JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική

07-22-2026 19:06
Κέρκυρα

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική
Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!

07-22-2026 18:48
Εκπαίδευση

Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!
Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025

07-22-2026 17:46
Εκπαίδευση

Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025
Το Μουντιάλ τελείωσε. Πόσο μπορεί να χωρέσει η πολιτική σε ένα γήπεδο;

07-22-2026 15:43
Αθλητικά

Το Μουντιάλ τελείωσε. Πόσο μπορεί να χωρέσει η πολιτική σε ένα γήπεδο;
Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την αλλαγή πολιτικής

07-22-2026 15:39
Εκπαίδευση

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την αλλαγή πολιτικής
Κατηγορία: Εκπαίδευση
30 Ιανουαρίου 2025

Παρασκευή 31 Γενάρη: Μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διώξεις

Παρασκευή 31 Γενάρη: Μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών

Σε μέρα πανελλαδικής δράσης την Παρασκευή 31 Γενάρη προχωρούν οι ομοσπονδίες εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ενάντια στις άδικες πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών και στις αντιδημοκρατικές ανατροπές που δρομολογούνται στα πειθαρχικά συμβούλια με την αποπομπή των αιρετών.

Στην Αθήνα προγραμματίζεται συγκέντρωση - κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στη 1 μ.μ. Καλώντας σε μαζική συμμετοχή, το ΔΣ της ΔΟΕ προκηρύσσει στάσεις εργασίας για το πρωινό (11.30 π.μ. - 1.15 μ.μ.) και για το ολοήμερο πρόγραμμα (1.15 μ.μ. - 5 μ.μ.), ενώ στάση εργασίας έχει προκηρύξει και η ΟΛΜΕ (11 π.μ. - 2 μ.μ.). Στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

«Να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη για συμμετοχή σε συνδικαλιστική δράση. Να μην προχωρήσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στα πειθαρχικά συμβούλια. Η παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη», τονίζεται στα καλέσματα και σημειώνεται η επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να επιδίδεται σε διώξεις εκπαιδευτικών, αντί να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

ΔΟΕ

31 Ιανουαρίου 2025 – Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης ενάντια στις άδικες πειθαρχικές διώξεις και τις καθαιρέσεις από θέσεις ευθύνης εκπαιδευτικών που υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου καθώς και τις αντιδημοκρατικές ανατροπές που δρομολογούνται στα πειθαρχικά συμβούλια με την αποπομπή των αιρετών

Συναδέλφισσες, συναδέλφοι

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. εντείνουν τον αυταρχισμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Αυτές τις μέρες κλιμακώνουν την τιμωρητική τακτική των διώξεων απέναντι σε όσους/ες υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων της Ομοσπονδίας (Ολομέλεια Προέδρων 1/4/2024, 93η ΓΣ) για την ατομική αξιολόγηση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά συμμετέχουμε σε μια συλλογική απεργιακή δράση η οποία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και παρά την σχετική απαράδεκτη νομικά δικαστική απόφαση (15-3-2024), βρίσκεται σε ισχύ.

Είναι ξεκάθαρος ο αυταρχικός κατήφορος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., που δεν ενδιαφέρεται και δεν αναλογίζεται για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία με το καθεστώς απειλής και φόβου που επιχειρεί να διαμορφώσει.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης ανοίγουν μια από τις πιο μελανές σελίδες στη σύγχρονη ιστορία της εκπαίδευσης καταπατώντας το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετέχουν σε κατοχυρωμένες συλλογικές μορφές αγώνα. Αντί να στηρίξουν με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινό αγώνα για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία τους διώκουν και τους στοχοποιούν. Στοχοποιούν ιδιαίτερα τους/τις νεοδιόριστους/ες που για χρόνια γύρισαν όλη την Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο δημόσιο σχολείο και σήμερα αντί για τις πράξεις μονιμοποίησης, που παράνομα δεν εκδίδει το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, παραλαμβάνουν παραπομπές σε πειθαρχικά.

