JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητικά
  • Πρόσωπα
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
JA Purity IV JA Purity IV
Κυριακή 15 Ιουνίου 2025 03:21
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητικά
  • Πρόσωπα
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
Κέρκυρα: Στάση λεωφορείου δεν είχε παγκάκι και οι κάτοικοι έδρασαν μόνοι τους

06-13-2025 23:27
Κέρκυρα

Κέρκυρα: Στάση λεωφορείου δεν είχε παγκάκι και οι κάτοικοι έδρασαν μόνοι τους
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας με 24 θέματα! - Δευτέρα 16/6

06-13-2025 23:15
Νότια Κέρκυρα

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας με 24 θέματα! - Δευτέρα 16/6
Νυχτερινές διακοπές υδροδότησης από την Κοινότητα Χλωμού έως την περιοχή της Λίνιας

06-13-2025 23:09
Κέρκυρα

Νυχτερινές διακοπές υδροδότησης από την Κοινότητα Χλωμού έως την περιοχή της Λίνιας
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ τη Δευτέρα 16/6

06-13-2025 22:57
Κεντρική Κέρκυρα

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ τη Δευτέρα 16/6
Στήθος μάρμαρο καρδιά πατάτα

06-13-2025 22:48
Κέρκυρα

Στήθος μάρμαρο καρδιά πατάτα
Κατηγορία: Εκπαίδευση
20 Μάι 2025

Μήνυμα από τη μαζική συγκέντρωση στο Διοικητικό Εφετείο για οριστική επιστροφή της Χρύσας! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα πιο μαζική σε σύγκριση με τη Δευτέρα 11/5 ήταν η συμμετοχή εκπαιδευτικών και πολιτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για την άδικη και απαράδεκτη δίωξη της καθηγήτριας Χρύσας Χοτζόγλου έξω από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

Εκδικάστηκε η υπόθεση και η απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο η Χρύσα θα βρίσκεται στο φυσικό της χώρος, στο σχολείο με τους μαθητές της αναμένοντας την οριστική απόφαση για τη διακίωσή της που θα είναι δικαίωση για τη μαχόμενη εκπαίδευση. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διώξεων

Με στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ και τοπικών ΕΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί και το κίνημα αλληλεγγύης κατά των διώξεων και των απολύσεων βρέθηκε σήμερα Τρίτη στους δρόμους από νωρίς για να υπερασπιστούν την απόφαση που κέρδισαν με τον αγώνα τους και να μην επιτρέψουν να βρεθεί άλλος εκπαιδευτικός στη θέση της Χρύσας Χοτζόγλου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διώξεων

Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης εκφράστηκε και με πάνω από 150 ψηφίσματα στήριξης της Χρύσας από σωματεία, φορείς, φοιτητικούς συλλόγους, 15μελή μαθητών, με πολλές ΕΛΜΕ και πολλούς ΣΕΠΕ να κηρύσσουν στάση εργασίας, παρά τα εμπόδια που βάζει ο υποταγμένος κυβερνητικός συνδικαλισμός, που αρνείται να κηρύξει απεργία ενάντια στη δυνητική αργία και την κυβερνητική πολιτική για απολύσεις στο δημόσιο  για συνδικαλιστικούς λόγους, δεκαετίες μετά τη χούντα.   

Πριν λίγες μέρες με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και μετά από την πολύ σημαντική συγκέντρωση αλληλεγγύης, έγινε δεκτή η αίτηση για Προσωρινή Διαταγή αναστολής της αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου. Αυτό σημαίνει ότι η Χρύσα γύρισε στο σχολείο της μέχρι να εκδικαστεί η επόμενη φάση της προσφυγής (Αίτηση Αναστολής).

Η παραπάνω απόφαση αποτελεί τεράστια επιτυχία του κινήματος αλληλεγγύης και αγώνα που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα. Των κινητοποιήσεων που οργανώθηκαν και μαζικοποιήθηκαν από τα πρωτοβάθμια σωματεία , την Ανοιχτή συνέλευση αγώνα ενάντια στις διώξεις και την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Εκπ/κων Πειραιά.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διώξεων

Από τις 23/10, στο Πειθαρχικό συμβούλιο, στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά συνεχώς, στις 21/3 στα Προπύλαια και στη συναυλία στις 5/5 στο ίδιο μέρος. Των εκπαιδευτικών  που έδειξαν και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους ενάντια στην υπουργική απόφαση με διάφορους τρόπους όλο αυτό το διάστημα!

Χαιρέτησε τη συγκέντρωση η διωκόμενη δασκάλα Σοφία Καψαλάκη!

 

 

Με συνθήματα που αντηχούσαν στο Εφετείο μέχρι την αίθουσα που εκδικαζόταν η υπόθεση της δυνητικής αργίας, όπως «Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά», «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους λαϊκούς αγώνες και την απεργία», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εκπαιδευτικών η πάλη θα τη σπάσει», «Πάρτε πίσω την αργία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία», οι συγκεντρωμένοι έστειλαν το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τέλους για να επιστρέψει η Χρύσα στους μαθητές της και να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Οι πρώτες δηλώσεις της Χρύσας και του δικηγόρου της Χαράλαμπου Κουρουνδή κατά την έξοδο τους από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

Μπάμπης Κουρουνδής:"Το μόνο επιχείρημα της Διοίκησης, η υποκινούμενη δημοσκόπηση του Πρώτου Θέματος. Το γνωρίζουμε καλά: Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!"

Νομική ομάδα: Κώστας Παπαδάκης, Άσπα Βαρδάκη, Θωμάς Ντίντας από Αθήνα. Βασίλης Τσιγαρίδας και Μπάμπης Κουρουνδής από Θεσσαλονίκη.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ακολούθησε μαχητική πορεία στον Πειραιά με παλμό και συνθήματα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διώξεων

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής

ΣΤΙΣ 20/5 ΣΤΙΣ 11:30 ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ 

Η Χρύσα γύρισε στον φυσικό της χώρο εργασίας, δίπλα στα παιδιά και εκεί θα παλέψουμε να παραμείνει!

«Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά!»

Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ΝΙΚΑ!

Με αισιοδοξία και περισσότερο πείσμα ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ΚΑΛΟΥΝ με ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (8.00-11.00 & 11.00-14.00) στο ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και στην ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και μετά από τη πολύ σημαντική συγκέντρωση αλληλεγγύης, έγινε δεκτή η αίτηση για Προσωρινή Διαταγή αναστολής της αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου. Αυτό σημαίνει ότι γυρίζει στη δουλειά μέχρι να εκδικαστεί η επόμενη φάση της προσφυγής (Αίτηση Αναστολής).

Την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση της απόφασης, ανακοινώθηκε ότι η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής θα γίνει – πρωτοφανώς εσπευσμένα- την Τρίτη 20/05. Με την κυβέρνηση και τη διοίκηση φανερά εκνευρισμένους από την απόφαση που δικαιώνει την Χρύσα, επιχειρούν να την ανατρέψουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Όπως με τις κινητοποιήσεις μας όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να επιστρέφει η Χρύσα στη δουλειά έτσι και ΤΩΡΑ θα υπερασπίσουμε την απόφαση που με τους αγώνες μας κερδίσαμε!

