JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική

07-22-2026 19:06
Κέρκυρα

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική
Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!

07-22-2026 18:48
Εκπαίδευση

Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!
Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025

07-22-2026 17:46
Εκπαίδευση

Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025
Το Μουντιάλ τελείωσε. Πόσο μπορεί να χωρέσει η πολιτική σε ένα γήπεδο;

07-22-2026 15:43
Αθλητικά

Το Μουντιάλ τελείωσε. Πόσο μπορεί να χωρέσει η πολιτική σε ένα γήπεδο;
Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την αλλαγή πολιτικής

07-22-2026 15:39
Εκπαίδευση

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την αλλαγή πολιτικής
Κατηγορία: Εκπαίδευση
20 Ιουλίου 2025

Πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του αρχαιολόγου Σταύρου Μπάζα

Δεκάδες εκαπιδευτικά και άλλα σωαμτεία καταδικάζουν  "την παραπομπή του αρχαιολόγου Σταύρου Μπάζα, υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΥπΠο με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, επειδή εκφράστηκε δημόσια, μαζί με άλλους εργαζόμενους, ενάντια στην επίσκεψη ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για άλλη μία πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, που έρχεται ως προπομπός του νέου πειθαρχικού κώδικα που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνέχεια της διακηρυγμένης πρόθεσής της για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο."

Ενδεικτικά παραθέτουμε το ψήφισμα των Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , Α΄και Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

 A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής ΑΡ. ΠΡΩΤ.574 Για την παραπομπή του αρχαιολόγου Σταύρου Μπάζα

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης!

Το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταδικάζει την παραπομπή του αρχαιολόγου Σταύρου Μπάζα, υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΥπΠο με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, επειδή εκφράστηκε δημόσια, μαζί με άλλους εργαζόμενους, ενάντια στην επίσκεψη ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για άλλη μία πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, που έρχεται ως προπομπός του νέου πειθαρχικού κώδικα που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνέχεια της διακηρυγμένης πρόθεσής της για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Το απαράδεκτο νομοθέτημα, με τίτλο «Αναμόρφωση του Πειθαρχικού Δικαίου των δημόσιων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων», δεν είναι απλώς αυστηροποίηση του Δημοσιοϋαλληλικού κώδικα! Έχει στόχο να ενισχύσει το κλίμα εκφοβισμού των εργαζομένων, την καταστολή της πολιτικής και συνδικαλιστικής τους δράσης, την περιστολή της ελευθερίας έκφρασης. Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει πειθαρχία στους ΔΥ για να μην υπάρχει αντίσταση στην αντιλαϊκή της πολιτική, στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη στροφή στην πολεμική οικονομία, στην μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, στην εξυπηρέτηση του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ στη γενοκτονία ενάντια στον παλαιστινιακό λαό κλπ.

Δεν πρόκειται, άλλωστε, για το μοναδικό περιστατικό. Το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα τρομοκράτησης και φίμωσης πληθαίνουν στο ΥπΠο, όπως και στον κλάδο της εκπαίδευσης! Πρόκειται για τμήμα της συνολικής αντιδραστικής επίθεσης που δέχονται οι συνάδελφοι αγωνιστές, όσοι τολμούν να σηκώνουν κεφάλι, να διεκδικούν, να αντιστέκονται, να μη σιωπούν!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε δίωξη των συναδέλφων μας!
  • Να μην κατατεθεί το νέο πειθαρχικό νομοσχέδιο!

Το ΔΣ


 

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αρχαιολόγο Σταύρο Μπάζα

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης!

