06-07-2026 13:13
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Ασφυκτική αστυνομοκρατία μέσα κι έξω από τα σχολεία! - Ποινικοποιούν τις μπογιές, τα πινέλα και την ελεύθερη έκφραση των παιδιών!
"Μετά την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και δακρυγόνα σε παιδιά Δημοτικού έξω από την ΔΙ.Π.Ε Α΄ Αθήνας, μετά την κινηματογραφική καταδίωξη με drone και την σύλληψη μαθητή Γυμνασίου που πήγαινε στην κατάληψη του σχολείου του το βράδυ πριν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 6ης Νοέμβρη, σειρά είχε η προσαγωγή ανήλικων μαθητών Γυμνασίου έξω από σχολείο του Πειραιά. Το «έγκλημά» τους; Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ζωγραφίζουν ένα πανό, έχοντας στην κατοχή τους πολύ επικίνδυνα, απ’ ό,τι φαίνεται, όπλα – μπογιές και πινέλα!Προσαγωγή ανήλικων μαθητών που ζωγράφιζαν πανό έξω από το σχολείο τους!"
Τα παραπάνω επισημαίνονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΕΛΜΕ Πειραιά)
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ασφυκτική αστυνομοκρατία μέσα κι έξω από τα σχολεία!
Ποινικοποιούν τις μπογιές, τα πινέλα και την ελεύθερη έκφραση των παιδιών μας. Δεν θα το επιτρέψουμε!
Μετά την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και δακρυγόνα σε παιδιά Δημοτικού έξω από την ΔΙ.Π.Ε Α΄ Αθήνας, μετά την κινηματογραφική καταδίωξη με drone και την σύλληψη μαθητή Γυμνασίου που πήγαινε στην κατάληψη του σχολείου του το βράδυ πριν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 6ης Νοέμβρη, σειρά είχε η προσαγωγή ανήλικων μαθητών Γυμνασίου έξω από σχολείο του Πειραιά. Το «έγκλημά» τους; Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ζωγραφίζουν ένα πανό, έχοντας στην κατοχή τους πολύ επικίνδυνα, απ’ ό,τι φαίνεται, όπλα – μπογιές και πινέλα!
Με την κάλυψη της κυβέρνησης και μέσα στο γενικότερο κλίμα θεσμικού αυταρχισμού, η αστυνομία κυριολεκτικά αλωνίζει στα σχολεία. Περιπολεί γύρω από καταλήψεις ή απλά την ώρα του διαλείμματος, ενώ προχωράει σε προσαγωγές ανηλίκων με την παραμικρή, συνήθως εντελώς ανυπόστατη και ύποπτων προθέσεων «καταγγελία».
Από το efsyn.gr
Αν η κατάσταση αυτή μας θυμίζει μαύρες μέρες του παρελθόντος είναι γιατί οι «παλιές καλές» πρακτικές αυταρχισμού και καταστολής, επιστρέφουν δριμύτερες – στην πραγματικότητα δεν έφυγαν ποτέ – να παίξουν τον γνωστό βρώμικο ρόλο τους. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν κανονικότητα. Θα το πούμε καθαρά: Η αστυνομία, όταν τρομοκρατεί μαθητές και νέους, σε σχολεία και πλατείες, δεν «κάνει απλά τη δουλειά της». Επιχειρεί, για λογαριασμό της εξουσίας, να επιβάλει την σιωπή και την υποταγή, να κάμψει κάθε φωνή αντίστασης.
Πρόσφατη απίστευτη εικόνα από τα χημικά σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές δημοτικού!
Πώς αλλιώς θα περάσουν και θα επιβληθούν, το Εθνικό Απολυτήριο με τις τριπλές πανελλαδικές, το σχέδιο για τα νέα τεχνικά γυμνάσια –αναμορφωτήρια για τους «παραβατικούς» μαθητές, τα σχολεία για λίγους κι εκλεκτούς, οι διαγραφές των εργαζόμενων αλλά και των ανυπάκουων φοιτητών; Πώς αλλιώς θα επιβληθεί η βαρβαρότητα του 13ωρου και των μισθών πείνας;
Ένα ξέρουμε με βεβαιότητα. Η θέση των εκπαιδευτικών ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των μαθητών μας! Μέσα κι έξω απ’ την τάξη.
Τα παιδιά μας, χρειάζονται να αγωνιζόμαστε δίπλα τους και για το μέλλον τους, δεν χρειάζονται καταστολή. Τα σχολεία μας δεν είναι στρατόπεδα, ούτε εμείς θα γίνουμε χωροφύλακες και παιδονόμοι. Ας τους αφήσουμε να φοβούνται όλες τις μορφές ελεύθερης έκφρασης, αντίστασης και συλλογικής δράσης. Να προσπαθούν να τους αμαυρώσουν και να μειώσουν την σημασία τους. Ξέρουν καλά πως κάθε πανό και κάθε σύνθημα, είναι ένα ρήγμα στο τείχος της σιωπής που θέλουν να επιβάλουν. Τα σχολεία ανήκουν στον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του. Η αστυνομία και οι μηχανισμοί καταστολής δεν έχουν καμία θέση σε αυτά. Είναι ανεπιθύμητοι. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Θα σπάσει στους δρόμους, εκεί που μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον!
Ο Χαλικούνας πρέπει επιτέλους να γίνει απάτητη παραλία
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας εκφράζει την κατηγορηματική και απόλυτη αντίθεση του σε κάθε προσπάθεια αποχαρακτηρισμού και σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης του...
ΠΕΣΕΚ: Δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο. Αλληλεγγύη στους συναδέλφους γονείς του, Γιάννη Μάγγο και Ντάτη Μουρτζοπούλου
Μετά από μια επταετία ΝΔ, 50% των Ελλήνων δεν μπορεί να κάνει διακοπές – Είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση;