Έπρεπε να αξιολογηθώ μέχρι η μύτη μου να αγγίξει το πάτωμα και η γλώσσα τις φτέρνες. Αλλιώς δεν έχω θέση στον ήλιο της δημοσιοϋπαλληλικής νομιμότητας που καταυγάζεται από φως ανέσπερο, ιλαρό, το φως του νεοφιλελευθερισμού. Αυτός έφ. Εν μέσω σκανδάλων, κακοδιαχείρισης, θανάτων στα τρένα, στην προπέλα των πλοίων, στις συγκοινωνίες για ένα εισιτήριο, εγώ πρέπει να δώσω το καλό παράδειγμα του πειθήνιου λειτουργού της δήθεν δημόσιας εκπαίδευσης. Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των φιλελευθέρων. Αλλιώς αποχαιρέτα την τη μονιμότητα που χάνεις, τον παχυλό μισθό των 1000 plus ευρώ -παράς με ουρά-την webex και όλες τις πλατφόρμες της ασυνεννοησίας, κυρίως όμως την απαστράπτουσα πεφωτισμένη δεσποτεία των νέων ταγών του έθνους. Διότι η χώρα παίρνει τα εύσημα του ΔΝΤ, είναι σε τροχιά ανάπτυξης, βρίσκεται σε χειρουργική κλίνη, για να αποτινάξει τα κατάλοιπα του κοινωνικού κράτους, της δωρεάν παιδείας και υγείας, της δυνατότητας διαφωνίας κατ ' αρχήν και κατ' άρθρον με τα θέσφατα του δηλωσία της ευρωπαϊκής νομιμότητας, της δημοσιονομικής εξυγίανσης, της αντικομμουνιστής υστερίας. Λαμπρά. Για όλα υπάρχει λύση. Για την ακρίβεια το καλάθι του νοικοκυριού (απολυμένοι, προσκυνημένοι, χρεοκοπημένοι, κακοπληρωμένοι θα τρώνε μόνο μαράτα του σούπερ, όχι τη γλυκιά του τραγουδιού), για την πλύση εγκεφάλου ο Σκάι και τα παραρτήματα, για τους διαδηλωτές το άγριο ξύλο, για την παιδεία τα ωνάσεια, για την υγεία τα νιάρχεια, για τη μεταφορά των ασθενών η καρότσα των αγροτικών, για τους καρκινοπαθείς ο εύσχημος θάνατος. Ελλάδα 2.0. Στη λεωφόρο της δύσης χάσαμε τη λογική και την ανθρωπιά μας, πυροβολήσαμε το μέλλον με τραπεζογραμμάτια του ευρώ, φιμώσαμε την ιστορία, μέχρι να γίνουμε περίγελος των αγώνων και ντροπή εσαεί.
ΤΣΑΦΑΡΑ ΜΑΡΙΑ, φιλόλογος στο 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ στις 3/6/2025ΟΧΙ στις διώξεις και την τρομοκρατίαΑγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή μισθό/σύνταξη και μόνιμη εργασία!
Την Τρίτη 3/6/2025 πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική...
Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.
argyrades.gr
Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.