06-07-2026 13:13
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Κέρκυρα
Δόλια παρέμβαση στο αντλιοστάσιο του Γαστουρίου
Δόλια παρέμβαση στο αντλιοστάσιο του Γαστουρίου
Ανακοίνωση ΔΕΥΑΚ για τη "διακοπή υδροδότησης του Γαστουρίου, όπως διαπιστώθηκε από τεχνικούς της υπηρεσίας, οφείλεται σε νυχτερινή δόλια και επικίνδυνη παρέμβαση αγνώστου στο κεντρικό αντλιοστάσιο στις Γράβες".
Αναλυτικά:
Από την Διαδ.Ε.Υ.Α.Κ. γίνεται γνωστό ότι η σημερινή (16.08.2025) διακοπή υδροδότησης του Γαστουρίου, όπως διαπιστώθηκε από τεχνικούς της υπηρεσίας, οφείλεται σε νυχτερινή δόλια και επικίνδυνη παρέμβαση αγνώστου στο κεντρικό αντλιοστάσιο στις Γράβες.
Συγκεκριμένα, μόλις το πρωί ειδοποιήθηκαν οι τεχνικοί μας για την διακοπή της υδροδότησης του Γαστουριού, μετέβησαν στο εκεί αντλιοστάσιο, όπου διαπίστωσαν ότι η κεντρική βάνα της γεώτρησης ήταν κλειστή και το θερμικό της αντλίας πεσμένο. Χάρη σε αυτό το σύστημα ασφαλείας, αποτράπηκε και η καταστροφή της αντλίας, η οποία επανενεργοποιήθηκε αμέσως, αφού άνοιξε η βάνα παροχής του νερού στην εκεί δεξαμενή.
Έτσι, επανέρχεται σταδιακά η υδροδότηση του δικτύου του Γαστουριού και ως αργά το απόγευμα αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η παροχή νερού στο σύνολο των παροχών της περιοχής.
Σημειώνεται ότι οι συνθήκες λειτουργίας του υδραγωγείου του χωριού τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν βελτιωθεί αισθητά, με ελάχιστα τοπικής φύσεως προβλήματα, χάρη στην αυτοτελή υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής του Περάματος από την γεώτρηση στη θέση Ζούγρα Κυνοπιαστών.
Για την αποτροπή επανάληψης του φαινομένου της εγκληματικής παρέμβασης στη λειτουργία της γεώτρησης στις Γράβες και όχι μόνο, η Επιχείρηση θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα μεταξύ των οποίων και η εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης για να γίνουν, σε περίπτωσης επανάληψης, γνωστοί οι δράστες και να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ο Χαλικούνας πρέπει επιτέλους να γίνει απάτητη παραλία
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας εκφράζει την κατηγορηματική και απόλυτη αντίθεση του σε κάθε προσπάθεια αποχαρακτηρισμού και σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης του...
ΠΕΣΕΚ: Δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο. Αλληλεγγύη στους συναδέλφους γονείς του, Γιάννη Μάγγο και Ντάτη Μουρτζοπούλου
Μετά από μια επταετία ΝΔ, 50% των Ελλήνων δεν μπορεί να κάνει διακοπές – Είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση;