JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται, μαζικά και αποφασιστικά! Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

09-28-2026 19:19
Κέρκυρα

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται, μαζικά και αποφασιστικά! Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!
270.000 EYΡΩ ΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΕΣ - Mαύρο σκοτάδι για τις πραγματικές ανάγκες του πολιτισμού

09-28-2026 18:04
Κέρκυρα

270.000 EYΡΩ ΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΕΣ - Mαύρο σκοτάδι για τις πραγματικές ανάγκες του πολιτισμού
Το «πάρτι» των golden boys δεν έχει τέλος: Από τις βίλες της Τζια και τα μπόνους εκατομμυρίων του Στάσση, στη χορηγία-μαμούθ της Βίσση

09-28-2026 17:57
Επικαιρότητα

Το «πάρτι» των golden boys δεν έχει τέλος: Από τις βίλες της Τζια και τα μπόνους εκατομμυρίων του Στάσση, στη χορηγία-μαμούθ της Βίσση
Νέο «γαλάζιο» σκάνδαλο με τα προγράμματα κατάρτισης – Επιστροφή 1,6 εκατ. ευρώ ζητεί η Κομισιόν

09-28-2026 17:53
Επικαιρότητα

Νέο «γαλάζιο» σκάνδαλο με τα προγράμματα κατάρτισης – Επιστροφή 1,6 εκατ. ευρώ ζητεί η Κομισιόν
Κινητοποίηση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης - Τετάρτη 30/9 στο ΥΜΑΘ - Να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά!

09-28-2026 17:40
Εκπαίδευση

Κινητοποίηση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης - Τετάρτη 30/9 στο ΥΜΑΘ - Να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά!
Κατηγορία: Εκπαίδευση
28 Σεπτεμβρίου 2026

Πρόταση της ΕΑΑ προς την Γ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (Τρίτη 29/9)

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλοι/όλες την Τρίτη 29/9, 2μμ,στην Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά (Μαυρομιχάλη 14, πλησίον Στ.ΗΣΑΠ Πειραιά)

Με τις μηχανές της κυβέρνησης και του συστήματος της εκμετάλλευσης, του πολέμου και της καταπίεσης να λειτουργούν στο φουλ ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα ξεκινάει και η νέα σχολική χρονιά. Για όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού η φτώχεια είναι η βαριά πραγματικότητα, ενώ οι διάφοροι πολιτικάντηδες υπόσχονται στη ΔΕΘ ψίχουλα από το… 2027. Την ίδια στιγμή η άρχουσα τάξη τοποθετεί τη χώρα με την πλευρά της ιστορίας που φέρνει πόλεμο, γενοκτονίες και βαρβαρότητα.

Την ίδια αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση ακολουθεί η εκπαιδευτική πραγματικότητα. Με χιλιάδες διώξεις να είναι σε εξέλιξη, συνεχείς πιέσεις για να προωθηθεί το αντιδραστικό – αντιλαϊκό πολυόπλο της αξιολόγησης και η σύνδεσή της με την επιδίωξη άρσης της μονιμότητας μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, φτώχεια στους εκπαιδευτικούς και εξευτελιστική ταλαιπωρία στους αναπληρωτές/ριες, χιλιάδες κενά στα σχολεία και συγχωνεύσεις, περικοπές στα λειτουργικά έξοδα. Με τους εκπαιδευτικούς να χρεώνονται το δυσβάσταχτο κόστος καθημερινής μετακίνησης και διαβίωσης ιδιαίτερα στα νησιά, στη Σαλαμίνα, στην Αίγινα κ.λπ. Με τα ενοίκια, το κόστος στα καύσιμα και την ακρίβεια να «σπάνε ταβάνι».  Για παράδειγμα, 14 ευρώ για το αυτοκίνητο και τον οδηγό κοστίζει σε δεκάδες εκπαιδευτικούς η καθημερινή διαδρομή Πέραμα – Σαλαμίνα.

Ζήσαμε ήδη τις πρώτες εβδομάδες έναρξης της σχολικής χρονιάς ένα καθεστώς αφόρητης πίεσης, όπου με διαδικασίες fast – track συγχωνεύονται τμήματα και στοιβάζονται 28 παιδιά ανά τμήμα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό τόσο στα δικαιώματα των μαθητών όσο και στις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, τη μείωση και άλλο των ήδη ελάχιστων μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών.

Την ίδια ώρα που «λεφτόδεντρα» για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για τον 13ο και 14ο μισθό αλλά και για το σχολείο εν γένει, δεν υπάρχουν, πάνω από 70 δις είναι η φετινή φορολογική λεηλασία του κόσμου της εργασίας για το θηριώδες υπερ-πλεόνασμα των 12 δις, ενώ σχεδιάζουν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για δουλειά μέχρι θανάτου και εξαγγέλλουν πάνω από 28 δις περικοπές από το κοινωνικό κράτος την επόμενη δεκαετία για τις ανάγκες της διαβόητης πολεμικής οικονομίας. Και βέβαια με νέα ταξικά μέτρα να είναι στα σκαριά – με το Εθνικό Απολυτήριο που θα δώσει νέο (μαζί με την ΕΒΕ και την Τράπεζα Θεμάτων) αποφασιστικό χτύπημα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να σπουδάζουν.

Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες καταστολής, η φασίζουσα κρατική πολιτική της επιβολής τρομοκρατίας και σιγής νεκροταφείου στην εκπαίδευση και στην κοινωνία, έχει δεχτεί σοβαρά χτυπήματα, τόσο με την επιστροφή της συναγωνίστριας Χρύσας Χοτζόγλου στο σχολείο της όσο και με μια σειρά αθωωτικές αποφάσεις σε πειθαρχικά που έχουν πραγματοποιηθεί. Από την κατάρριψη των κατηγοριών περί αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς για τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις μέχρι τις πρόσφατες αθωώσεις συναδελφισσών/ων στη Λακωνία και στη Μακεδονία – Θράκη για συμμετοχή στην απεργία – αποχή, φαίνεται ότι παρά το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν με την αξιολόγηση και τις συνεχείς διώξεις για συνδικαλιστική δράση, οι αγώνες μας έφεραν τις επιτυχίες αυτές και αποδεικνύουν ότι δεν είναι τελικά τόσο περίπατος για την κυβέρνηση και το σύστημα να εμπεδώσουν το κλίμα ενός ακήρυχτου στρατιωτικού νόμου στα σχολεία.

Αυτές τις κινηματικές επιτυχίες τις πιστώνεται η γραμμή του αγώνα. Αχρηστεύοντας την λογική και τακτική της υποταγής και του συμβιβασμού, του κατευνασμού του αντιπάλου, της απονεύρωσης κάθε κινηματικής δράσης για να εξυπηρετηθούν προεκλογικοί και εκλογικοί σχεδιασμοί.

Απέναντι στην όλο και κλιμακούμενη επίθεση στους όρους ζωής μας, ΜΟΝΟ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Με οργάνωση διαδηλώσεων και απεργιών, με ενίσχυση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση, με δημιουργία επιτροπών αγώνα και απεργιακών ταμείων. Με δυο λόγια με ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ!

  • Κάτω όλο το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης!  Συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή από Μέντορες Συντονιστές και ατομική αξιολόγηση. Να προκηρυχθούν απεργία – αποχή και στάσεις εργασίας από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
  • Να πάρουν πίσω όλα τα πειθαρχικά και τις διώξεις – Κατάργηση του νέου πειθαρχικού κώδικα
  • Αυξήσεις στους μισθούς- συντάξεις – επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
  • Να μονιμοποιηθούν οι αναπληρωτές/ριες 
  • Να μην περάσει το Εθνικό Απολυτήριο – Να καταργηθούν ΕΒΕ και Τράπεζα Θεμάτων
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία – να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες
  • Όχι στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων – Όχι στα Ωνάσεια και την κατηγοριοποίηση των σχολείων
  • Δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευτικών της Σαλαμίνας – και όλων των νησιών – από και προς τον τόπο εργασίας τους.
  • Καμία καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων (ωράριο, υπερωρίες, αναπληρώσεις κτλ)
  • Να μην προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος. Όχι στο σύμφωνο σταθερότητας και τη συνταγματική κατοχύρωσή του. Καμία άρση της μονιμότητας! Κάτω τα χέρια από τη σταθερή και μόνιμη εργασία
  • Κάτω η πολιτική του πολέμου – ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους ιμπεριαλιστές – Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Ενάντια στον εθνικισμό που γεννά πολέμους – Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα

