• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι Financial Times εμπλέκουν την Αλεξία Μπακογιάννη σε εξαγορά διυλιστηρίου από καταδικασμένο επιχειρηματία

November 19, 2023 803

Σύμφωνα με τους FT η Αλεξία Μπακογιάννη συνόδευε τον καταδικασμένο Μπένι Στάινμετζ στις διαπραγματεύσεις εξαγοράς του μεγαλύτερου ιταλικού διυλιστηρίου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η ιταλική κυβέρνηση κλήθηκε να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας που βρίσκεται στην Σικελία, το οποίο διαχειριζόταν η ρωσική Lukoil. H εταιρεία GOI Energy με βάση την Κύπρο, που επέλεξε η ιταλική κυβέρνηση, φέρεται να συνδέεται με τον Γαλλο-ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Μπένι Στάινμετζ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διαφθορά στην Ελβετία και στη Ρουμανία.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνοντας ότι στην εξαγορά του ιταλικού διυλιστήριο εμπλέκεται και η εταιρία εμπορευμάτων Trafigura ενώ σημειώνεται ότι με βάση τις μαρτυρίες τριών ανθρώπων, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο Μπ. Στάινμετζ συνοδευόταν από την Αλεξία Μπακογιάννη η οποία «είναι ανιψιά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατέχει μετοχές της GOI Energy με έδρα την Κύπρο, της οποίας ήταν επίσης για λίγο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας».

Tο αμερικανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η κα Μπακογιάννη «βοήθησε τον Στάινμετζ, ως σύμβουλός επικοινωνίας του» αναφορικά με την έκδοση του από την Κύπρο στη Ρουμανία.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο Στάινμετζ συνελήφθη στην Κύπρο μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τη Ρουμανία. Ο ίδιος το 2020 καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διαφθορά σε υπόθεση που αφορούσε απάτη με ακίνητα. Ωστόσο, στις αρχές Νοεμβρίου ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος αφέθηκε ελεύθερος αφού το κυπριακό ανώτατο δικαστήριο ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση έκδοσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times «η Ιταλία και η Ελλάδα αρνήθηκαν επίσης να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης του Βουκουρεστίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπ. Στάινμετζ καταδικάστηκε και για άλλη μία υπόθεση, αυτή τη φορά στην Ελβετία. Το 2021 ελβετικό δικαστήριο καταδίκασε τον Στάινμετζ για δωροδοκία σε υπόθεση που αφορούσε την απόκτηση δικαιωμάτων εξόρυξης κοιτασμάτων σιδηρομεταλλεύματος στη Γουινέα.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τους FT οι οποίοι επικαλούνται αρχεία από το κυπριακό επιμελητήριο το 76% της GOI Energy κατέχεται από το Argus New Energy Fund, της οποίας μέτοχοι είναι δύο δικηγόροι με έδρα τη Λευκωσία. Ένα υπόλοιπο 4% «κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ της Completicos Holdings, της οποίας μέτοχος είναι η κα Μπακογιάννη, και του Ιτζίκ Γκουρ». Ο τελευταίος Ισραηλινός υπήκοος ο οποίος κατά την κλήτευση δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι «συνεργάτης» του Στάινμετζ. «H GOI Energy τονίζει ότι η κα Μπακογιάννη, ο Μπομπρόφ και ο Γκουρ είναι “όλοι ανεξάρτητοι επιχειρηματίες” με εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο πελατών, συνεργατών και συνεργασιών».

Βρώμα και δυσωδία από παντού. Και φυσικά η αγία οικογένεια και οι αντίστοιχοι τους στην Κύπρο πανταχού παρόντες…

ΠΗΓΗ: FT, TPP

euforipediada.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search