09-06-2026 18:56
Επικαιρότητα
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Ένα ακόμα καλό νέο – Μία ακόμα σημαντική επιτυχία της γραμμής του αγώνα!Αθώοι και πειθαρχικά οι συνάδελφοι Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος για την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»
Οι νίκες δεν πέφτουν από τον ουρανό!Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, ανυποχώρητα και μέχρι τη νίκη, σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχουμε μπροστά μας
Θυμίζουμε – αν και είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν ξεχνάει! – ότι οι δύο συνάδελφοι κατηγορούνταν, μαζί με 60 ακόμα αγωνιστές, με μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, για τη συμμετοχή τους στην απαγορευμένη απ΄ την κυβέρνηση διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη 2020, με πρόσχημα τη «διασπορά μολυσματικής νόσου». Επρόκειτο για μια υποκριτική, καθαρά προσχηματική κατηγορία, με τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό να παραβιάζονται κατάφωρα, όχι από τους διαδηλωτές, αλλά από τους υπαλλήλους του κρατικού μηχανισμού.
Τον Δεκέμβρη του 2024, μετά από τετραετή δικαστική ομηρία, όλοι οι συλληφθέντες αθωώθηκαν πανηγυρικά από το ποινικό δικαστήριο. Παρ’ όλα αυτά, η πειθαρχική δίωξη που τους ασκήθηκε από τη ΔΔΕ Πειραιά τρία χρόνια αργότερα (το 2023!), με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», παρέμεινε ενεργή – αποτελεί άλλωστε ανεξάρτητη διαδικασία – και εκδικάστηκε στις 24 Ιούνη 2026, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με την δυναμική παρουσία δεκάδων συναδέλφων και αλληλέγγυων, με πανό και συνθήματα στήριξη στους διωκόμενους.
Οι νίκες δεν πέφτουν από τον ουρανό!
Τόσο στο ποινικό όσο και στο πειθαρχικό σκέλος της δίωξης, το θετικό αποτέλεσμα δεν «έπεσε από τον ουρανό». Όπως δεν «έπεσε από τον ουρανό» η επιστροφή της Χρύσας στο σχολείο της και η λήξη της πρωτοφανούς κι αδιανόητης «δυνητικής αργίας». Ήταν αποτέλεσμα του κινήματος καταγγελίας των διώξεων και της έμπρακτης αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε, από την δράση οργανώσεων, συλλογικοτήτων, συλλόγων και σωματείων. Αποτέλεσμα των εκατοντάδων ψηφισμάτων αλληλεγγύης, των αφισοκολλήσεων και των παρεμβάσεων στο λαό, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας.
Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, ανυποχώρητα και μέχρι τη νίκη, σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχουμε μπροστά μας: Στις διώξεις για την κινητοποίηση ενάντια στον διαγωνισμό PISA, για τις μαζικές κινητοποιήσεις στη ΔΔΕ Πειραιά στο ξεκίνημα της «βιομηχανίας διώξεων», αλλά και για τη συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο ενάντια σε ημερίδα διαφήμισης της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στις διώξεις συναδέλφων για «κακόβουλη κριτική» δηλαδή για ελεύθερη έκφραση άποψης και βέβαια στις διώξεις των συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή. Συνεχίζουμε μέχρι να αθωωθεί οριστικά η Χρύσα και ο Δημήτρης και να παρθούν πίσω όλα τα πειθαρχικά και οι διώξεις!
- Η πολιτική και συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί να ποινικοποιείται!
- Η αξιοπρέπεια δεν μπορεί να βαφτίζεται «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπής συμπεριφορά»!
- Οι αστείρευτες αγωνιστικές δυνάμεις των συναδέλφων και των συναγωνιστών μας, μόνη εγγύηση για τις αυριανές μας νίκες!
Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα
1943: Τη νύχτα 7 προς 8 Σεπτέμβρη συμμαχικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν την πόλη. Πλήττεται κυρίως η περιοχή του Ανεμόμυλου και υφίσταται ζημίες το δίκτυο ύδρευσης. Η μέρα του Σταυρού πλησιάζει....