Είναι πραγματικά αξιομνημόνευτο το γεγονός πως αντί να σκύψει το Υπουργείο και η κυβέρνηση πάνω στα οξυμμένα προβλήματα της Παιδείας, ασχολείται μόνο με την τιμωρία εκπαιδευτικών που παλεύουν για να μη γίνει η εκπαίδευση χειρότερη. Την ίδια στιγμή που προ των πυλών έχουμε νέο κύμα λουκέτων στα σχολεία, μισθούς που συνεχώς βαίνουν μειούμενοι, ασυντήρητα κτήρια, οικονομικές επιτροπές καταργημένες με σχολεία που αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα! Τόσο μεγάλη έγνοια έχει για τα τη σχολική ζωή και την ομαλή λειτουργία των σχολείων! Με τον αυταρχισμό που υιοθετούν ομολογούν, στην ουσία, τα αδιέξοδα της ανάλγητης πολιτικής της που έχει κυριολεκτικά διαλύσει τα σχολεία.

Δεν σταματούν όμως εκεί. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντιδραστικές αλλαγές στη σύνθεση και τη λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων των Δημοσίων Υπαλλήλων. Όπως ανακοινώθηκε στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, οι αλλαγές αυτές θα προχωρήσουν άμεσα, με στόχο, όπως δηλώνεται, την «ταχύτητα», την «αποτελεσματικότητα» και τη «διαφάνεια».

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση σχεδιάζει τον αποκλεισμό των εκπροσώπων των εργαζομένων με το πρόσχημα της, δήθεν, μεροληπτικής, υπέρ των εργαζομένων, στάσης τους. Προσπαθώντας, μάλιστα, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επικαλείται ως λόγο για την αντιδημοκρατική εκτροπή της ότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις σε εκκρεμότητα και μεγάλη αναμονή εξέτασης των πειθαρχικών υποθέσεων λες και φταίνε οι αιρετοί για τις καθυστερήσεις! Αποκρύπτει την αλήθεια, ότι δηλαδή αιτία των καθυστερήσεων αποτελεί το γεγονός ότι οι δύο δικαστές συγκαλούν τα πειθαρχικά συμβούλια, όταν και εάν έχουν χρόνο, δηλ. μετά την άσκηση των καθηκόντων τους στις δικαστικές αίθουσες.

Η γενίκευση των διώξεων και η προσπάθεια επιβολής πειθαρχικών συμβουλίων απολύτως ελεγχόμενων από την κυβέρνηση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε στηρίζει τους/τις συναδέλφους/ισσες που διώκονται άδικα. Δηλώνει ότι όλος ο κλάδος, ενωμένος θα δώσει απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου «Παιδείας» να καλλιεργήσει τον φόβο και τη σιωπή απέναντι τόσο στα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης όσο και στην προσπάθεια οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να διατηρούν το δικαίωμα να αγωνίζονται μέσα από τα Σωματεία τους και την Ομοσπονδία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

  • Στηρίζει με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά, οικονομικά) τους συναδέλφους που διώκονται από τη μανία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
  • Απαιτεί να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη για συμμετοχή σε συνδικαλιστική δράση. Να μην προχωρήσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στα πειθαρχικά συμβούλια. Η παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη.
  • Προχωρά σε Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στις διώξεις και καλεί τους Σ.Ε.Π.Ε. σε όλη την Ελλάδα να οργανώσουμε πολύμορφες, πρωτότυπες και ανοιχτές προς την υπόλοιπη κοινωνία και τους εργαζόμενους, δράσεις και κινητοποιήσεις, την Παρασκευή 31/1/2025. Στην Αθήνα με συγκέντρωση-κινητοποίηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στις 13:00. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής προκηρύσσει 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας στο ωράριο του/της κάθε συναδέλφου 11:00 -14:00 και 14:00 – 17:00 και καλεί σε μαζική συμμετοχή.

Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διώξεις συναδέλφων! Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

ΟΛΜΕ

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025 – ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ενάντια  στις διώξεις και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες της κλιμάκωσης μιας πολιτικής διοικητικών διώξεων ενάντια στον κόσμο της εκπαίδευσης. Πειθαρχικές ποινές και μέτρα σε μια λογική ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος αναδεικνύουν τη λανθασμένη προτεραιοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν είναι η καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης των εκπαιδευτικών, η απάντηση στα τεράστια προβλήματα των σχολείων.

Οι παραπομπές σε πειθαρχικό με την επίκληση της «παρακώλυσης της αξιολόγησης» αποτελούν στην πραγματικότητα μια εκδικητικού και τιμωρητικού χαρακτήρα ενέργεια κατά όσων ασκούν το απεργιακό τους δικαίωμα και εφαρμόζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΟΛΜΕ αλλά και της ΑΔΕΔΥ.

Αντί το Υπουργείο Παιδείας να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που μάχονται καθημερινά για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία τους, τους διώκουν και τους στοχοποιούν. Ιδιαίτερα στοχοποιούν νεοδιόριστους, οι οποίοι για χρόνια «γύριζαν» σε όλη την χώρα σε συνθήκες εξαιρετικής δυσκολίας και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με παραπομπές σε πειθαρχικά αντί να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μονιμοποίησης τους. Ενώ σχολεία και τμήματα συγχωνεύονται, οι μισθοί παραμένουν μισθοί κανονικοποίησης της φτώχειας και οι υποδομές αντιμετωπίζουν προβλήματα εκρηκτικής έκτασης, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει ουσιαστικά και επικοινωνιακά προτεραιότητα σε πολιτικές ασφυκτικού περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης.

Εκφράζουμε με απόλυτο τρόπο την αντίθεση και την εναντίωση της Ομοσπονδίας σε αυτή την πολιτική επιλογή και τη διοικητική πρακτική. Είμαστε απέναντι στην προσπάθεια αυτή της συντριβής της συνδικαλιστικής δράσης και θα αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα απέναντι σε μια τέτοια επιλογή που διαμορφώνει συνθήκες εξοντωτικές για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η επιλογή στην οποία προχωρούν η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η διοικητική πυραμίδα συγκροτεί μια πραγματικότητα καχεκτική, σχεδόν δυστοπική για την ύπαρξη και τη λειτουργία των συνδικάτων.  Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές με βαθιά συντηρητικό περιεχόμενο και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα στη σύνθεση και τη λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ο σχεδιασμός του αποκλεισμού των εκπροσώπων των εργαζομένων συνιστά εκτροπή από μια δημοκρατική παράδοση χρόνων την ώρα που για το ζήτημα των καθυστερήσεων δεν είναι υπεύθυνοι οι αιρετοί  που αποτελούν μειοψηφία στο πεδίο της λειτουργίας των πειθαρχικών.

Η γενίκευση των διώξεων και η προσπάθεια επιβολής πειθαρχικών συμβουλίων χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων κατασκευάζουν ένα εξαιρετικά ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον με όρους απόλυτα περιοριστικούς, σχεδόν εξοντωτικούς για κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών του κόσμου της εκπαίδευσης, του κόσμου της εργασίας.

Ενωμένες και ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Γιατί το μόνο καταφύγιο μας είναι η δύναμη των πολλών, η συσπείρωση όλων μας στις αξίες και την αποστολή του συνδικάτου για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο αλλά και για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και εργασίας.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

  • Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους/στις διωκόμενους/ες συναδέλφους/ισσες και δηλώνουμε ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης με όρους ενότητας και αλληλεγγύης θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές με πρόσημο τον περιορισμό στα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη για συμμετοχή σε συνδικαλιστική δράση. Να μην προχωρήσουν οι αντιδραστικές αυτές αλλαγές στα πειθαρχικά συμβούλια. Η παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη.
  • Προχωρά σε Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στις διώξεις, μαζί με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και καλεί τις ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα να οργανώσουν πολύμορφες, και ανοιχτές προς την υπόλοιπη κοινωνία και τους εργαζόμενους, δράσεις και κινητοποιήσεις, την Παρασκευή 31/1/2025. Στην Αθήνα με συγκέντρωση-κινητοποίηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στις 13:00. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11:00 -14:0) και καλεί σε μαζική συμμετοχή.

