JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
«Να μη συρθούμε»

05-31-2026 18:58
Κέρκυρα

«Να μη συρθούμε»
Στεκόμαστε στο πλευρό των 38 φοιτητών του ΑΠΘ που διώκονται

05-31-2026 18:46
Εκπαίδευση

Στεκόμαστε στο πλευρό των 38 φοιτητών του ΑΠΘ που διώκονται
Ιωάννης Καποδίστριας – Η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός λαϊκού σχολείου

05-31-2026 18:42
Εκπαίδευση

Ιωάννης Καποδίστριας – Η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός λαϊκού σχολείου
Εξετάσεις – κόφτης για τους ειδικευόμενους γιατρούς

05-31-2026 18:39
Εκπαίδευση

Εξετάσεις – κόφτης για τους ειδικευόμενους γιατρούς
Μικρό σχόλιο, με αφορμή τα θέματα των εξετάσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

05-31-2026 18:35
Εκπαίδευση

Μικρό σχόλιο, με αφορμή τα θέματα των εξετάσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Κατηγορία: Εκπαίδευση
24 Μάι 2026

Νέο κύμα καταγγελίας για τη (νέα) μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά, αυτή τη φορά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων συνδικαλιστικής παράταξης!

Αλλεπάλληλες ανακοινώσεις εκπαιδευτικών και άλλων σωματείων που καταγγέλλουν

"την (νέα) μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά, αυτή τη φορά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων συνδικαλιστικής παράταξης! Με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου), για το περιεχόμενο συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και κλήθηκαν σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30.

Από την ίδια δικογραφία πληροφορούμαστε ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ αυτή τη φορά στον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τώρα μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), στον Ακρίτα Καλούση και σε εκπροσώπους ιστοτόπων, και για ανακοίνωση με αφορμή την διημερίδα-ντροπή που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά με τον Ισραηλινό πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν σφοδρά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!" (Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  Ελευσίνα)

Ενδεικτικά παραθέτουμε: 

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ελευσίνα):

Δεν θα περάσει η νέα απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης!

Το ΔΣ της A ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής καταγγέλλει την (νέα) μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά, αυτή τη φορά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων συνδικαλιστικής παράταξης! Με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου), για το περιεχόμενο συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και κλήθηκαν σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30.

Από την ίδια δικογραφία πληροφορούμαστε ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ αυτή τη φορά στον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τώρα μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), στον Ακρίτα Καλούση και σε εκπροσώπους ιστοτόπων, και για ανακοίνωση με αφορμή την διημερίδα-ντροπή που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά με τον Ισραηλινό πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν σφοδρά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

Όλα τα παραπάνω ντύνονται με τον μανδύα της «εξύβρισης/συκοφαντικής δυσφήμησης», πράγμα που δεν συμβαίνει πρώτη φορά αφού ο ΔΔΕ είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία, καταγγέλλοντας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, Ηλία Πατίδη και την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ελένης Κορδονέλλη, για κοινή ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που είχε προκύψει στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, που λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούσαν να εγγράψουν όλα τα παιδιά στην Α’ Γυμνασίου και είχαν μεθοδεύσει να τα στείλουν στα Άνω Λιόσια (γεγονός που απετράπη). Επίσης, στις 7/10/2026 εκδικάζεται άλλη μήνυση απέναντι σε 3 νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Μπεκρή.

Αυτό που γίνεται κατ’ εξακολούθηση στον Πειραιά, η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης, της διεκδίκησης, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Είναι κομμάτι των χιλιάδων διώξεων εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών, στρατιωτών, σε μια προσπάθεια να γενικευτεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης, ειδικά τώρα σε μια περίοδο που μεγαλώνει η πολεμική εμπλοκή της χώρας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά και στηρίζουμε απόλυτα όλους τους διωκόμενους. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να διδάσκουμε την αλήθεια και να εκπληρώνουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.


 Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΛΟΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ,

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει τη νέα μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά σε μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ Πειραιά αυτή τη φορά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων της συνδικαλιστικής τους παράταξης! Με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά ,Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου, για το περιεχόμενο συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30.