Όχι στις εκλογικές / κοινοβουλευτικές αυταπάτες – Παλεύουμε να κάνουμε τα σωματεία μας όργανα διαλόγου και οργάνωσης αγώνων

Προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης:

  • Συγκέντρωση την Τετάρτη 30/9, στις 09:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής – Ξενίας 24  (μετρό Μέγαρο Μουσικής) ενάντια στο πειθαρχικό των 5 συναδέλφων από την ΕΛΜΕ Πειραιά για συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στον διαγωνισμό Pisa και για διατύπωση άποψης που χαρακτηρίστηκε «κακόβουλη κριτική σε προϊστάμενη αρχή». Με στάση εργασίας 08:00-12:00 από ΕΛΜΕ Πειραιά, κάλεσμα της ΟΛΜΕ για συμπληρωματική στάση 12:00 με λήξη ωραρίου και κάλεσμα ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ να πάρουν απεργιακές αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στην κινητοποίηση.
  • Συγκέντρωση στις 7/10, στις 09.00, στο Πρωτοδικείο Πειραιά ενάντια στην ποινική δίωξη 3 μελών της ΕΛΜΕ Πειραιά και του προέδρου του Ε.Κ. Πειραιά για την συνδικαλιστική τους δράση. Με προκήρυξη των απαραίτητων στάσεων εργασίας από ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ. 
  • Άμεση απεργιακή απάντηση στην επίθεση!  Άμεσα 48ωρη πανεργατική απεργία τον Οκτώβρη με όλα τα αιτήματα του κλάδου (ενάντια στην αξιολόγηση – πειθαρχικά – νέο πειθαρχικό νόμο, αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις, υπεράσπιση δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά, ενάντια στην άρση μονιμότητας με Συνταγματική Αναθεώρηση κ.λπ.).
  • Ανοικτή σύσκεψη συναδέλφων το πρώτο 15ήμερο του Οκτώβρη, για να οργανωθεί και να ζωντανέψει ξανά ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση
  • Συγκρότηση Ανοιχτής Επιτροπής για την προώθηση του αγώνα. Συγκροτούμε απεργιακό ταμείο.
  • Νέα Γενική Συνέλευση αμέσως μετά την απεργία (ενδεικτική ημερομηνία Τετάρτη 21/10 ) και πριν το Νοέμβρη.
  • Συμμετέχουμε, στηρίζουμε και επιδιώκουμε τον συντονισμό με άλλα σωματεία. Οργανώνουμε κοινές κινητοποιήσεις και αγώνες. Συμμετέχουμε στην Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις και Απολύσεις.

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Πρόταση της ΕΑΑ προς την Γ.Σ.  της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (Τρίτη 29/9)
Εκπαίδευση 28-09-26

Πρόταση της ΕΑΑ προς την Γ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (Τρίτη 29/9)

270.000 EYΡΩ ΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΕΣ - Mαύρο σκοτάδι για τις πραγματικές ανάγκες του πολιτισμού
Κέρκυρα 28-09-26

270.000 EYΡΩ ΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΕΣ - Mαύρο σκοτάδι για τις πραγματικές ανάγκες του πολιτισμού

Απεργία – Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση – Συγκρότηση αγώνα για την ανατροπή όλων των νόμων που σχετίζονται με την αξιολόγηση
Εκπαίδευση 28-09-26

Απεργία – Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση – Συγκρότηση αγώνα για την ανατροπή όλων των νόμων που σχετίζονται με την αξιολόγηση

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Τα εργαλεία τα έχουμε – και όσα δεν έχουμε θα τα φτιάξουμε. Απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, συμμετοχή στα σωματεία μας και στις...