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει την παραπομπή του αρχαιολόγου Στάυρου Μπάζα, υπαλλήλου της Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΥπΠο με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, επειδή εκφράστηκε δημόσια, μαζί με άλλους εργαζόμενους, ενάντια στην επίσκεψη ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών στο Αρχαιολογικό Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που δεν είναι τυχαία. Έρχεται ως προπομπός του νέου πειθαρχικού κώδικα που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνέχεια των διακηρυγμένων προθέσεών της για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Το απαράδεκτο νομοθέτημα με τίτλο: «Αναμόρφωση του Πειθαρχικού Δικαίου των δημόσιων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων» δεν είναι απλώς αυστηροποίηση του Δημοσιουπαλληλικου κώδικα! Έχει στόχο να ενισχύσει το κλίμα εκφοβισμού στους εργαζόμενους, την καταστολή της πολιτικής και συνδικαλιστικής τους δράσης, την περιστολή της ελευθερίας έκφρασης. Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει πειθαρχία στους υπαλλήλους χωρίς καμία αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή της πολιτική, στα εργασιακά δικαιώματα που καταπατά, στη στροφή της χώρας στην πολεμική οικονομία και στο βάθεμα στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή.

Δεν είναι όμως το μόνο περιστατικό: Το τελευταίο διάστημα, τα φαινόμενα τρομοκράτησης και φίμωσης πληθαίνουν στο ΥπΠο, όπως και στον κλάδο της εκπαίδευσης! Αυτές οι ενέργειες δεν είναι μεμονωμένες. Είναι κομμάτι της συνολικής αντιδραστικής επίθεσης που δέχονται οι συνάδελφοι αγωνιστές, όσοι τολμούν να σηκώνουν κεφάλι, να διεκδικούν, να αντιστέκονται, να μη σιωπούν!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε δίωξη των συναδέλφων μας!
  • Να μην κατατεθεί το νέο πειθαρχικό νομοσχέδιο!

 Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αρχαιολόγο Σταύρο Μπάζα .

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ καταδικάζει την παραπομπή του αρχαιολόγου Σταύρου, Μπάζα υπάλληλο της Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΥΠΠΌ με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, επειδή εκφράστηκε δημόσια μαζί με άλλους εργαζόμενους, ενάντια στην επίσκεψη ΝΑΤΌικών στρατιωτικών στο στο Αρχαιολογικό Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, που δεν είναι τυχαία. Έρχεται ως προπομπός του νέου πειθαρχικού κώδικα που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνέχεια των διακηρυγμένων προθέσεών της για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Το απαράδεκτο νομοθέτημα με τίτλο: «Αναμόρφωση του Πειθαρχικού Δικαίου των δημόσιων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων» δεν είναι απλώς αυστηροποίηση του Δημοσιουπαλληλικου κώδικα.

Εχει στόχο να ενισχύσει το κλίμα εκφοβισμού στους εργαζόμενους, την καταστολή της πολιτικής και συνδικαλιστικής τους δράσης, την περιστολή της ελευθερίας έκφρασης. Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει πειθαρχία στους υπαλλήλους χωρίς καμία αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή της πολιτική , στα εργασιακά δικαιώματα που καταπατά, στη στροφή της χώρας στην πολεμική οικονομία και στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή.

Δεν είναι όμως το μόνο περιστατικό: Το τελευταίο διάστημα, τα φαινόμενα τρομοκράτησης και φίμωσης πληθαίνουν στο ΥΠΠΌ. Πρόσφατα, η Πρόεδρος του Σωματείου Εκτάκτων και ένα ακόμη μέλος του Σωματείου κλήθηκαν σε γραπτή απολογία από την Διευθύντρια της ΔΣΑΝΜ, επειδή επεδίωξαν να συνομιλήσουν με την Υπουργό Πολιτισμού, κατά την επίσκεψή της στο έργο του «ΒΕΜ», όπου εργάζονται, για να θέσουν τα δίκαια αιτήματα των ΙΔΌΧ συναδέλφων (μονιμοποίηση, καθυστερήσεις πληρωμών, μέτρα προστασίας).

