06-07-2026 13:13
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
«Η τρομοκρατία των πειθαρχικών δε θα περάσει!» - Συγκέντρωση σήμερα (25/02) στο 8ο Δημ. Σχ. Αθηνών
Ο Α’ Σύλλογος Αθηνών με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει την Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας για τις πειθαρχικές διώξεις των τελευταίων ημερών στα σχολεία.
«Θέλουν να σπείρουν το φόβο πάνω από το δημόσιο σχολείο και μάλιστα με παράνομες παραπομπές στα πειθαρχικά που αμφισβητούν ακόμα και το θεμελιώδες δικαίωμα στην απεργία! Δε θα τους περάσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.
Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συγκέντρωση σήμερα (25/02) και ώρα 13:00 έξω από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Καταγγέλλουμε τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας και συνολικά τους διοικητικούς μηχανισμούς και πάνω απ’ όλα την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το πογκρόμ διώξεων που συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία των Συλλόγων μας. Παραπέμπουν σε πειθαρχικό συναδέλφισσες και συναδέλφους για το «έγκλημα» της συμμετοχής στη νόμιμα κηρυγμένη απεργία-αποχή της ΔΟΕ ενάντια στην αξιολόγηση του Ν.4823 που επιδιώκει να διαλύσει το δημόσιο σχολείο.
Θέλουν να σπείρουν το φόβο πάνω από το δημόσιο σχολείο και μάλιστα με παράνομες παραπομπές στα πειθαρχικά που αμφισβητούν ακόμα και το θεμελιώδες δικαίωμα στην απεργία! Δε θα τους περάσει!
Όλες και όλοι στεκόμαστε απέναντι στην τρομοκρατία. Υπερασπιζόμαστε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα. Ενημερώνουμε αμέσως το ΔΣ και συγκεντρωνόμαστε άμεσα στο αμέσως επόμενο διάλειμμα για να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας.
Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων καθώς και τα σωματεία της περιοχής μας, όπως και τις δημοτικές αρχές να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας για το δημόσιο σχολείο και για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία.
Προχωράμε άμεσα, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στις 13:00 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο νεοδιόριστη δασκάλα που παρέλαβε στις 24/2 παραπομπή σε πειθαρχικό. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής κηρύσσουμε μία ώρα (12:30-13:30) στάση εργασίας.
Ο Χαλικούνας πρέπει επιτέλους να γίνει απάτητη παραλία
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας εκφράζει την κατηγορηματική και απόλυτη αντίθεση του σε κάθε προσπάθεια αποχαρακτηρισμού και σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης του...
ΠΕΣΕΚ: Δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο. Αλληλεγγύη στους συναδέλφους γονείς του, Γιάννη Μάγγο και Ντάτη Μουρτζοπούλου
Μετά από μια επταετία ΝΔ, 50% των Ελλήνων δεν μπορεί να κάνει διακοπές – Είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση;