• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για την προϋπηρεσία των αναπληρωτών στην ιδιωτική εκπαίδευση

July 08, 2024 709

Να σταματήσει τώρα η αδικία για τους συναδέλφους αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση που βάζει φρένο στο δικαίωμα διορισμού τους για 1 εργάσιμη ημέρα!

 Το ΥΠΑΙΘΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερημένες προσλήψεις των συμβασιούχων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίες καταστρατηγούν ακόμη περισσότερο τα δικαιώματά τους!

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)
Αναλυτικά η ανακοίνωση

Να σταματήσει τώρα η αδικία για τους συναδέλφους αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση που βάζει φρένο στο δικαίωμα διορισμού τους για 1 εργάσιμη ημέρα!

 Το ΥΠΑΙΘΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερημένες προσλήψεις των συμβασιούχων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίες καταστρατηγούν ακόμη περισσότερο τα δικαιώματά τους!

Το ΥΠΑΙΘA φαίνεται να κλείνει την πόρτα στο δικαίωμα διορισμού δεκάδων συναδέλφων και συναδελφισσών με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, που εργάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια ως αναπληρωτές στο δημόσιο σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς, δηλαδή από την Α΄ φάση προσλήψεων των σχολικών ετών 2022-2023 και 2023-2024. Είναι αυτονόητο ότι οι ανήκοντες στην παραπάνω κατηγορία συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες και δυσαναπλήρωτα κενά στα σχολεία της χώρας, καθώς οι διορισμοί αποδεικνύονται κάθε χρόνο σταγόνα στον ωκεανό.

Πιο συγκεκριμένα, το ΥΠΑΙΘΑ αναγνωρίζει δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία από την ιδιωτική εκπαίδευση, μόνον εφόσον οι συνάδελφοι αυτοί έχουν υπηρετήσει στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές για τουλάχιστον δύο «πλήρη διδακτικά έτη», τα οποία και ορίζονται για την Δευτεροβάθμια ως οι 10 μήνες και για την Πρωτοβάθμια οι 9 μήνες και 21 ημέρες (ν.4589/2019). Όμως, τον Σεπτέμβρη του τελευταίου σχολικού έτους 2023-’24, η απόφαση των προσλήψεων των αναπληρωτών ανακοινώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου αντί έστω την 1η Σεπτεμβρίου 2023, ώστε να ξεκινήσει συνακόλουθα η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς! Αποτέλεσμα αυτής της αντικεπαιδευτικής απόφασης είναι και η αφαίρεση των πολύτιμων ημερών προϋπηρεσίας και, συνεπώς, του διορισμού των συναδέλφων.

Στο πλαίσιο αυτών των απαράδεκτων πρακτικών, φαίνεται να μπαίνει φρένο στο δικαίωμα του διορισμού της παραπάνω κατηγορίας των συναδέλφων, καθώς, χωρίς την παραμικρή δική τους ευθύνη, δεν συμπληρώνεται η πολυπόθητη διετία για 3 μόλις ημέρες, τη στιγμή όμως που εργάζονται κανονικά από την αρχή της χρονιάς! Πώς γίνεται, λοιπόν, το Υπουργείο να απαιτεί την υπηρέτηση 2 «πλήρων» διδακτικών ετών και ταυτόχρονα με απαράδεκτα τεχνάσματα να υπονομεύει την προϋπηρεσία των συναδέλφων;

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ οφείλουν εδώ και τώρα να λύσουν την αδικία που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους!

Μαζικοί διορισμοί-Μονιμοποίηση των αναπληρωτών! Εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων!

Δωδεκάμηνες συμβάσεις αναπληρωτών αποκλειστικά για έκτακτα λειτουργικά κενά!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search