Από την ίδια δικογραφία πληροφορούμαστε ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ, αυτή τη φορά στον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τώρα μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), στον Ακρίτα Καλούση και σε εκπροσώπους ιστοτόπων και για ανακοίνωση με αφορμή την διημερίδα-ντροπή που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά με τον Ισραηλινό πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν σφοδρά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, εκδήλωση που κατέληξε σε φιάσκο με την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών των σχολείων του Πειραιά!

Όλα τα παραπάνω ντύνονται με τον μανδύα της «εξύβρισης/συκοφαντικής δυσφήμησης», πράγμα που δεν συμβαίνει πρώτη φορά, αφού ο ΔΔΕ είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία, καταγγέλλοντας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ηλία Πατίδη και την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου Δραπετσώνας, Ελένης Κορδονέλλη, για κοινή ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που είχε προκύψει στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, που λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούσαν να εγγράψουν όλα τα παιδιά στην Α’ Γυμνασίου και είχαν μεθοδεύσει να τα στείλουν στα Άνω Λιόσια (πράγμα που δεν έγινε μετά την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων). Επίσης, στις 7/10/2026 εκδικάζεται άλλη μήνυση απέναντι σε 3 νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Μπεκρή.

Αυτό που γίνεται κατ’ εξακολούθηση στον Πειραιά οδηγεί, όχι μόνο στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της διατύπωσης άποψης, αλλά -ακόμα περισσότερο- και στην

πολιτική στοχοποίηση ανθρώπων με βάση την άποψή τους! Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως το κυνήγι διατύπωσης απόψεων, και δράσης. Είναι δικαίωμα κατακτημένο με αίμα και αγώνες και θα το υπερασπιστούμε!! Η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης, της διεκδίκησης, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Είναι κομμάτι των χιλιάδων διώξεων εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών, στρατιωτών-, ειδικά τώρα σε μια περίοδο που μεγαλώνει η πολεμική εμπλοκή της χώρας-, σε μια προσπάθεια να γενικευτεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης των φωνών αντίστασης στις κυρίαρχες πολιτικές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά και στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά. Δεν δεχόμαστε καμιά ανάμειξη στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος και μελών των σωματείων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να διδάσκουμε την αλήθεια και να εκπληρώνουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες για να στηρίξουν ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


 Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης 

Δεν θα περάσει η νέα απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης!

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την (νέα) μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά, αυτή τη φορά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων συνδικαλιστικής παράταξης! Με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου), για το περιεχόμενο συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30.

Από την ίδια δικογραφία πληροφορούμαστε ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ αυτή τη φορά στον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τώρα μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), στον Ακρίτα Καλούση και σε εκπροσώπους ιστοτόπων, και για ανακοίνωση με αφορμή την διημερίδα-ντροπή που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά με τον Ισραηλινό πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν σφοδρά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, εκδήλωση που κατέληξε σε φιάσκο με την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ μας και των εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών των σχολείων του Πειραιά!

Όλα τα παραπάνω ντύνονται με τον μανδύα της «εξύβρισης/συκοφαντικής δυσφήμησης», πράγμα που δεν συμβαίνει πρώτη φορά αφού ο ΔΔΕ είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία, καταγγέλλοντας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ηλία Πατίδη και την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ελένης Κορδονέλλη, για κοινή ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που είχε προκύψει στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, που λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούσαν να εγγράψουν όλα τα παιδιά στην Α’ Γυμνασίου και είχαν μεθοδεύσει να τα στείλουν στα Άνω Λιόσια (πράγμα που δεν έγινε μετά την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων). Επίσης, στις 7/10/2026 εκδικάζεται άλλη μήνυση απέναντι σε 3 νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Μπεκρή.

Αυτό που γίνεται κατ’ εξακολούθηση στον Πειραιά, η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης, της διεκδίκησης, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Είναι κομμάτι των χιλιάδων διώξεων εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών, στρατιωτών, σε μια προσπάθεια να γενικευτεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης, ειδικά τώρα σε μια περίοδο που μεγαλώνει η πολεμική εμπλοκή της χώρας.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά και στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να διδάσκουμε την αλήθεια και να εκπληρώνουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.


