε τις τσέπες του προεδρείου” και τις έψαξαν και βρήκαν τον -άθλιο- μισθό μας και τίποτε άλλο!). Από τις 10 φορές, νομίζω ότι αυτή είναι η πιο γελοία (μαζί με εκείνη τη φορά που έψαξαν όλα τα οδοιπορικά μου μήπως και έκανα ψεύτικα οδοιπορικά -αυτά συμβαίνουν όταν κάποιος κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια). Μαζί με πολλές πολλές φορές που η πολιτική ηγεσία φρόντισε να με εμποδίσει να κάνω τη δουλειά μου ως υπάλληλος -γιατί και αυτό είναι αδίκημα, ιδιώνυμο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search