04-22-2026 8:36
Διεθνή
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Ο αγωνιστής - εκφωνητής του Πολυτεχνείου, Δημήτρης Παπαχρήστος: Καταγγέλλω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου τη δίωξη των εκπαιδευτικών της Βέροιας
Ο αγωνιστής - εκφωνητής του Πολυτεχνείου, Δημήτρης Παπαχρήστος τοποθετείται και στο drepani.gr (argyrades.gr) για την υπόθεση των καθηγητών Λυκείου της Βέροιας που διώκονται με ΕΔΕ.
Η υπόθεση είναι γνωστή.
Έχουμε μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα και αντιδημοκρατική παρέμβαση της ΔΕΕΕΠ (νομαρχιακή επιτροπή) Ημαθίας της Ν.Δ. η οποία «ενοχλήθηκε» από εκδηλώσεις που διοργάνωσε τοπικό σχολείο με θέμα την παρουσίαση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο Δημήτρης Παπαχρήστος τονίζει μεταξύ άλλων: "Η Δίωξη αυτή δεν είναι απλά απαράδεκτη αλλά βάζει ζήτημα δημοκρατίας καθώς υπάρχει τύποις δημοκρατία όταν οι πολίτες καταδικάζονται επειδή εκφράζονται. Τόσο το κάλεσμα στην κόρη του Τσε Γκεβάρα όσο και το κάλεσμα στον Αλέκο Χατζηκώστα (τους γνωρίζω και τους δύο) έπρεπε να επαινεθεί και όχι να οδηγήσει σε ΕΔΕ τους εκπαιδευτικούς."
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Παπαχρήστου
«Αγαπάω τη Βέροια και τους εκπαιδευτικούς της και έχω επισκεφτεί σχολεία στην πόλη καθώς έχω κληθεί ως ομιλητής. Η Δίωξη αυτή δεν είναι απλά απαράδεκτη αλλά βάζει ζήτημα δημοκρατίας καθώς υπάρχει τύποις δημοκρατία όταν οι πολίτες καταδικάζονται επειδή εκφράζονται. Τόσο το κάλεσμα στην κόρη του Τσε Γκεβάρα όσο και το κάλεσμα στον Αλέκο Χατζηκώστα (τους γνωρίζω και τους δύο) έπρεπε να επαινεθεί και όχι να οδηγήσει σε ΕΔΕ τους εκπαιδευτικούς.
Βρισκόμαστε στη μέση δυο μεγάλων μακροχρόνιων πολέμων, μάρτυρες μιας γενοκτονίας και πρέπει να μιλάμε και να υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία και την ελευθερία.
Γι αυτό εγώ που έχω κληθεί να μιλήσω και έχω μιλήσει σε δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα, καταγγέλλω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου τη δίωξη αυτή, με την ίδια δύναμη που είχαμε ως φοιτητές όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα τανκς στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας»
Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!
Χρήστος Κάτσικας Δημιουργείται έτσι ένα επικίνδυνο τετελεσμένο με την εν λόγω μήνυση, όπου οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε προκαταρκτική διαδικασία στην ΔΔΕ Κυκλάδων θα πρέπει, όταν τους ζητηθεί να...
Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν
Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Πρωτομαγιά 2026 - Όλες -οι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 1η Μάη στην Καμάρα
Να μην περάσει η μεθόδευση της επιβολής δυνητικής αργίας στον νεοδιόριστο εκπαιδευτικό ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗ– Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 29/4, 8.30π.μ., Ξενίας 24