 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΛΟΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ,

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλλει τη νέα μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά σε μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ Πειραιά αυτή τη φορά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων της συνδικαλιστικής τους παράταξης! Με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά ,Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου, για το περιεχόμενο συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ

της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30.

Από την ίδια δικογραφία πληροφορούμαστε ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ αυτή τη φορά στον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τώρα μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), στον Ακρίτα Καλούση και σε εκπροσώπους ιστοτόπων, και για ανακοίνωση με αφορμή την διημερίδα-ντροπή που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά με τον Ισραηλινό πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν σφοδρά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, εκδήλωση που κατέληξε σε φιάσκο με την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών των σχολείων του Πειραιά!

Όλα τα παραπάνω ντύνονται με τον μανδύα της «εξύβρισης/συκοφαντικής δυσφήμησης», πράγμα που δεν συμβαίνει πρώτη φορά, αφού ο ΔΔΕ είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία, καταγγέλλοντας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ηλία Πατίδη και την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων ΚερατσινίουΔραπετσώνας, Ελένης Κορδονέλλη, για κοινή ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που είχε προκύψει στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, που λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούσαν να εγγράψουν όλα τα παιδιά στην Α’ Γυμνασίου και είχαν μεθοδεύσει να τα στείλουν στα Άνω Λιόσια (πράγμα που δεν έγινε μετά την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων). Επίσης, στις 7/10/2026 εκδικάζεται άλλη μήνυση απέναντι σε 3 νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Μπεκρή.

Αυτό που γίνεται κατ’ εξακολούθηση στον Πειραιά οδηγεί όχι μόνο στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της διατύπωσης άποψης αλλά -ακόμα περισσότερο- και στην πολιτική στοχοποίηση ανθρώπων με βάση την άποψή τους! Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως το κυνήγι διατύπωσης απόψεων, και δράσης. Είναι δικαίωμα κατακτημένο με αίμα και αγώνες και θα το υπερασπιστούμε!! Η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης, της διεκδίκησης, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Είναι κομμάτι των χιλιάδων διώξεων εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών, στρατιωτών-, ειδικά τώρα σε μια περίοδο που μεγαλώνει η πολεμική εμπλοκή της χώρας-, σε μια προσπάθεια να γενικευτεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης των φωνών αντίστασης στις κυρίαρχες πολιτικές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά και στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά. Δεν δεχόμαστε καμιά ανάμειξη στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος και μελών των σωματείων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να διδάσκουμε την αλήθεια και να εκπληρώνουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες για να στηρίξουν ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


 Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν θα περάσει η νέα απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης!

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλει την (νέα) μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά, αυτή τη φορά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων συνδικαλιστικής παράταξης! Με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου), για το περιεχόμενο συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30.

Από την ίδια δικογραφία πληροφορούμαστε ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ αυτή τη φορά στον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τώρα μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), στον Ακρίτα Καλούση και σε εκπροσώπους ιστοτόπων, και για ανακοίνωση με αφορμή την διημερίδα-ντροπή που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά με τον Ισραηλινό πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν σφοδρά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, εκδήλωση που κατέληξε σε φιάσκο με την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ Πειραιά και των εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών των σχολείων του Πειραιά!

Όλα τα παραπάνω ντύνονται με τον μανδύα της «εξύβρισης/συκοφαντικής δυσφήμησης», πράγμα που δεν συμβαίνει πρώτη φορά αφού ο ΔΔΕ είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία, καταγγέλλοντας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, Ηλία Πατίδη και την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ελένης Κορδονέλλη, για κοινή ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που είχε προκύψει στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, που λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούσαν να εγγράψουν όλα τα παιδιά στην Α’ Γυμνασίου και είχαν μεθοδεύσει να τα στείλουν στα Άνω Λιόσια (πράγμα που δεν έγινε μετά την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων). Επίσης, στις 7/10/2026 εκδικάζεται άλλη μήνυση απέναντι σε 3 νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Μπεκρή.

