• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απεργία πείνας κρατούμενου για το δικαίωμα στην εκπαίδευση

July 08, 2024 582

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Αθανάσιος Πικάσης, κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού καταγγέλλοντας την υπονόμευση των σπουδών του, λόγω μεταγωγής του. Στο πλευρό του στέκονται 150 κρατούμενοι απο την Α' πτέρυγα Κορυδαλλού, οι οποίοι κάνουν λόγο για άδικη μεταγωγή, που υπονομεύει το δικαίωμα των κρατουμένων στην εκπαίδευση.
«Έχω μεταχθεί από το κατάστημα της Άμφισσας για οικογενειακούς λόγους καθώς και για λόγους σπουδών. Ο πατέρας μου αντιμετωπίζει πρόβλημα στη καρδιά (μπαλονακι ) και αδυνατεί να ταξιδεύει για να με επισκέπτεται. Σπουδάζω στο ΙΕΚ του κορυδαλλού, έχω ολοκληρώσει το πρώτο έτος χωρίς καθόλου απουσίες με άριστα και θα συνεχίσω τον δεύτερο κύκλο σπουδών τον Σεπτέμβριο. Επίσης, είμαι ενεργός φοιτητής στη ΠΑΔΑ Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η εξεταστική μου στις 15/07/2024 είναι προγραμματισμένη η εξέταση μαθήματος. Η διαταγή για την μεταγωγή μου συνιστά υπονόμευση των σπουδών μου αφού ακόμα και αν θεωρητικά θα μπορούσε να μου δοθεί η δυνατότητα να εξεταστώ σε άλλο κατάστημα πρακτικά είναι βέβαιο πως η τρέχουσα εξεταστική θα χαθεί (επικοινωνία μέσω κοινωνιολόγου με καθηγητές της σχολής – email – κωδικοί πρόσβασης και λοιπά). Από την άλλη η μεταγωγή μου θα σήμαινε σίγουρα τη διακοπή των σπουδών μου από το ΙΕΚ με την μέχρι στιγμής προσπάθεια μου να τερματίζεται άδικα. Έχω μεταχθεί ήδη μια φορά από το κατάστημα της Άμφισσας επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να υποστηρίζομαι από το οικογενειακό μου περιβάλλον, κάθε κρατούμενος έχει το δικαίωμα να υποστηρίζεται από το οικογενειακό του περιβάλλον.Από σήμερα 05/07/2024 ξεκινάω απεργία πείνας. Είναι το μόνο μέσο αγώνα που μπορώ να χρησιμοποιήσω και αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια να μην πραγματοποιηθεί αυτή η αδικία» αναφέρει ο κρατούμενος Πικάσης Αθανάσιος στην υπεύθυνη δήλωση που έχει καταθέσει από τις φυλακές και έχει αναρτηθεί στο indymedia.
Στο πλευρό του στέκονται 150 κρατούμενοι απο την Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού, οι οποίοι αναφέρουν: «Το δικαιωμα των κρατουμένων στην εκπαίδευση έχει κερδηθεί με αγώνες. Δεν θεωρήθηκε αυτονοητο, δεν μας χαρίστηκε αλλά διεκδηκηθηκε πολλές φορές με απεργίες πείνας που έθεσαν την ζωή και την υγεία μας σε κίνδυνο. Δεν πρόκειται να παραχωρησουμε τους αγώνες που στο παρελθον δώσανε οι συγγρατουμενοι μας στο όνομα μιας συγκυριακης και καταφανώς επικοινωνιακης διαχείρισης των πρόσφατων θλιβερων γεγονότων στην Δ πτέρυγα. Οι ανθρώπινες ζωές δεν συνψηφίζονται ούτε υπόκεινται στη ναζιστικη λογικη της συλλογικής ευθύνης. Όχι στις άδικες μεταγωγες που υπονομεύουν τα δικαιώματα μας και κατ επέκταση τις ίδιες μας τις ζωες. Το παρον κειμένο υπογράφουν 150 κρατούμενοι απο την Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού». Μάλιστα, κρατούμενοι στις φυλακές μιλούν για «εκδικητική μεταγωγή», καθώς κάνουν λόγο για έναν κρατούμενο, που συμμετέχει στους αγώνες για τα δικαιώματα των φυλακισμένων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search