Εδώ και τώρα να σταματήσουν όλες οι διώξεις συναδέλφων!

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Αθώοι όλοι οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση
Εκπαίδευση 23-07-26

Αθώοι όλοι οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Τι κρύβεται πίσω από την εξαγορά της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ
Επικαιρότητα 22-07-26

Τι κρύβεται πίσω από την εξαγορά της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ

Πτυχία στο συρτάρι, μισθοί επιβίωσης: Η αθέατη κρίση των νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα
Εκπαίδευση 23-07-26

Πτυχία στο συρτάρι, μισθοί επιβίωσης: Η αθέατη κρίση των νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα

 Χρήστος Κάτσικας Ανεργία, υποαπασχόληση, ετεροαπασχόληση και χαμηλοί μισθοί συνθέτουν μια νέα πραγματικότητα που αμφισβητεί την αξία του πανεπιστημιακού πτυχίου Για πολλές...

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου 2011 ο νεοναζί αντικομμουνιστής Αντερς Μπρέιβικ δολοφονεί 77 ανθρώπους στη Νορβηγία
Ιστορία 22-07-26

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου 2011 ο νεοναζί αντικομμουνιστής Αντερς Μπρέιβικ δολοφονεί 77 ανθρώπους στη Νορβηγία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής: «Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών μουσικής ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»
Εκπαίδευση 22-07-26

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής: «Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών μουσικής ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική
Κέρκυρα 22-07-26

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική

Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!
Εκπαίδευση 22-07-26

Διορισμοί-σταγόνα στον ωκεανό: 5.487 προσλήψεις απέναντι σε 47.000 πραγματικά κενά!

Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025
Εκπαίδευση 22-07-26

Αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης 2019-2025

Όταν οι υποκλοπές γίνονται οικογενειακή υπόθεση και η εξουσία τρώει τα παιδιά της
Επικαιρότητα 22-07-26

Όταν οι υποκλοπές γίνονται οικογενειακή υπόθεση και η εξουσία τρώει τα παιδιά της

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου στην Κέρκυρa
Κέρκυρα 22-07-26

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου στην Κέρκυρa

Μια νέα αθέατη πλευρά της εξουθένωσης των εκπαιδευτικών
Εκπαίδευση 22-07-26

Μια νέα αθέατη πλευρά της εξουθένωσης των εκπαιδευτικών

Η νέα εγγράμματη αγραμματοσύνη: Το σχολείο παράγει αποφοίτους που ξέρουν να διαβάζουν αλλά δυσκολεύονται να κατανοήσουν   
Εκπαίδευση 22-07-26

Η νέα εγγράμματη αγραμματοσύνη: Το σχολείο παράγει αποφοίτους που ξέρουν να διαβάζουν αλλά δυσκολεύονται να κατανοήσουν  

Αυξάνονται οι πτυχιούχοι που εγκαταλείπουν την Ελλάδα
Εκπαίδευση 21-07-26

Αυξάνονται οι πτυχιούχοι που εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Στο σφαγείο να πάτε εσείς και τα βλαστάρια σας!!
Κέρκυρα 21-07-26

Στο σφαγείο να πάτε εσείς και τα βλαστάρια σας!!

Αδιαφορία και ανευθυνότητα
Κέρκυρα 21-07-26

Αδιαφορία και ανευθυνότητα

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης
Αθλητικά 21-07-26

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

40 χρόνια αγώνες για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Εκπαίδευση 21-07-26

40 χρόνια αγώνες για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.