Αυτό που γίνεται κατ’ εξακολούθηση στον Πειραιά, η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης, της διεκδίκησης,

δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Είναι κομμάτι των χιλιάδων διώξεων εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών, στρατιωτών, σε μια προσπάθεια να γενικευτεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης, ειδικά τώρα σε μια περίοδο που μεγαλώνει η πολεμική εμπλοκή της χώρας.

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά και στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να διδάσκουμε την αλήθεια και να εκπληρώνουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.


 Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ 

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει τη νέα μήνυση που κατέθεσε η Δ.Δ.Ε. Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά, σε βάρος των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Ακρίτα Καλούση και Χρύσας Χοτζόγλου, αυτή τη φορά για το περιεχόμενο συνδικαλιστικών ανακοινώσεων. Με πρωτοφανή τρόπο, ο Δ.Δ.Ε. Πειραιά επιχειρεί να ποινικοποιήσει το περιεχόμενο της συνδικαλιστικής τους δράσης και έκφρασης. Οι δύο συνάδελφοι παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/05/26 στις 13:30. 

Από την ίδια δικογραφία πληροφορούμαστε ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του Δ.Δ.Ε. Πειραιά κατά του Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και νυν μέλους της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), του Ακρίτα Καλούση και εκπροσώπων ιστοτόπων, με αφορμή ανακοίνωση σχετικά με τη διημερίδα-ντροπή που είχε προγραμματίσει η Δ.Δ.Ε. Πειραιά με τη συμμετοχή του Ισραηλινού πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την ώρα που συντελείται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Μια εκδήλωση που κατέληξε σε φιάσκο χάρη στην αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ Πειραιά και των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών/τριών των σχολείων της περιοχής. 

Η κατ’ εξακολούθηση προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, της διεκδίκησης και της ελεύθερης έκφρασης στον Πειραιά δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού και τρομοκράτησης, που εκδηλώνεται μέσα από χιλιάδες διώξεις εκπαιδευτικών, εργαζομένων, φοιτητών/τριών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που εντείνεται η πολεμική εμπλοκή της χώρας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες της ΔΙΔΕ Πειραιά και εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, για την αλήθεια και τον παιδαγωγικό μας ρόλο, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης.


 ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Ακρίτα Καλούση και τη Χρύσα Χοτζόγλου
Δεν θα περάσει η νέα απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου καταγγέλλει την (νέα) μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά, αυτή τη φορά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων συνδικαλιστικής παράταξης! Με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου), για το περιεχόμενο συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30.

Από την ίδια δικογραφία πληροφορούμαστε ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ αυτή τη φορά στον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τώρα μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), στον Ακρίτα Καλούση και σε εκπροσώπους ιστοτόπων, και για ανακοίνωση με αφορμή την διημερίδα που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά με τον Ισραηλινό πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν σφοδρά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, εκδήλωση που κατέληξε σε φιάσκο με την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ Πειραιά και των εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών των σχολείων του Πειραιά!

Όλα τα παραπάνω ντύνονται με τον μανδύα της «εξύβρισης/συκοφαντικής δυσφήμησης», πράγμα που δεν συμβαίνει πρώτη φορά αφού ο ΔΔΕ είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία, καταγγέλλοντας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ηλία Πατίδη και την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ελένης Κορδονέλλη, για κοινή ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που είχε προκύψει στο
ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, που λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούσαν να εγγράψουν όλα τα παιδιά στην Α’ Γυμνασίου και είχαν μεθοδεύσει να τα στείλουν στα Άνω Λιόσια (πράγμα που δεν έγινε μετά την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων). Επίσης, στις 7/10/2026 εκδικάζεται άλλη μήνυση απέναντι σε 3 νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Μπεκρή.

Αυτό που γίνεται κατ’ εξακολούθηση στον Πειραιά, η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης, της διεκδίκησης, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Είναι κομμάτι των χιλιάδων διώξεων εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών, στρατιωτών, σε μια προσπάθεια να γενικευτεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης, ειδικά τώρα σε μια περίοδο που μεγαλώνει η πολεμική εμπλοκή της χώρας.

 Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά και στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.
 Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Στεκόμαστε στο πλευρό των 38 φοιτητών του ΑΠΘ που διώκονται
Εκπαίδευση 31-05-26

Στεκόμαστε στο πλευρό των 38 φοιτητών του ΑΠΘ που διώκονται

Εξετάσεις – κόφτης για τους ειδικευόμενους γιατρούς
Εκπαίδευση 31-05-26

Εξετάσεις – κόφτης για τους ειδικευόμενους γιατρούς

«Να μη συρθούμε»
Κέρκυρα 31-05-26

«Να μη συρθούμε»

Γράφει ο Μάκης Αρμένης* Υπάρχουν εποχές που σωπαίνεις όχι γιατί δεν έχεις τι να πεις, αλλά γιατί κουράστηκες να βλέπεις τις λέξεις να εξευτελίζονται. Οι ίδιες λέξεις που κάποτε κουβαλούσαν...

Ιωάννης Καποδίστριας – Η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός λαϊκού σχολείου
Εκπαίδευση 31-05-26

Ιωάννης Καποδίστριας – Η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός λαϊκού σχολείου

Μικρό σχόλιο, με αφορμή τα θέματα των εξετάσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Εκπαίδευση 31-05-26

Μικρό σχόλιο, με αφορμή τα θέματα των εξετάσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Οι «αρχές» της μεταγραφής και η κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής
Επικαιρότητα 31-05-26

Οι «αρχές» της μεταγραφής και η κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής

Τι ακριβώς είδαμε στο ΟΑΚΑ πριν τον τελικό;
Επικαιρότητα 31-05-26

Τι ακριβώς είδαμε στο ΟΑΚΑ πριν τον τελικό;

Από το «πρώτη φορά Αριστερά» στο «σώζων εαυτόν σωθήτω»
Επικαιρότητα 31-05-26

Από το «πρώτη φορά Αριστερά» στο «σώζων εαυτόν σωθήτω»

Ξαφνικά ανακάλυψαν την Αμερική
Επικαιρότητα 31-05-26

Ξαφνικά ανακάλυψαν την Αμερική

Τέμπη: Οι συγγενείς των θυμάτων έγραψαν τα ονόματα των νεκρών τους, σπάζοντας ξανά την απαγόρευση (video)
Επικαιρότητα 31-05-26

Τέμπη: Οι συγγενείς των θυμάτων έγραψαν τα ονόματα των νεκρών τους, σπάζοντας ξανά την απαγόρευση (video)

Σαν σήμερα 31 Μάη στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 31-05-26

Σαν σήμερα 31 Μάη στην Κέρκυρα

Επικίνδυνη οδηγία από το υπουργείο Παιδείας
Εκπαίδευση 31-05-26

Επικίνδυνη οδηγία από το υπουργείο Παιδείας

Έρευνα Eteron: Δύο στους τρεις δυσαρεστημένοι με την οικονομική τους κατάσταση
Επικαιρότητα 31-05-26

Έρευνα Eteron: Δύο στους τρεις δυσαρεστημένοι με την οικονομική τους κατάσταση

Οι εκλογές για τη ΔΟΕ δεν είναι κάλπη· είναι επιλογή αγώνα
Εκπαίδευση 30-05-26

Οι εκλογές για τη ΔΟΕ δεν είναι κάλπη· είναι επιλογή αγώνα

Σαν σήμερα 30 Μάη 1941 οι νεολαίοι Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας κατεβάζουν τη Γερμανική σημαία από την Ακρόπολη
Ιστορία 30-05-26

Σαν σήμερα 30 Μάη 1941 οι νεολαίοι Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας κατεβάζουν τη Γερμανική σημαία από την Ακρόπολη

Σαν σήμερα 30 Μάη στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 30-05-26

Σαν σήμερα 30 Μάη στην Κέρκυρα

Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης για τον Αγώνα ενάντια στις Διώξεις και τους Διωκόμενους Αγωνιστές
Εκπαίδευση 30-05-26

Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης για τον Αγώνα ενάντια στις Διώξεις και τους Διωκόμενους Αγωνιστές

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.