10-21-2026 19:32
Κέρκυρα
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Στάσεις εργασίας από 8/1 έως 30/01/2026 κατά αξιολόγησης και υπερωριών
Η ΟΛΜΕ καλύπτει συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να εργαστούν πέραν του υποχρεωτικού τους ωραρίου, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να μπλοκάρει διαδικασίες παρακολούθησης μαθημάτων από αξιολογητές.
Στάσεις εργασίας για τις υποχρεωτικές υπερωρίες
Η πρώτη κινητοποίηση αφορά τις υποχρεωτικές υπερωρίες που, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, επιβάλλονται σε εκπαιδευτικούς λόγω των ελλείψεων προσωπικού στα σχολεία. Για τον λόγο αυτό, προκηρύσσονται πανελλαδικές κυλιόμενες μονόωρες στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.
Ανακοίνωση ΟΛΜΕ
«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να καλύψει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους/ισσες, που τους ανατίθενται υποχρεωτικές υπερωρίες αποφασίζει να προκηρύξει πανελλαδικές κυλιόμενες μονόωρες στάσεις εργασίες από την Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2026 μέχρι
την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2026.»
Κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης – Στο στόχαστρο ο ν. 4823/21
Παράλληλα, η ΟΛΜΕ κλιμακώνει τη σύγκρουση με την κυβέρνηση και στο ζήτημα της αξιολόγησης, προκηρύσσοντας 3ωρες στάσεις εργασίας για την αποτροπή της εφαρμογής του ν. 4823/21, που προβλέπει – μεταξύ άλλων – παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές.
Η απόφαση εδράζεται σε παλαιότερη εντολή της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ και επαναφέρει στο προσκήνιο τη βαθιά ρήξη ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Ανακοίνωση ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση
«ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 8/1 ΕΩΣ ΚΑΙ 30/1/2026
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11- 02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026 μέχρι την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2026, στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).»
Νοσοκομείο Κέρκυρας: Έξι αιτήματα από το Λαϊκό Κίνημα
Το Λαϊκό Κίνημα Κέρκυρας ενέκρινε ομόφωνο ψήφισμα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου, ζητώντας τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, την πρόσληψη δέκα γιατρών, οικονομική ενίσχυση των...
21 Οκτώβρη 1972: Η πτήση Κέρκυρα – Αθήνα που κατέληξε στη θάλασσα της Βούλας με 37 νεκρούς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Για τις απαράδεκτες οδηγίες του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις
Ο κραταιός συνδικαλισμός και ο ρόλος/φόβος της ΔΟΕ για την Απεργία-Αποχή από την Εσωτερική Αξιολόγηση