Γιατί η παραπάνω απόφαση αποτελεί τεράστια επιτυχία του κινήματος αλληλεγγύης και αγώνα που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα. Των κινητοποιήσεων που οργανώθηκαν και μαζικοποιήθηκαν από τα πρωτοβάθμια σωματεία , την Ανοιχτή συνέλευση αγώνα ενάντια στις διώξεις και την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Εκπ/κων Πειραιά. Από τις 23/10, στο Πειθαρχικό συμβούλιο, στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά συνεχώς, στις 21/3 στα Προπύλαια και στη συναυλία στις 5/5 στο ίδιο μέρος. Των συναδέλφων και των συναδελφισσών  που έδειξαν και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους ενάντια στην υπουργική απόφαση με διάφορους τρόπους όλο αυτό το διάστημα! Των σωματείων που έβγαλαν εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.  Σε όλη αυτή την κίνηση που κατάφερε να κάνει αυτό το ζήτημα, κεντρικό θέμα συζήτησης στον κλάδο πιστώνεται αυτή η εξέλιξη. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι που η Χρύσα θα επιστρέψει στο σχολείο! Και θα συνεχίσουμε για να παραμείνει!

Δεν έχουμε κανέναν εφησυχασμό! Συνεχίζουμε τον αγώνα για να δικαιωθεί τελικά η Χρύσα, να παραμείνει στο σχολείο, να  ακυρωθεί η αργία! Όπως δεν έχει τελειώσει  και ο αγώνας για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις, για να μην απολύσουν τον Δημήτρη. Οι δηλώσεις-απειλές του Μητσοτάκη για απολύσεις όσων διαφωνούν και αντιστέκονται στην αξιολόγηση, η μεθόδευση νέων αργιών στις 2 εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Αττική, τα δημοσιεύματα που προσπαθούν να στρώσουν τον δρόμο για νέο νόμο με αυστηρότερες πειθαρχικές ποινές δείχνουν πώς πρέπει να αγωνιστούμε το επόμενο διάστημα! Με συνελεύσεις-διαδηλώσεις απεργίες. Μαζικά στους δρόμους!

Όπως αναγκάσαμε και το Πειθαρχικό Συμβούλιο με την κινητοποίηση στις 23/10 να πάρει ομόφωνη απόφαση ενάντια στην αργία της Χρύσας έτσι και τώρα πρέπει να γίνουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Γιατί στις 20/5 στις 09:00 παραπέμπεται στην ΠΔΕ Αττικής, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας η δασκάλα Σοφία Καψαλάκη, επειδή κατήγγειλε την έλλειψη του σχολικού νοσηλευτή στο σχολείο της ενώ αντίστοιχα στις 23/5 η προϊστάμενη νηπιαγωγός επειδή ζήτησε 2 φορές! την έγκριση νέου τμήματος από την ΔΙΠΕ Ανατολικής Αττικής. Στις 20/5 να στηρίξουμε όλοι τις κινητοποιήσεις για τη Χρύσα και την Σοφία! Να είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Έτσι πρέπει να γίνει και για τους 2.000 συναδέλφους που έχουν παραπεμφθεί στα πειθαρχικά λόγω συμμετοχής τους στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση!

ΑΜΕΣΑ να προχωρήσουμε σε απεργία για να ανατρέψουμε την πολιτική της Κυβέρνησης ΕΕ ΟΟΣΑ που διαλύει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο,  συνθλίβει τα εργασιακά  δικαιώματα και καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία αποχή από τη αξιολόγηση.

Δραπανι-φόρος

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Εκπαίδευση
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητικά
  • Πρόσωπα
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα

Διάβασε ακόμα...   

Περιοδικό «Νυχτερινό», έτους 2025 – Το περιοδικό του 1ου εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου
Εκπαίδευση 14-06-25

Περιοδικό «Νυχτερινό», έτους 2025 – Το περιοδικό του 1ου εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου

Για την κατασκευή μαρίνας στην Ημερολιά Κασσιόπης:
Βόρεια Κέρκυρα 14-06-25

Για την κατασκευή μαρίνας στην Ημερολιά Κασσιόπης: "Φαραωνικό" έργο - ζημιά τεράστια στον τόπο

Στη Λάρισα η αστυνομία απαγορεύει κάθε δημόσια συνάθροιση την Κυριακή, μέρα συγκεντρώσεων για την Παλαιστίνη
Επικαιρότητα 14-06-25

Στη Λάρισα η αστυνομία απαγορεύει κάθε δημόσια συνάθροιση την Κυριακή, μέρα συγκεντρώσεων για την Παλαιστίνη

Στη Λάρισα εν μέσω παγκόσμιου αναβρασμού και επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν, έρχονται αξιωματούχοι της πρεσβείας του Ισραήλ στο σιωνιστικό προτεκτοράτο να παραβρεθούν σε εγκαίνια...

