07-03-2026 18:54
Κέρκυρα
- Κατηγορία: Διεθνή
Οι δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης για τις 1000 ημέρες από την έναρξη της γενοκτονίας στη Γάζα
Σε δήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 1.000 ημερών από τον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας, οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης χαρακτήρισαν την Επιχείρηση «Πλημμύρα του Αλ-Ακσά» ως φυσική αντίδραση στις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ.
Επιβεβαίωσαν το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί «με κάθε μέσο» και κάλεσαν σε κλιμάκωση της αντίστασης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ και στα κατεχόμενα εδάφη του 1948.
Οι παρατάξεις απέρριψαν κάθε ξένη κηδεμονία επί του Παλαιστινιακού λαού, τονίζοντας ότι η διοίκηση της Γάζας αποτελεί εσωτερική Παλαιστινιακή υπόθεση. Κάλεσαν την προτεινόμενη τεχνοκρατική διοικητική επιτροπή να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας και να αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, ενώ παράλληλα προέτρεψαν τη διεξαγωγή ενός ολοκληρωμένου εθνικού διαλόγου για την ανασυγκρότηση των Παλαιστινιακών θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της ΟΑΠ, με βάση μια γνήσια πολιτική συνεργασία.
Ζήτησαν επίσης την άσκηση ισχυρότερης αραβικής και ισλαμικής πίεσης για να εξασφαλιστεί η ολοκληρωτική παύση του πολέμου, να κινητοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα πίεσης, να ενεργοποιηθεί η υποστήριξη της κοινής γνώμης, να αντιμετωπιστούν όλες οι μορφές εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, και απότισαν φόρο τιμής στους Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ, ιδίως στους ηγέτες της Αντίστασης και τους μαχητές στη Γάζα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στο κατεχόμενο εσωτερικό και σε όλα τα μέτωπα της σύγκρουσης.
Η σπέκουλα της ακροδεξιάς
H ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ γιά μιά ενέργεια πού βρωμάει από μακριά προβοκάτσια. από Βάντα Τσέλιου - Piera del Bando Δυο τρεις σκέψεις που μου περνούν από το μυαλό μετά από τα εμπρηστικά γκαζάκια της Θεσσαλονίκης και την...
Επιλογή, Eπιχειρηματικότητα και Iδεολογία: οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές δημοτικού, εισαγωγής στα «ωνάσεια» σχολεία και στα πρότυπα/πειραματικά γυμνάσια*
UBS: Η διεύρυνση της οικονομικής ανισότητας στην Ελλάδα την περίοδο 2020-2025 – Αυξήθηκε ο πλούτος, μειώθηκε η περιουσία του μέσου πολίτη