Αυτές οι ενέργειες δεν είναι μεμονωμένες. Είναι κομμάτι της συνολικής

αντιδραστικής επίθεσης που δέχονται οι συνάδελφοι αγωνιστές , όσοι τολμούν να σηκώνουν κεφάλι, να διεκδικούν, να αντιστέκονται, να μη σιωπούν.

Απαιτούμε:,

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε δίωξη των συναδέλφων μας Να μην κατατεθεί το νέο πειθαρχικό νομοσχέδιο!

Καλούμε:

  • Όλα τα σωματεία του ΥΠΠΌ , να καταδικάσουν απερίφραστα τις πειθαρχικές διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης .Σε στάση εργασίας την ημέρα παραπομπής του συναδέλφου μας Σταύρου Μπάζα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Αθώοι όλοι οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση
Εκπαίδευση 23-07-26

Αθώοι όλοι οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Τι κρύβεται πίσω από την εξαγορά της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ
Επικαιρότητα 22-07-26

Τι κρύβεται πίσω από την εξαγορά της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ

Πτυχία στο συρτάρι, μισθοί επιβίωσης: Η αθέατη κρίση των νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα
Εκπαίδευση 23-07-26

Πτυχία στο συρτάρι, μισθοί επιβίωσης: Η αθέατη κρίση των νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα

 Χρήστος Κάτσικας Ανεργία, υποαπασχόληση, ετεροαπασχόληση και χαμηλοί μισθοί συνθέτουν μια νέα πραγματικότητα που αμφισβητεί την αξία του πανεπιστημιακού πτυχίου Για πολλές...

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου 2011 ο νεοναζί αντικομμουνιστής Αντερς Μπρέιβικ δολοφονεί 77 ανθρώπους στη Νορβηγία
Ιστορία 22-07-26

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου 2011 ο νεοναζί αντικομμουνιστής Αντερς Μπρέιβικ δολοφονεί 77 ανθρώπους στη Νορβηγία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής: «Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών μουσικής ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»
Εκπαίδευση 22-07-26

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής: «Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών μουσικής ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική
Κέρκυρα 22-07-26

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική

Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!
Εκπαίδευση 22-07-26

Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!

Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025
Εκπαίδευση 22-07-26

Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025

Όταν οι υποκλοπές γίνονται οικογενειακή υπόθεση και η εξουσία τρώει τα παιδιά της
Επικαιρότητα 22-07-26

Όταν οι υποκλοπές γίνονται οικογενειακή υπόθεση και η εξουσία τρώει τα παιδιά της

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου στην Κέρκυρa
Κέρκυρα 22-07-26

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου στην Κέρκυρa

Μια νέα αθέατη πλευρά της εξουθένωσης των εκπαιδευτικών
Εκπαίδευση 22-07-26

Μια νέα αθέατη πλευρά της εξουθένωσης των εκπαιδευτικών

Η νέα εγγράμματη αγραμματοσύνη: Το σχολείο παράγει αποφοίτους που ξέρουν να διαβάζουν αλλά δυσκολεύονται να κατανοήσουν   
Εκπαίδευση 22-07-26

Η νέα εγγράμματη αγραμματοσύνη: Το σχολείο παράγει αποφοίτους που ξέρουν να διαβάζουν αλλά δυσκολεύονται να κατανοήσουν  

Αυξάνονται οι πτυχιούχοι που εγκαταλείπουν την Ελλάδα
Εκπαίδευση 21-07-26

Αυξάνονται οι πτυχιούχοι που εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Στο σφαγείο να πάτε εσείς και τα βλαστάρια σας!!
Κέρκυρα 21-07-26

Στο σφαγείο να πάτε εσείς και τα βλαστάρια σας!!

Αδιαφορία και ανευθυνότητα
Κέρκυρα 21-07-26

Αδιαφορία και ανευθυνότητα

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης
Αθλητικά 21-07-26

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

40 χρόνια αγώνες για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Εκπαίδευση 21-07-26

40 χρόνια αγώνες για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.