• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μέσα Νοεμβρίου και χάνονται 3.348 ώρες κάθε βδομάδα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Πειραιά!

November 13, 2023 16602313 ώρες στην Α’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Πειραιάς, όλοι οι γύρω Δήμοι και Σαλαμίνα), 267 ώρες στη Β’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Αργοσαρωνικός), 18 ώρες στη Γ’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Κύθηρα), 363 στα Τμήματα Ένταξης και 387 ώρες στα Ειδικά Σχολεία!

Σύνολο: 3.348 χαμένες ώρες κάθε βδομάδα!

Αυτή είναι η κατάσταση στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σύμφωνα με αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το ΥΠΑΙΘΑ, αντί να καλύψει τα κενά έστειλε στις 2/11 στις ΔΙΔΕ οδηγία σύμφωνα με την οποία οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να προβούν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, με σκοπό να καλυφτεί η ύλη στα μαθήματα που εξετάζονται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των τριών τάξεων του Λυκείου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά: ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 157 ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 120 ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
37 ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Φτάσαμε Νοέμβρη και τούτη την ώρα, τα κενά στον Πειραιά (Β/θμια Εκπαίδευση) είναι ακόμα εκατοντάδες (βλέπε και εδώ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ (sch.gr))!

Συγκεκριμένα, χάνονται: 2313 ώρες στην Α’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Πειραιάς, όλοι οι γύρω Δήμοι και Σαλαμίνα), 267 ώρες στη Β’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Αργοσαρωνικός), 18 ώρες στη Γ’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Κύθηρα), 363 στα Τμήματα Ένταξης και 387 ώρες στα Ειδικά Σχολεία!

Σύνολο: 3.348 χαμένες ώρες κάθε βδομάδα!

Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά απερίγραπτη! Ακόμα και τώρα, υπάρχουν τμήματα που σχολάνε 5ωρο κάποιες ημέρες της βδομάδας, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών.
Σαν να μην έφτανε αυτό, το ΥΠΑΙΘΑ, αντί να καλύψει τα κενά έστειλε στις 2/11 στις ΔΙΔΕ οδηγία σύμφωνα με την οποία οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να προβούν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, με σκοπό να καλυφτεί η ύλη στα μαθήματα που εξετάζονται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των τριών τάξεων του Λυκείου.

Δηλαδή, το ΥΠΑΙΘΑ ζητά ουσιαστικά:
Να σταματήσει η διδασκαλία ενός μαθήματος για να καλυφθεί ένα άλλο, ή
Να μειώσουμε τις ώρες διδασκαλίας ανά μάθημα καταργώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα (π.χ. από 4 ώρες τη βδομάδα, να διδάσκονται οι 2, ώστε τις άλλες 2 ο καθηγητής να μπαίνει και σε άλλο τμήμα, που μέχρι σήμερα δεν κάνει μάθημα), ή
Να καλυφθούν τα κενά με υπερωρίες εντατικοποιώντας την εργασία των συναδέλφων/συναδελφισσών και οδηγώντας ουσιαστικά σε απολύσεις αναπληρωτών, ή
Όλα τα παραπάνω μαζί!

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών. Χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικών, δεν υπάρχουν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας! Η “λύση” δεν είναι να μετατρέπουμε τους εκπαιδευτικούς σε “λάστιχο”, ούτε να κόβουμε ώρες από το ένα τμήμα για να κάνουμε σε ένα άλλο, δημιουργώντας νέες ανισότητες!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα ενημερώσει τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, ώστε από κοινού, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την άμεση κάλυψη όλων των κενών!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search