10-21-2026 19:32
Κέρκυρα
- Κατηγορία: Διεθνή
Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι νεκροί σε νέα ισραηλινή επίθεση στη Γάζα – Ανάμεσά τους πέντε αιτούντες ανθρωπιστικής βοήθειας
Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι νεκροί σε νέα ισραηλινή επίθεση στη Γάζα – Ανάμεσά τους πέντε αιτούντες ανθρωπιστικής βοήθειας
Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων πέντε αιτούντων ανθρωπιστικής βοήθειας, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές που μίλησαν στο Al Jazeera.
Δεκαέξι Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από ισραηλινά βομβαρδίσματα σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας από την αυγή της Πέμπτης, μεταξύ των οποίων και πέντε άτομα που ζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια.
Οι ιατρικές πηγές σε νοσοκομεία της Γάζας ανέφεραν ότι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας πολιτών κοντά σε ένα κέντρο βοήθειας βόρεια της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας πέντε πολίτες και τραυματίζοντας δεκάδες.
Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι 54 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 831 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εν μέσω της απότομης αύξησης της πείνας και της υποσιτισμού στο κατεστραμμένο έδαφος. Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των νεκρών από τη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ έχει φτάσει τους 61.776, με 154.906 τραυματίες από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Ενωμεταξύ, η σκόπιμη λιμοκτονία στη Γάζα από το Ισραήλ έχει επίσης στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ακόμη Παλαιστίνιους. Μετά από οκτώ θανάτους από την πείνα χθες, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 239 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 106 παιδιών.
ΠΗΓΗ: The Press Project
Νοσοκομείο Κέρκυρας: Έξι αιτήματα από το Λαϊκό Κίνημα
Το Λαϊκό Κίνημα Κέρκυρας ενέκρινε ομόφωνο ψήφισμα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου, ζητώντας τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, την πρόσληψη δέκα γιατρών, οικονομική ενίσχυση των...
21 Οκτώβρη 1972: Η πτήση Κέρκυρα – Αθήνα που κατέληξε στη θάλασσα της Βούλας με 37 νεκρούς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Για τις απαράδεκτες οδηγίες του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις
Ο κραταιός συνδικαλισμός και ο ρόλος/φόβος της ΔΟΕ για την Απεργία-Αποχή από την Εσωτερική Αξιολόγηση