Τα γενέθλια του Βασιλέως Καρόλου Γ’ στην Κέρκυρα – Οι Βρετανοτσολιάδες και η τερατώδης αγγλική βία στα Επτάνησα
Κέρκυρα 14-06-25

Τα γενέθλια του Βασιλέως Καρόλου Γ’ στην Κέρκυρα – Οι Βρετανοτσολιάδες και η τερατώδης αγγλική βία στα Επτάνησα

Ενέργειες Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας παραπέμπουν σε ζοφερές εποχές του παρελθόντος
Εκπαίδευση 14-06-25

Ενέργειες Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας παραπέμπουν σε ζοφερές εποχές του παρελθόντος

Το σχολείο δεν είναι ο τοίχος που κρεμάμε τιμητικές πινακίδες για πολιτικές σκοπιμότητες (Με αφορμή την ονοματοδοσία ενός σχολείου)
Εκπαίδευση 14-06-25

Το σχολείο δεν είναι ο τοίχος που κρεμάμε τιμητικές πινακίδες για πολιτικές σκοπιμότητες (Με αφορμή την ονοματοδοσία ενός σχολείου)

Κέρκυρα: Στάση λεωφορείου δεν είχε παγκάκι και οι κάτοικοι έδρασαν μόνοι τους
Κέρκυρα 13-06-25

Κέρκυρα: Στάση λεωφορείου δεν είχε παγκάκι και οι κάτοικοι έδρασαν μόνοι τους

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας με 24 θέματα! - Δευτέρα 16/6
Νότια Κέρκυρα 13-06-25

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας με 24 θέματα! - Δευτέρα 16/6

Νυχτερινές διακοπές υδροδότησης από την Κοινότητα Χλωμού έως την περιοχή της Λίνιας
Κέρκυρα 13-06-25

Νυχτερινές διακοπές υδροδότησης από την Κοινότητα Χλωμού έως την περιοχή της Λίνιας

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ τη Δευτέρα 16/6
Κεντρική Κέρκυρα 13-06-25

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ τη Δευτέρα 16/6

Στήθος μάρμαρο καρδιά πατάτα
Κέρκυρα 13-06-25

Στήθος μάρμαρο καρδιά πατάτα

Ο ενθικοσοσιαλισμός είναι εδώ!
Διεθνή 13-06-25

Ο ενθικοσοσιαλισμός είναι εδώ!

Απεργία στην εκπαίδευση στο Παρίσι αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Εκπαίδευση 13-06-25

Απεργία στην εκπαίδευση στο Παρίσι αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα 12/5 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
Εκπαίδευση 13-06-25

Από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα 12/5 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά

Καταγγελία κατά της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ για παραβίαση αποφάσεων και επιλεκτική οικονομική ενίσχυση μελών
Εκπαίδευση 13-06-25

Καταγγελία κατά της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ για παραβίαση αποφάσεων και επιλεκτική οικονομική ενίσχυση μελών

Εκπαίδευση 13-06-25

"Φτάσε όπου δεν μπορείς" Ταινία του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου - Σάββατο 14/6 Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εθελοντική αιμοδοσία στις Αργυράδες Σάββατο 14 Ιούνη 2025
Κέρκυρα 13-06-25

Εθελοντική αιμοδοσία στις Αργυράδες Σάββατο 14 Ιούνη 2025

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2025 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.