04-16-2026 9:36
Διεθνή
- Κατηγορία: Κέρκυρα
Μαθητές Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας: "Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να οργανώνεται ξαφνικά μέσα στη νύχτα"
Τα ...γυαλιά στους ... αρμοδίους βάζουν με ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας σχετικά με την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση. Εκφράζοντας "έντονη επιφύλαξη" τονίζουν: "Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να οργανώνεται ξαφνικά μέσα στη νύχτα."
Ανακοίνωση του 15μελούς Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου
Το 15μελές Συμβούλιο του σχολείου μας εκφράζει την έντονη επιφύλαξη του σχετικά με την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να εφαρμοστεί υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για αύριο, έπειτα από αιφνιδιαστική ενημέρωση που στάλθηκε στους μαθητές και τις οικογένειές τους στις 22:40 το βράδυ.Η θέση μας στηρίζεται σε συγκεκριμένους και απολύτως τεκμηριωμένους λόγους:
1. Η ενημέρωση δόθηκε σε μη ρεαλιστικό χρόνο, αργά το βράδυ, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός χρόνος προετοιμασίας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να οργανώνεται ξαφνικά μέσα στη νύχτα.2. Η τηλεκπαίδευση προϋποθέτει κατάλληλο εξοπλισμό, σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο και ήσυχο χώρο, στοιχεία που δεν διαθέτουν όλοι οι μαθητές. Η υποχρεωτική συμμετοχή χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί ίσες ευκαιρίες δημιουργεί σοβαρές ανισότητες.
3. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους, ούτε να χρησιμοποιούν προσωπικό εξοπλισμό. Είναι αντιφατικό να θεωρείται αυτονόητη η πλήρης και ισότιμη συμμετοχή των μαθητών, όταν ούτε οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να υποστηρίξουν τεχνικά τη διαδικασία.4. Οι οικογένειες δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο να προσαρμόσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα, ιδιαίτερα όταν περισσότερα μέλη μοιράζονται τον ίδιο υπολογιστή ή εργάζονται τις πρωινές ώρες.
5. Το σχολείο έκλεισε για λόγους ασφάλειας λόγω κακοκαιρίας. Η απόφαση για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση δεν έλαβε υπόψη ότι η ασφάλεια και οι συνθήκες στο σπίτι δεν είναι δεδομένες ούτε εξασφαλισμένες για όλους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το 15μελές Συμβούλιο:
Ζητά την επαναξιολόγηση της απόφασης για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, ειδικά σε περιπτώσεις όπου η ενημέρωση γίνεται σε τόσο σύντομο και ανεπαρκή χρόνο.
Τονίζει την ανάγκη για σεβασμό στην ισότητα, στην προετοιμασία και στις πραγματικές δυνατότητες των μαθητών, πριν επιβληθεί οποιαδήποτε μορφή εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
Η εκπαιδευτική διαδικασία απαιτεί υπευθυνότητα, σχεδιασμό και ισότιμη πρόσβαση για όλους.
Η Βενεζουέλα εγκρίνει στη Βουλή ομόφωνα νέο νόμο για την εξόρυξη, ανοίγοντας το υπέδαφος στην εκμετάλλευση!!! ορυκτών της σε ξένα κεφάλαια
Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ενέκρινε την Πέμπτη 9/4 ένα νέο νόμο για την εξόρυξη που -όπως και ο νόμος για τους υδρογονάνθρακες- ανοίγει το πλούσιο σε ορυκτά υπέδαφός της σε...