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται, μαζικά και αποφασιστικά! Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!
Κέρκυρα 28-09-26

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται, μαζικά και αποφασιστικά! Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

Το «πάρτι» των golden boys δεν έχει τέλος: Από τις βίλες της Τζια και τα μπόνους εκατομμυρίων του Στάσση, στη χορηγία-μαμούθ της Βίσση
Επικαιρότητα 28-09-26

Το «πάρτι» των golden boys δεν έχει τέλος: Από τις βίλες της Τζια και τα μπόνους εκατομμυρίων του Στάσση, στη χορηγία-μαμούθ της Βίσση

Νέο «γαλάζιο» σκάνδαλο με τα προγράμματα κατάρτισης – Επιστροφή 1,6 εκατ. ευρώ ζητεί η Κομισιόν
Επικαιρότητα 28-09-26

Νέο «γαλάζιο» σκάνδαλο με τα προγράμματα κατάρτισης – Επιστροφή 1,6 εκατ. ευρώ ζητεί η Κομισιόν

Κινητοποίηση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης - Τετάρτη 30/9  στο ΥΜΑΘ - Να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά!
Εκπαίδευση 28-09-26

Κινητοποίηση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης - Τετάρτη 30/9 στο ΥΜΑΘ - Να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά!

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 28-09-26

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα

Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ: Το μισθολόγιο της ΜΟΔ δεν «μερεμετίζεται»!
Επικαιρότητα 28-09-26

Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ: Το μισθολόγιο της ΜΟΔ δεν «μερεμετίζεται»!

Ντόναλντ Τραμπ: Κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με τον Καναδά εν μέσω αποσάθρωσης της εκλογικής του βάσης
Διεθνή 28-09-26

Ντόναλντ Τραμπ: Κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με τον Καναδά εν μέσω αποσάθρωσης της εκλογικής του βάσης

Όταν ο διευθυντής γίνεται «διοικητής»: Ο αυταρχισμός που δηλητηριάζει το σχολείο
Εκπαίδευση 28-09-26

Όταν ο διευθυντής γίνεται «διοικητής»: Ο αυταρχισμός που δηλητηριάζει το σχολείο

Ο εκπαιδευτικός όλο και λιγότερο στην τάξη και όλο και περισσότερο στη διαχείριση
Εκπαίδευση 28-09-26

Ο εκπαιδευτικός όλο και λιγότερο στην τάξη και όλο και περισσότερο στη διαχείριση

Το σχολείο χωρίς δασκάλους: Καινοτομία ή η πιο ακριβή εκπαιδευτική αυταπάτη;
Εκπαίδευση 28-09-26

Το σχολείο χωρίς δασκάλους: Καινοτομία ή η πιο ακριβή εκπαιδευτική αυταπάτη;

Πέντε εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου – Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΠΔΕ Αττικής
Εκπαίδευση 28-09-26

Πέντε εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου – Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΠΔΕ Αττικής

Εκπαιδευτικοί:
Εκπαίδευση 27-09-26

Εκπαιδευτικοί: "Πετάμε στα σκουπίδια τις “ματωμένες” χορηγίες του ναζιστή εγκληματία Η. Κασιδιάρη"

«Στα κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί της Σαλαμίνας: Δυσβάστακτο ΚΑΙ το κόστος μετακίνησης στα νησιά!
Εκπαίδευση 27-09-26

«Στα κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί της Σαλαμίνας: Δυσβάστακτο ΚΑΙ το κόστος μετακίνησης στα νησιά!

Ο Καποδίστριας και ο άγνωστος μεταφραστής 176 «καμένων» επιστολών του
Κέρκυρα 27-09-26

Ο Καποδίστριας και ο άγνωστος μεταφραστής 176 «καμένων» επιστολών του

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.