• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τις επικίνδυνες συνθήκες στα Νηπιαγωγεία

November 20, 2023 604

«Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι μπορεί να συμβεί όταν τα αδιάγνωστα νοσήματα μαθητών και εκπαιδευτικών πρέπει την κρίσιμη στιγμή να τα αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος μόνος του μέσα στην τάξη ή μέσα στο σχολείο – νηπιαγωγείο»...

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, με αφορμή το περιστατικό της λιποθυμίας Νηπιαγωγού μέσα στην τάξη και μπροστά στα παιδιά...

Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη να στηρίζεται η/ο Νηπιαγωγός κυρίως στα μονοθέσια Νηπιαγωγεία και στο ολοήμερο πρόγραμμα και ζητά να μην μένει κανένας εκπαιδευτικός μόνος του στα σχολείακαι υποστήριξη ΟΛΩΝ των παιδιών που χρειάζονται και το απόγευμα (ΠΣ – ΕΒΠ – νοσηλευτή) με επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών για ΠΣ – ΕΒΠ – νοσηλευτών

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες/οι,

για την επιτακτική ανάγκη να στηρίζεται η/ο Νηπιαγωγός κυρίως στα μονοθέσια Νηπιαγωγεία και στο ολοήμερο πρόγραμμα όπου ένας άνθρωπος είναι μόνος κι έχει την ευθύνη όχι μόνο για το παιδαγωγικό κομμάτι αλλά και για τη σωματική ακεραιότητα έως και 25 παιδιών έχουμε χύσει τόνους μελάνι.

Παρ’ όλα αυτά το ΥΠΑΙΘΑ έχει χρήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του σχολείου αλλά δεν έχει για το διορισμό προσωπικού για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Μιλάει ανερυθρίαστα για αξιολόγηση όταν πολύ καλά γνωρίζει ότι το σχολείο στέκεται όρθιο από τις υπερβάλλουσες προσπάθειες των εκπαιδευτικών. Τολμά να καταπατά το νόμο και να κρατά δόκιμους τους εκπαιδευτικούς που έχουν κλείσει διετία ζώντας σε μια δική του πραγματικότητα έξω από το νόμο και το δίκιο.

Συναδέλφισσες/οι, η τραγική περίπτωση της συναδέλφισσας Νηπιαγωγού στον Πύργο που λιποθύμησε ενώ δεν υπήρχε άλλη Νηπιαγωγός ή βοηθητικό προσωπικό έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη αυτή και την έκανε γνωστή και στην υπόλοιπη, πέραν των εκπαιδευτικών, κοινωνία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε μεγάλος κίνδυνος για την ίδια την συνάδελφο που έμεινε αβοήθητη αλλά και για τα παιδιά που μόνα και σοκαρισμένα όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ έκλαιγαν χωρίς να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει…….

Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι μπορεί να συμβεί όταν τα αδιάγνωστα νοσήματα μαθητών και εκπαιδευτικών πρέπει την κρίσιμη στιγμή να τα αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος μόνος του μέσα στην τάξη ή μέσα στο σχολείο – νηπιαγωγείο.

Επί πλέον αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί τα παιδιά που έχουν παράλληλη στήριξη, όταν δηλαδή το ΚΕΔΑΣΥ έχει διαγνώσει – προτείνει να στηρίζονται τα παιδιά κατά την παραμονή τους στο σχολείο, αυτό γίνεται μόνο το πρωί και ξαφνικά στην απογευματινή βάρδια μεταμορφώνονται και μπορούν να μένουν αστήριχτα, όσον δε, αφορά το νηπιαγωγείο με έναν εκπαιδευτικό.

Για να μην θρηνήσουμε θύματα είτε αυτά είναι παιδιά είτε είναι εκπαιδευτικοί κανείς/καμιά στο Δημοτικό σχολείο – Νηπιαγωγείο μόνος/μόνη.

Απευθυνόμαστε στις Ενώσεις Γονέων να εξετάσουν το πρόβλημα ασφάλειας των παιδιών. Απαιτούμαι το Υπουργείο Παιδείας να φροντίσει την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

  1. Κανένα Δημοτικό σχολείο – Νηπιαγωγείο μονοθέσιο. Μικρός αριθμός παιδιών στο τμήμα ώστε όλα τα σχολεία - νηπιαγωγεία να είναι 2/θέσια.

  2. Ακόμα μικρότερος αριθμός παιδιών στο τμήμα στο ολοήμερο πρόγραμμα, έτσι ώστε όλα τα ολοήμερα να είναι διπλά.

  3. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να δημιουργηθεί δεύτερο ολοήμερο τμήμα να υπάρχει δεύτερος εκπαιδευτικός στο ίδιο. Κανένας εκπαιδευτικός μόνος του στα σχολεία.

  4. Υποστήριξη ΟΛΩΝ των παιδιών που χρειάζονται και το απόγευμα (ΠΣ – ΕΒΠ – νοσηλευτή) με επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών για ΠΣ – ΕΒΠ – νοσηλευτών.

Οι νηπιαγωγοί ζουν εργασιακή εξουθένωση με 30 διδακτικές ώρες χωρίς διάλειμμα με πλήθος δυσκολιών σ’ ένα σχολείο που γίνεται γραφειοκρατικό και αβίωτο, με τον όγκο των διοικητικών καθηκόντων που έχει επιβληθεί στις/στους προϊσταμένες/νους ακόμα κι αν αυτές/οι δεν το έχουν επιλέξει.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Π. Ε. ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου συμμετέχει στην νομική προσφυγή συναδέλφων Νηυπιαγωγών και Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας στο ΣτΕ για την εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών που θα εκδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2024).

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του παραπάνω θέματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search